Parancsnok! Újabb hírünk van a fejlesztési csatamezőről!

kami911 képe

Örömhír az OpenRA rajongóinak! Végre megérkezett az új, stabil verzió, amire már közel két éve vártak a játékosok. Az OpenRA Release 20230225 tele van újdonságokkal, apró és nagyobb fejlesztésekkel. A játék több rendszere is átalakult és javult, a hibákat kijavították. A részletekért érdemes visszanézni az előző tesztelési hírekhez első, második, harmadik, negyedik, és ahogy mindig, itt megtalálható a teljes változáslista.

Az egyik legfontosabb újítás a hierarchikus útvonaltervező, amely jelentősen növeli a teljesítményt nagyobb vagy bonyolultabb térképeken. Az új algoritmus segítségével a játékosok egységei jobban képesek előre jelezni az akadályokat.

Az új netcode javításokat hozott a többjátékos módhoz. A játékok sokkal simábban futnak és az egységek is gyorsabban reagálnak mind alacsony, mind magas késleltetéssel.

A játék mostantól támogatja a szöveges értesítéseket is, így azok, akik hang nélkül játszanak, is értesülhetnek a történésekről.

videó

A közelmúltban bemutatott Dűne film újra felélesztette az érdeklődést a Dune 2000 iránt, így a fejlesztők számos egyensúlyi és javítási változtatást eszközöltek, hogy a játék még élvezhetőbb legyen.

A Tiberian Sun sem maradt ki az újításokból, bár még mindig nem készült el a kiadására, azonban számos új funkció és hibajavítás került bevezetésre. A legfrissebb változtatás a domboldalakon történő billentés támogatása.

videó

Az OpenRA további változtatásokat is tartalmaz, mint például az értesítések átfedésének megszüntetése, a többjátékos lobby és chat spam elleni intézkedések, illetve a játékosok némításának lehetősége. Az új verzióban megjelent egy Dune 2000-beli enciklopédia és új Red Alert küldetések. A játékfejlesztők különösen azoknak szereztek örömet, akik módokkal és pályákkal foglalkoznak, hiszen az új változatban automatikus térképfrissítési funkció jelent meg, új formátumot támogat a minimap megjelenítéséhez, valamint új hangformátumokat és új eszközöket tartalmaznak.

videó

A frissítés számos hibajavítást is tartalmaz, mint például a Windows-nál a Visual C++ 2015-2022 redistributable szükséges

Az OpenRA legújabb kiadása további fejlesztéseket tartalmaz a modderek és a pályakészítők számára is. Az automata pálya újratöltése a háttérben, az új sebességszámítási mód a talajegységek számára, valamint az új térképformátum, amely tartalmazza a térkép előnézetét (minimappel együtt) is, mind hasznos funkciók az alkotóknak.

videó

Az OpenRA új verziója támogatja az MP3 és OGG formátumokat, valamint az újrafeldolgozásokban használt formátumokat is. A játékbeli és a kliens felületek számos frissítése mellett számos billentyűkombináció is újrakonfigurálható. Az OpenRA csapat jelentős előrelépést tett a helyi nyelvre fordítás terén is.

A frissítés során javították a Discord játék meghívásain, a visszajátszások közbeni lefagyásokon, a Red Alert mérsékelt éghajlatú csempék híd sablonjából származó összeomlásokon és a hangeszközök észlelésében a Linux operációs rendszeren. Az új verzió már támogatja az Apple Silicon architektúrát, és fokozott biztonsági fejlesztéseket is tartalmaz.

videó

Az OpenRA közössége nagy várakozással tekintett az új kiadásra, és nagy öröm volt látni a nagyszabású fejlesztéseket, amelyeket az utóbbi két év során elvégeztek. A játékosok számos új funkcióval, javítással és frissítéssel élvezhetik az új verzió nyújtotta előnyöket. Az OpenRA csapatnak köszönhetően a játékosok élvezhetik a klasszikus stratégiai játékok új élményeit az újabb operációs rendszerekkel és hardverekkel.

De ez még nem minden! Ezzel a kiadással olyan nagyobb változások is érkeztek, amelyek a C&C Remastered Collection tartalmait támogatják. Bár ez a támogatás még nem teljes körű, már most elérhetővé vált a „Tiberian Dawn HD” fejlesztői előzetese, amely külön kiadásként letölthető innen. Ez az előzetes verzió kompatibilis a fő 20230225 kiadással, de a teljesítményt, a memóriahasználatot és a betöltési időt még nem optimalizálták, és nem tükrözik a végleges állapotot. A C&C Remastered Collection telepítése Steamen vagy Originen keresztül lehetséges, és az előírásokat a projekt README fájlja tartalmazza macOS és Linux telepítéshez.

Ha azonban a modderek számára is jó híreket szeretnének közölni - ők sem maradnak ki az újdonságokból. Az OpenRA dokumentációja jelentős frissítéseken esett át, és új funkciók is érkeztek, mint például az OpenRA (Mini)YAML Language Extension és az OpenRA Lua API kiegészítő.

Hosszú út vezetett idáig, így remélik a fejlesztők, hogy élvezni fogják ezt az OpenRA legújabb verzióját! Sok szerencsét a parancsnokoknak a csatamezőn, és jó játékot kíván az OpenRA közösség!

Flatpak csomag telepítés:

flatpak install --from https://flathub.org/repo/appstream/net.openra.OpenRA.flatpakref

Snap csomag telepítés:

snap install openra

Az OpenRA egy nyílt forráskódú, valós idejű stratégiai játék, amely a klasszikus Westwood Studios játékok (mint például a Command & Conquer és a Red Alert) motorján alapuló újraimplementációs projekt. Az OpenRA lehetővé teszi a játékosok számára, hogy élvezhessék ezeket a játékokat modernebb grafikával és több funkcióval, valamint lehetővé teszi a játék közössége számára, hogy új funkciókat és játékmódokat hozzon létre.

Az OpenRA-ban a játékosok választhatnak a Command & Conquer, a Dune 2000, vagy a Red Alert játékstílus közül, és játszhatnak egyjátékos kampányt vagy többjátékos játékot a barátaikkal vagy más online játékosokkal. A játékmenetben a játékosoknak épületeket kell építeniük, erőforrásokat gyűjteniük, egységeket kiképezniük és stratégiai csatákat vívniuk az ellenfelekkel.

Az OpenRA egyedülálló lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnék átélni a klasszikus a Dune 2000, Command & Conquer és Red Alert játékokat modernizált grafikával és új funkciókkal, valamint lehetőséget ad arra is, hogy a közösség tagjai új játékmódokat és funkciókat hozzanak létre a játékhoz. Az OpenRA ingyenesen letölthető és használható a játékosok számára, így bárki élvezheti a stratégiai játékokat, akár egyedül, akár barátaikkal vagy más játékosokkal együtt játszva.

Hozzászólások

simonszoft képe

Roger that!

Alig várom, hogy kipróbáljam az új verziót! Az egységes útkeresésével sokszor volt gond, remélhetőleg ezt most sikerült javítaniuk.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve