Biztonsági javítás telepítését kéri a VLC

kami911 képe

A VideoLAN projekt kiadta a VLC 3.0.20 verzióját, mint az utolsó VLC 3.0 sorozat legfrissebb frissítését. Ez a népszerű, ingyenes, nyílt forrású és platformfüggetlen médialejátszó szoftver elérhető GNU/Linux, Android, iOS, macOS, tvOS és Windows rendszerekre.

A VLC 3.0.20 kiadás egy potenciális biztonsági problémát (területen kívüli írás [OOB write]) javít a demuxerekben, amely a MMS:// linkeket érinti, a felhasználói méreti határokat ellenőrizve. Továbbá kijavítja a régi AMD grafikus illesztőprogramokkal fellépő összeomlást, és az AV1 hardveres dekóder hibája miatt történő összeomlást.

Ezen felül a VLC 3.0.20 megoldást kínál egy esemény-terjedési problémára, amely akkor jelentkezik, amikor az egérrel duplán kattintunk a görgetőkerékkel, valamint egy a képernyőn megjelenő zöld vonal hibára teljes képernyőn a D3D11 videó kimenetnél, és egy felhasználói felületi problémát is orvosol a Windows rendszereken.

Látható, hogy ez egy igen kis frissítés, de erősen ajánlott mielőbb telepíteni a jobb, hibamentes élmény érdekében. Jelenleg a VLC 3.0.20 csak forráskód formájában érhető el letöltésre, de hamarosan érkeznek a telepíthető binárisok is.

Az új verzió elérhetővé válik a disztró stabil tárolóiban, továbbá a VLC-t telepítheti Flatpak alkalmazásként a Flathub-ról vagy Snap alkalmazásként a Snap Store-ból. Emellett az Ubuntu (és az azon alapuló) terjesztések felhasználói az új VLC verzió telepítéséhez használhatják Rob Savoury PPA csomagtárolóját is.

Hozzászólások

devil képe

.rob savoury.

#1.1

#1.1 ...rob savoury elég sok PPA-t fizetossé tett,vagyis ha aktualizálsz,kicsit szétdobja a rendszert...jo hír-helyrehozhato...vagyis,ha feltelepited,utana egészséges kikapcsolni a PPA-t,ezzel az is jár,hogy nem aktualizalodik...vagy!!!a rob savoury oldalon megnézni melyik PPA nem fizetos,azt meg lehet hagyni élesben...ugyanis a vlc tobb savoury PPA-tol fugg...savoury elég tevékeny fiucska ezen a térendevil

https://launchpad.net/~savoury1

...roviden...

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

.rob savoury.

#1.1.1 Ez érdekes információ, nem tudtam. Köszönöm szépen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve