Kyocera FS 1041 telepítése.

Fórum: 

 Ma hagytam, hogy a Linux Mint nyomtató kezelője ismerje fel a nyomtatónkat, ami USB-n csatlakozik. Nos ez sikerült is neki, kírta a típust, majd telepített egy meghajtó programot hozzá. Azonban nem FS 1041, hanem FS 1030D nyomtatóhoz valót. A  nyomtatóbeállítások között nincs is FS 1041 választási lehetőség és ajánlottnak mutatja a 1030D-t. Viszont ezzel nem működik, csak villogott a nyomtató egyik lámpája, miután egy xls táblázat nyomtatására kapott parancsot a LibreOffice.
Találtam az ubuntuforum.org oldalon két topikot ugyna erről a problémáról. Azonban a két topik közül az egyikre öt éve nem érkezett válasz, a másikra négy éve csak egy visszakérdezés és semmi több. 
Egy német leírást is találtam, de nekem az kissé "kínai" mert ott a végén már OS 10-ről beszél. www.pgollor.de/cms/
Az openprinting.org oldalon sincs 1041, csak 1030D.  :(
A kyoceradocumentsolution.eu oldalon csak Win és Mac drivert ajánl fel. :(
Valaki tud segíteni? 
Fontos volna!

 

Köszönöm!

 

Attila

kimarite képe

Innen kiindulva, letölthető

Innen kiindulva,
https://driverscollection.com/?H=FS-1041&By=Kyocera&SS=Linux
letölthető egy 2014-es driver.

Ami itt nincs meg már.
https://www.kyoceradocumentsolutions.eu/index/service/dlc.false.driver.F...
(https://www.pgollor.de/cms/?p=1721)

-----

Installation steps.rtf

Printer driver installation on Linux

Instructions:

    1. On your Linux system, extract the ‘*.tar.gz’ file to any folder, and then open the folder that contains the extracted files.
 
    2. To install the driver, double-click on the file ‘install.sh’ and click Run in the terminal when the message pops up.
 
NOTE: On some Linux systems, the ‘install.sh’ file may need to be run directly from the terminal. Running the shell script and using “sudo” requires a user with root privileges.
 
    3. To go to the directory of the folder that was just created and install the driver files, launch the terminal and type the following commands:
cd /path/to/directory
sudo ./install.sh

    4. After running the above command, open your web browser and type the following address to view the CUPS web interface:
http://localhost:631/admin

Local printers (connected by USB):

If you have a printer or MFP connected by USB, you may see it listed as a new device in the CUPS manager. If this occurs, click Manage Printer to verify the printer driver that CUPS has selected for you. If you do not see your device listed, click Add Printer and then enter the additional information required to complete the setup.

NOTE: If you are asked for a username and password, enter your login username and password or the "root" username and password.

Network printers:

In the CUPS manager, click Add Printer and then enter the additional information required to complete the setup. You can find the IP address of a printer or MFP on the device home page, or by printing the configuration or status page. You can also use the Simple Network Management Protocol (SNMP) to get the IP address remotely, which also happens automatically when you open the CUPS administration web page or choose an available CUPS device when adding a printer or MFP. If you install the printer or MFP by IP address, using “LPD/LPR Host or Printer” provides better printing performance.

After the printer or MFP has been added, CUPS asks you to set the default printing options (paper size, output mode, etc.). Make any changes as needed and then click Set Printer Options to save your configuration.

Finally, click Print Test Page to print a simple test page.

-----

Readme.htm

Installation Components

Printer devices are supported on all distributions of Linux having CUPS 1.2 or higher environment.

Known Issues/limitations:

-OpenOffice and LibreOffice doesn’t work properly with the GDI filter, the application bypasses the filter, it is possible to print but advanced features do not work. AbiWord does work properly with the GDI driver.

- Adobe Acrobat Reader: When printing odd number pages with duplex on, the last page will still go through duplexer, while in other applications the last page will be print out in simplex way.

- Duplexing mixed paper sizes: If the print job has mixed paper sizes or mixed orientations, print job will be spitted and will print as simplex at where the mix happens.

- Adobe Acrobat Reader: Print will fail if set page orientation as Landscape, use “System - Administration - Printing” to set paper orientation and be able to send a job as Landscape.

