Tűzfalas támogatást kap a Warpinator

kami911 képe

A Firewalld 1.3 legújabb verziója nemrég jelent meg a Linux tűzfalkezelő-démonként. Az új funkciókiadás több új szolgáltatást ad hozzá, amelyek könnyen kezelhetők ezzel a tűzfal démonnal. Az új szolgáltatások közé tartozik a Warpinator, ami a Linux Mint-ből ismert fájlküldési szolgáltatás, Ez a verzió lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy visszaállítsák a DBUS alapértelmezett beállításait. Ennek segítségével a felhasználók könnyedén javíthatják a DBUS rendszerhibáit, valamint visszaállíthatják a rendszer eredeti állapotát.

Az új Firewalld funkciókiadás több szolgáltatás támogatását adja hozzá, így azok könnyen kezelhetők ezzel a tűzfal démonnal.

A Bareos rendszer szolgáltatásainak lett hozzádava a Firewalld-hez. A Bareos egy nyílt forráskódú adatmentési megoldás, amely lehetővé teszi az adatok biztonságos mentését és visszaállítását. A "bareos-director", "bareos-filedaemon" és "bareos-storage" szolgáltatások a Bareos rendszer részei, amelyek segítik az adatmentést és -visszaállítást.

A masquerade modulban elérhető lett, hogy a bejövő zóna rendelkezzen interfészszel. Ennek segítségével a felhasználók könnyedén konfigurálhatják a hálózatukat, és megakadályozhatják a nem kívánt forgalmat.

A Nebula szolgáltatás támogatása is megérkezett a Firewalld- be. A Nebula egy nyílt forráskódú hálózatkezelő rendszer, amely segít a hálózatok konfigurálásában és kezelésében.

A Ceph rendszer Prometheus exporterek támogatását is megkapta a szoftver. A Ceph egy nyílt forráskódú, skálázható tárolórendszer, amely lehetővé teszi az adatok tárolását és visszakeresését. A Prometheus exporterek segítenek az adatok monitorozásában és elemzésében.

Az OMG DDS szolgáltatás tulajdonságai is megjelennek a tűzfalkezelőben. Az OMG DDS egy szoftverarchitektúra, amely lehetővé teszi a elosztott rendszerek kommunikációját és adattovábbítását.

A LLMNR (Link-Local Multicast Name Resolution) kliens szolgáltatás hozzáadása is újdonság ebben a verzióban. A LLMNR egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a hálózati eszközöknek a nevek alapján történő meghatározását a helyi hálózaton belül.

Továbbá a PS2Link nevű szolgáltatás hozzá lett adva a szoftverhez.

A Syncthing-relay szolgáltatás is megjelent az ismert szolgáltatások között. A Syncthing egy nyílt forráskódú, peer-to-peer fájlmegosztó rendszer, amely automatikusan szinkronizálja az adatokat a különböző eszközök között. A "syncthing-relay" szolgáltatás segíti a fájlok továbbítását még akkor is, ha a két eszköz direkt kapcsolatban nincs egymással.

A Firewalld 1.3 jelentős mértékben erősödött új szolgáltatások támogatásával. A Firewalld egy tűzfalkezelő rendszer, amely lehetővé teszi a hálózatok biztonságos konfigurálását és védelmét. A frissítés új szolgáltatásokat hozott, amelyek segítenek a hálózatok biztonságának javításában és a hálózatkezelésben. Ami a Linux Mint felhasználóknak is könnyebbség a jövőben a Warpinator támogatás bevezetésének köszönhetően.

Letöltések és további részletek a Firewalld 1.3-ről a projekt GitHub webhelyén keresztül érhető el