RTMP-n keresztül megy az AV1/HEVC streaming

A kiadás jelentősen javítja a képernyőrögzítési teljesítményt a dedikált Intel GPU-kkal rendelkező Linuxos gépeken.

Ez az első jelentős frissítés az OBS Studio 29.0 óta , ami további új funkciókat hoz, és javítja a meglévő funkciókat.

Az OBS Studio 29.1 kiemelkedő új funkciói közé tartozik az AV1/HEVC streaming RTMP-n keresztül történő streamelésének támogatása a YouTube-on, az AJA rögzítőkártyák térhatású hangjának támogatása, az új veszteségmentes hangrögzítési lehetőségek FLAC, ALAC és PCM formátumban (beleértve a 32 bites lebegést), valamint a több hangsáv támogatása az Egyszerű módú rögzítésben.

A fejlesztők megjegyzik, hogy a továbbfejlesztett RTMP V1 kiterjeszti az RTMP protokollt, hogy támogassa az újabb videokodekeket és a HDR-t, ami még nincs implementálva. Ezenkívül jó tudni, hogy az AV1/HEVC RTMP-n keresztüli streamelést jelenleg csak a YouTube támogatja, és csak béta funkcióként engedélyezi.

Nem szabad elfelejteni, hogy az AV1 kódoláshoz megfelelő hardver (erős CPU és/vagy megfelelő videokártya szükséges)

A Linux-felhasználók számára az OBS Studio 29.1 jelentősen javítja a képernyőrögzítési teljesítményt a dedikált Intel GPU-val rendelkező gépeken, frissíti a JACK bemeneteket úgy, hogy a nevükben „OBS Studio” jelenjen meg, hogy tisztázza az eredetüket, valamint javítja a virtuális kamera támogatását és a V4L2 forrást.

Ezenkívül új beállítást kínál a töredezett MP4 és MOV videó formátumban történő rögzítéshez, új beállításokat a hangkódoló kiválasztásához a streameléshez és a rögzítéshez, valamint egy új lehetőséget a Stingersben használt médiaforrások memóriába való előtöltéséhez.

Továbbá az OBS Studio 29.1 jelzi, hogy az audioforrás némítása fel van-e kapcsolva, és nincs-e hozzárendelve egyetlen hangsávhoz sem, valamint lehetőséget ad a böngésződokkok nagyítására a Ctrl – és + billentyűkkel, vagy a jobb gombbal kattintva helyi menüvel.

De ez még nem minden, mivel ez a kiadás akár 1000-re bővíti a VLC-forrás feliratsávjainak támogatását, hozzáadja a HEVC és HDR támogatást a VA-API kódolóhoz, hozzáadja a HDR rögzítési támogatást a DeckLink forrásokhoz, javítja a YouTube miniatűr előnézetét, és bevezeti a QVBR támogatást. AMF jeladókhoz.

A fejlesztések listája folytatódik a szimbolikus hivatkozások támogatásával a VST útvonalakhoz, a dupla hurokkal, mint az alapértelmezett FFmpeg AAC kódolóval, a CUDA támogatással a médiaforrások hardveres dekódolásához, a jobb DeckLink teljesítménnyel, a Python 3.11 támogatásával a szkriptekhez és az FDK AAC támogatásával a Flatpak változatban.

Bővebb információ

Az OBS Studio 29.1 letölthető a projekt GitHub oldaláról , ahol megtekinthetők a teljes kiadási megjegyzések. A Flatpak alkalmazás már elérhető a Flathubon is, Mint szoftverkezelővel is letölthető.