- Adobe Acrobat Reader, OpenOffice and LibreOffice do not support properly custom paper size, these applications do not use the CUPS print dialog box interface and for this reason custom paper size can’t be supported, applications that use the CUPS print dialog box can support custom paper size.

-Duplex: When using a paper size that has constraint against Duplex the UI for Duplex will not display Long Edge as a selectable option.

-Document Viewer and Okular: When using a .pdf test file that is heavy in graphics and produces big printable data the Document Viewer or Okular will not process properly the printable data for the GDI driver causing incorrect output (Acrobat Reader doesn’t have this problem). In some cases updating to latest version of Document Viewer or Okular may help to get better output.

-----

A már emlegetett OpenPrinting weboldal:
https://www.openprinting.org/driver/Postscript-Kyocera/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Igen. Ezt telepítettem.

 Igen. Ezt telepítettem. Azonban hiába mutatja a nyomtatót, a tesztoldalt nem sikerült kinyomtatni.

imgur.com/a/5cO4q

Az adminisztrációs oldalon a Set Allowed Users részen meg nem tudsom, hogy lehet két felhasználót is megadni. Sem a vesszőt, sem a pontosvesszőt nem engedni. Bár nem mintha ez befolyásolta volna a teszt oldal nyomtatás sikerét.  :(

Annyi történt, hogy most a nyomtató adatlapján is 1040-est lát, de a nyomtatóállapot ablakban Feldolgozás - Processing page 1... olvasható. Gondolom a ki nem nyomtatott teszt oldal miatt. Ha meg rákattintok a teszt oldal nyomtatása gombra, CUPS kiszolgáló hibát ír ki. "client-error-not-authorized".

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megoldva

Egyszer csak kb. 10 percre rá, hogy már feladtam, kinyomtatott egy teszt oldalt.
Nos átnéztem újra minden beállítást, és azt látom, hogy alapból a házirenden belül letiltotta a felhasználókat. Ezt most átállítottam és már működik. Mondjuk jó poén attól, aki így állította be a telepített program aalpbeállítását.  :P

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megoldva

#3azt látom, hogy alapból a házirenden belül letiltotta a felhasználókat
-- ezt a beállítást képpel illusztrálnád.? Mondjuk az Imgur.com által megosztva. Hasznos lehet azoknak, akik ilyen nyomtatót használnak.
-- ha ez nem lehetséges -valami miatt- akkor leírnád a műveletek (menük) sorrendjét és a pontos teendőket?
Köszi, előre is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hozzáférés-felügyelet

Rosszul emlékeztem. Nem házirend, hanem hozzáférés-felügyelet.

Csináltam egy képet, amin a folyamat minden szükséges eleme rajta van. 

Menű > Adminisztráció > Nyomtatók 
A felnyíló panelen a kérdéses nyomtatóra dupla kattintéssal megnyílik a beállítás panel. Ott ki kell választani a Hozzáférés-felügyelet sort és ott a felső két választási lehetőséget ellenőrizni, hogy (ha nem akarunk senkit korlátozni) azelső legyen engedélyezve, és ne legyen kivétel (felhasználó) megadva. 


 
A képen a második opció van kiválasztva, mert így volt a telepítés után. Ezt nem vettem észre. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Hozzáférés-felügyelet

#5 A leírással együtt tökéletes. Köszönjük!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Megint ki volt kapcsolva a

 Megint ki volt kapcsolva a felhasználónál az engedélyezés.  :O
Amit én nem piszkáltam, más meg nem tudja kikapcsolni!  :O

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Megint ki volt kapcsolva a

#7 Egyszeri vagy többszöri újraindítás után történik meg 'valamikor'? Tesztelni kéne, hogy az egyszeri rendszer újraindítás okozza vgy más ... .

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 A nyomtatónál be van állítva

 A nyomtatónál be van állítva, hogy bárki nyomtathasson. Nincs jelszó megadás, vagy ilyesmi. Nem hálózati nyomtatóként kezeli.
A kikapcsolás utáni átállítódást most teszteltem, mert ma megint eljátszotta, hogy nem volt engedélyezve. Azonban nem ismételte meg a gép újraindítása, vagy a felhasználó váltás utánb sem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 A nyomtatónál be van állítva

#10A kikapcsolás utáni átállítódást most teszteltem, mert ma megint eljátszotta, hogy nem volt engedélyezve. Azonban nem ismételte meg a gép újraindítása, vagy a felhasználó váltás utánb sem.
Akkor vélhetően nem ez a hiba oka.
További tesztek:
-- USB kábelt kihúzod, majd bedugod,
-- nyomtató ki- be kapcsolás,
-- meg ami még az eszedbe jut.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megoldódott végül a hozzáférés problémád visszaállítódása?

