Frissült a szabad világ víruskergetője

kami911 képe

A ClamAV egy nyílt forráskódú antivírus szoftver, amelyet a Linux operációs rendszeren használnak. A szoftver segít megvédeni a rendszert a vírusok, trójaiak és más kártékony szoftverek ellen. A ClamAV 1.2.1-es verziója mellett megjelent a ClamAV 1.0.4, ClamAV 1.1.3, is. A ClamAV 1.2.1 egy javító kiadás, amely több hibát orvosol. Az újdonságok közé tartozik a nem használt „atty” függőségre vonatkozó figyelmeztetés eltávolítása, a csomagolt UnRAR könyvtár (libclamunrar) frissítése a 6.2.12-es verzióra, a Build rendszer javítása a Clang/LLVM/LLD 17-es verziójával kapcsolatos linkhiba esetén, valamint az alert-exceeds-max funkció kijavítása 2 GB-nál nagyobb és a max-filesize-nál kisebb fájlok esetében.

Az újdonságokról, hibajavításokról szóló kiadási jegyzetek, a régebbi 1.2.0-s főverzió újdonságai

A Freashclam futhat SystemD időzítőként:

sudo systemctl enable --now clamav-freshclam-once.timer
sudo systemctl list-timers
sudo systemctl status clamav-freshclam-once.timer
sudo systemctl status clamav-freshclam-once.service
journalctl -u clamav-freshclam-once.service

A ClamAV egy ingyenes és nyílt forráskódú víruskereső motor és a hozzá használható vírusadatbázis. A vírusadatbázist a hivatalos forrásból lehet frissíteni, de külsős beszállítóktól elérhetőek különféle extra adatbázisok a ClamAV veszélyfelismerési képességek bővítéséhez. További ClamAV szignatúra állományok beszerzése az internetről >

ClamAV letöltések

Csomgatelepítés menete >

Jellemzők

  • Parancssori víruskereső / malware-ellenes eszközkészlet.
  • Milter interfész a sendmail számára.
  • Fejlett adatbázis-frissítő a szkriptelt frissítések és a digitális aláírások támogatásával.
  • Naponta többször frissített vírusadatbázis.
  • Beépített támogatás az összes szabványos mail fájlformátumhoz.
  • Beépített támogatás különböző archívumformátumokhoz, beleértve a ZIP, RAR, Dmg, Tar, GZIP, BZIP2, OLE2, Cabinet, CHM, BinHex, SIS, UDF és mások.
  • Beépített támogatás az ELF futtatható fájlok és az UPX, FSG, Petite, NsPack, wwpack32, MEW, Upack segítségével csomagolt és a SUE, Y0da Cryptor és másokkal obfuszkált hordozható futtatható fájlok számára.
  • Beépített támogatás a népszerű dokumentumformátumokhoz, beleértve az MS Office és MacOffice fájlokat, HTML, Flash, RTF és PDF formátumokat.