Linux mint 21.1 frissítés emlékeztető

Fórum: 

Én rendszeresen felnyomom a frissítéseket amint jelentkeznek, kuncsaftok többségénél meg beállítom az automatikus frissítést.

De van egy gép amit főleg a párom használ, ahhoz 1-2 naponta megyek, kis időre ránézni, hogy mi a helyzet.

Ezen a gépen a frissítések ekkor kerülnek fel, nincs automatikusra állítva. Azaz, esetleg 1-2 napot is késhet a frissítések telepítése. És mostanában megjelenik egy kb. akkora alkalmazásnak látszó ablakfelület a képernyő közepén, mint a frissítéskezelő, a közepében felsorolja miket kell frissíteni, alul vannak gombjai is, mint telepítés, meg mégsem, de ezekre hiába kattintok. Az ablakot nem lehet áthelyezni, méretezni, egérkurzor nem változik egyetlen része felett sem. Egyéb ablakfelületek elé nem jön, nem lehet kijelölni (aktívvá tenni), és alt-tab-al ráállni.

Ha kijelölök egy négyzet területet az asztalon, azaz a háttérképen, úgy, hogy egy része rálógjon, simán rálóg. Az egész csak képnek néz ki, olyan képnek, ami beleszerkesztődött a háttérképbe.

Ha elindítom a frissítéskezelőt, és frissül a rendszer, akkor eltűnik.

Azt olvastam régebb Clem blogjában, hogy csinálni akarnak valamit a frissítés noszogatására, de már nem emlékszem arra, hogy ez miben nyilvánul meg. Ez lenne az?

Találkozott már valaki ilyen képpel?