Megljelent a WordPress 6.2 „Dolphy”

kami911 képe

A WordPress 6.2 „Dolphy” a 2023-as év első jelentős WordPress kiadása, amely több mint 900 fejlesztést és javítást tartalmaz. A névadó Eric Allan Dolphy Jr., a jazz fúvós hangszerek nagymestere, aki újító szerepet játszott a basszus klarinét, a fuvola és az altszaxofon használatában is. Dolphy az improvizáció és a közös munka határait feszegette, és olyan zenei nagyságokkal dolgozott együtt, mint Charles Mingus és John Coltrane.

A WordPress 6.2 verziója olyan újításokat kínál, amelyek még jobban átformálják a weboldalak szerkesztési élményét, több lehetőséget biztosítanak a stílusok testre szabására, valamint egy új, zavarmentes módon lehet írni. Az új verzió számos fejlesztést tartalmaz a tartalomkészítők, fejlesztők, weboldalépítők és designerek számára is.

Az új Site Editor A Dolphy verzióban frissített felhasználói felülettel érkezik a Site Editor, amely egy teljes előnézetet biztosít az oldalsablonokról és az oldalak részleteiről, így még jobban testreszabható a felhasználói élmény. Az oldalmenük kezelése szintén egyszerűbb lett, a Navigation blocknak köszönhetően. A Blokk Inserter frissített kialakítással és könnyen kezelhetőbb elrendezéssel rendelkezik, valamint gyorsabb hozzáférést biztosít a Média tartalmakhoz.

Új stílusok és egyéb újítások A Dolphy verzióval még több lehetőséget kínálnak a fejlesztőknek a fejlécek és láblécek testre szabására. A blokkok testreszabásához használt oldalsáv fülökre lett osztva, így könnyebben lehet az egyes funkciókhoz hozzáférni. A Dolphy verzió az Openverse integrációjával lehetővé teszi az ingyenes, nyílt forrású képek és hangok keresését és használatát. A Distraction Free mode lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy zavartalanul dolgozhassanak a tartalommal.

Teljesítmény Az új verzió javítja a weboldalak betöltési idejét és teljesítményét, a blokk témák esetében az átlagos sebességnövekedés 14-18%, a klasszikus témák esetén 2-5 százalék a gyorsulás. A szerveroldali teljesítmény is jelentősen megnövekedett, a blokkos témák esetében 17-23%-os, a klasszikus témák esetében pedig 3-5%-os növekedéssel. A teljesítmény javítása kiemelt prioritás az új verzióban, így a felhasználók gyorsabb és simább felhasználói élményben részesülhetnek.