Újabb béta a KDE-től

A KDE Project ma közzétette a közelgő KDE Plasma 6 asztali környezet első bétaverzióját nyilvános tesztelésre, három héttel az alfa fejlesztési mérföldkő után.

A KDE Frameworks 6 és a KDE Gear 24.02 szoftvercsomagok béta verzióival kiegészítve, amelyek mindegyike a Qt 6 alkalmazási keretrendszerhez készült, megérkezett az első KDE Plasma 6 béta kiadás, amely egy újabb hibajavítási és fejlesztési réteget tartalmaz, amelyek stabilabbá teszik a közelgő asztali környezetet. és megbízható mindennapi használatra.

A KDE Plasma 6 megjelenése 2024. február 28-án várható, és számos új funkciót és fejlesztést ígér, beleértve a teljes Wayland támogatást, a HDR- és színkezelési támogatást, a vadonatúj ikontémát az új megjelenés érdekében, és még a nagyon kért Desktop Cube effektus, amelyet a képen láthatsz.

Azok, akik szeretnének kipróbálni a KDE Plasma 6, a KDE Frameworks 6 és a KDE Gear 24.02 béta verzióját, letölthetik a KDE neon disztribúciójának Unstable kiadását vagy a KaOS Linux disztribúció Plasma 6 kiadását. A KDE Project figyelmeztet bennünket, hogy ezek kiadás előtti szoftverek, és nem ajánlott éles környezetben való használatra. Ezt nagyon komolyan kell venni, mert az ilyan előzetes teszt verziókban vannak hibák!

KDE plasma

KDE plasma

A KDE Project azonban arra ösztönzi a Linux és a nyílt forráskódú közösséget, hogy a lehető legjobban teszteljék ezeket a béta verziókat, és jelentsék a hibákat, hogy sziklaszilárd, stabil kiadásokat tudjanak szállítani.

A KDE Plasma 6, a KDE Frameworks 6 és a KDE Gear 24.02 második bétaverziója még idén december 20-án elérhető lesz nyilvános tesztelésre. 2024 elején két kiadásra jelölt (RC) verzió áll majd készen a nyilvános tesztelésre január 10-én, illetve január 31-én.

A KDE Plasma 6 lesz a közelgő Fedora Linux 40 disztribúció alapértelmezett asztali környezete, de jövőre valószínűleg az openSUSE Tumbleweed és az Arch Linux felhasználók élvezhetik majd elsőként.

Kép forrása:Kde.org