Felmérés az OpenStreetMap globális és helyi közösségeiről

kimarite képe

Köszönjük érdeklődésed az OpenStreetMap Alapítvány (OSMF) kérdőívének kitöltése iránt. A felmérés célja, hogy az idei State of the Map konferencia előtt megkérdezze a térképező közösségeket a világ minden tájáról, különös tekintettel azokra, akik egyébként nem hallatnák a hangjukat. Az alábbi kérdőív nem kvantitatív, illetve a kutatás eredményei nem tekinthetők reprezentatívnak.

A célunk csupán annyi, hogy párbeszédet stimuláljunk a következő nagy eseményen, a globális State of the Map (SotM) konferencián. A SotM-re a világ minden tájáról érkeznek OpenStreetMapesek ezért erre a párbeszédre tökéletesen terepet biztosít. Ahogy említettük, a párbeszédre és az OSM világbeli történésekre szeretnénk helyezni a hangsúlyt. Mit csinálnak a szerkesztők Balin, Fehéroroszországban és Brazíliában? Hol vannak aktív helyi közösségek? Mit tudunk egymástól tanulni, és hogyan tud mindenki bekapcsolódni az OSM nemzetközi vérkeringésébe?

Szeretnénk megérteni, hogy a helyi közösségek hogyan kapcsolódnak a globális közösséghez. Milyen segítséget adjon az OSM Alapítvány ehhez? Van bármiféle aggálya vagy ötlete a helyi közösségeknek? Fontos, hogy ezt a kérdőívet ne szavazásként tekintsétek, hanem egy eszköznek, ami a tájékozott döntésthozást hivatott segíteni a jövőben.

Arra bátorítunk mindenkit, hogy beszéljetek a fenti témákról, és ha gondoljátok, közösen osszátok meg a válaszokat. Lehetőség van a válaszok nyilvános de anonim közzétételére, de akár választhatjátok hogy csak az Alapítvány kuratóriumával osztjátok meg azokat.

Adatkezelés

A válaszaid rögzítésre kerülnek. Némelyik személyes adatot is tartalmaz, mint pl. lakhelyed szerinti ország, OSM felhasználónév, email cím, térképzéseid időtartama, OSM-hez való kapcsolatod, stb.

  • A válaszadás egyik kérdésre sem kötelező. Kivétel ez alól az első kérdés (hozzájárulás).
  • Amennyiben adatvédelmi észrevételed lenne, kérjük a privacy@osmfoundation.org címen jelezd.

A kérdőív: https://osmf.limequery.org/428835?lang=hu
Elérhető eddig: 2019-08-21

Az OpenStreetMap: https://www.openstreetmap.hu/

A kép forrása: https://en.wikipedia.org/wiki/OpenStreetMap

Hozzászólások

kimarite képe

Konferencia az akadálymentesítésről

A mai nap folyamán megnyílt a regisztráció a MEOSZ, valamint cseh és szlovák partnerszervezetei 2023. január 26-i nemzetközi ONLINE konferenciájára. Magyar tolmácsolást biztosítunk!
http://www.meosz.hu/blog/konferencia-az-akadalymentesitesrol/

Témák: mik az akadálymentesítéssel kapcsolatos tapasztalatok a visegrádi országokban; hogyan állítható meg a közpénzek jogszabálysértő elköltése; mi a helyzet az EU-s forrásokkal; miként tudunk mi magunk tenni az akadálymentesség ellenőrzéséért.

A konferenciára az alábbi linken keresztül lehet jelentkezni:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3y2Ur07hv89SoEMpl0dalBBiui8iAhSIIi-CCzH6vZs1hfQ/viewform

A konferencia részletes programja itt olvasható:
http://www.meosz.hu/wp-content/uploads/2023/01/MAGYAR-konferenciaprogram_final.pdf

A konferencia rövid háttéranyaga – az EU-s források fontosságáról – itt olvasható:
http://www.meosz.hu/wp-content/uploads/2023/01/H%C3%A1tt%C3%A9ranyag-z%C3%A1r%C3%B3konferenci%C3%A1ra_v%C3%A9gleges_jav.pdf

A konferencia a Visegrádi Alap támogatásával valósult meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve