Az IPTVnator egy másik, TV-adások nézésére szolgáló EPG-t is támogató alkalmazás

kami911 képe

Volt többször is szó róla, hogy a Hypnotix alkalmazásban is elérhető legyenek az ingyenesen elérhető magyar csatornák. A jó hír, hogy a kezdeti összeállítás bekerült a csatornaleíró fájlba, így nem kell külön forrásból frissítést letölteni. Most frissítettem a leírófájlt, így ez alapján továbbra is működőképes a csatorna. Jelentős előrelépések történtek a tvg-id támogatás bevezetését kapcsolatban is. Az EPG, az elektronikus műsorújság támogatása is megvalósult (bár még nem az összes csatornára való tekintettel) ezen a szabadon elérhető listán.

Melyik csatornákat?

A listát a Hypnotix automatikusan használja.

Próbálgassátok, illetve ha bármilyen javaslatotok van csatornák terén, akkor kommentben tegyétek azt meg. Itt elsősorban arra gondolunk, hogy milyen más, szabadon elérhető magyar csatornákat vehetnénk még fel a listába vagy esetleg a meglévőknek van-e ideálisabb elérhetősége, stb. Lehetnek ezek helyi csatornák, vagy olyanok, amelyek csak az interneten érhetőek el, vagy olyanok is akár amelyeket elfelejtettünk beletenni a válogatásba. A listát ez alapján és helyileg elérhető egyéb tévécsatornák alapján kezdtük el.

Jelenleg az EPG használata nem támogatott a Linux Mint-ben alapértelmezetten meglévő és a Linux Mint 20.1-gyel érkezett alkalmazásban A Hypnotix egy IPTV lejátszó a M3U lejátszási listákhoz. Ezek a szolgáltatók a helyi M3U lejátszási listákon, távoli M3U URL-eken vagy az Xtream API-n keresztül konfigurálhatók. Ez az alkalmazás alapértelmezetten egy beépített online is nézhető tévécsatornák listájával is rendelkezett, amelybe bekerültek az EPG támogatása is. Viszont egyelőre a hypnotix nem támogatja az EPG használatát. Azok számára, akik szeretnék használni az EPG műsorújság lehetőséget, kipróbálhatják az IPTVnator alkalmazást. Az ingyenes, keresztplatformos IPTV streaming alkalmazás, amely számos funkcióval bír, mint például kedvencek, EPG, TV archívum stb.

Az IPTVnator egy videólejátszó alkalmazás, amely támogatja az IPTV lejátszási listák (m3u, m3u8) lejátszását. Az alkalmazás lehetővé teszi a lejátszási listák importálását távoli URL-címek használatával vagy fájlrendszerből történő fájlfeltöltéssel. Ezen kívül az EPG információk XMLTV alapú támogatása is rendelkezésre áll, melyeket URL-ről lehet kiszolgáltatni.

Az alkalmazás egy cross-platform és nyílt forráskódú projekt, amely Electron és Angular alapú.

Letöltés

Telepítés Snap csomagból:

sudo snap install iptvnator

Telepítés AUR csomagból Arch alapú Linux-ok alá:

yay -S iptvnator-bin