Tulajdonképpen ezt a fórumtémát olvasgatva oldódott meg látszólag nekem is a Kyocera problémám.

Épp új témát akartam nyitni az FS-1030D-m telepítése okán, mert két hete, mióta átálltam a Linuxra, nem tudok nyomtatni, csak ha visszatérek a W7-be. Elkeserített a dolog, hogy mindent megtettem a nyomtatás érdekében, látja a Mint a nyomtatómat, enged rajta mindent beállítani, mint duplex, ekoprint, tájolás, etc. de a tesztoldal nem jön ki papírra. Ott ácsorog a nyomtatási sorban, aztán egyszer csak eltűnik, mint aki kinyomtatta.

Meg akartam pontosan fogalmazni a problémámat, és egyszeriben helyreállt a rend. Az volt a baj, hogy nem ismerte fel az USB nyomtatót, beállítani meg csak a soros portot kínálta fel, a párhuzamosat, meg egyebeket még. Usb opciót nem láttam. Kínomban átállítottam soros portról párhuzamosra, aztán vissza, és láss csodát, a vacsiúj linuxom megborzolta magát és kiírta, hogy USB porton vagyok. A tesztoldal is kijött rendben.

Furcsa, hogy ezek a hozzászólások, észrevételek keltették életre a nyomtatómat. Megnéztem a hozzáférés felügyeletet, hogy nem-e nálam is csak ennyi a baj - nekem alapból a bárki használhatja opció volt aktív.

Jelen fórumtémát olvasgatva azonban nem nyugodtam meg, mert lehet, hogy holnap én is ugyanúgy járok, hogy már megint nem tudok nyomtatni. Kivárok, tesztelek.

De felcsigázott, hogy Attys nyomtató problémája végül stabilan megoldódott-e? Ha igen, mitől?

(Nagyon új vagyok itt a fórumon, voltaképpen a fórummal is csak most ismerkedek. Pazar jó ez a beviteli ablak! Komplett szövegszerkesztő, használható HTML tag-ek. Fórum életemben nem kényeztetett még ennyire. Tisztelgek az alkotója, vagy az alkotók csapata előtt! Érződik a friss vér.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megoldódott végül a hozzáférés problémád visszaállítódása?

#12 Itt írja, hogy megoldva,
https://linuxmint.hu/comment/16237#comment-16237
de a stabilitásról nem írt azóta.

Egyszer volt szerintem probléma ezzel és azóta nem. De majd ő elmondja.

-----

Az elérhető legjobb Drupal modult használjuk WYSIWYG szerkesztőként. Sajnos, ennek is vannak hiányosságai, majd észreveszed, ez csak ilyen. :)
Egy szakmabélivel leveleztünk erről -az oldalon fenn is van a neve, mint közreműködő- ő azt írta, még jobbá tenni diplomamunka szintű lenne. Örülök, hogy tetszik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Sajnos pár napja

 Sajnos pár napja jelentkezett ismét a dolog. Mármint, hogy az engedélyezés ki volt kapcsolva, amikor nyomtatni akartunk. De már rutinból nyomom, így mielőtt nyomtatásra kerül a sor, ellenőrzöm.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Innen kiindulva, letölthető

Üdv! kezdő linuxos lennék ha tudnám pontosan hogyan kell feltelepíteni a drivert...!! Linux mint 19 cinnamont szeretném feltenni.Kérdésem a következő lenne: Ha csak live módban indítom el a linuxot pendrivról akkor is fel kellene hogy telepítse a drivert vagy csak akkor ha már telepítve van a linux? Plusz egy magyar szájba rágos  telepítési leírás is kellene nekem. Csak ezen múlik hogy a win 10 megy e a levesbe, mert új nyomtatót nem szeretnék venni.. ! Köszi a válaszokat előre is.!! 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Üdv. Linuxnál inkább a

Üdv. Linuxnál inkább a rendszer tárolóit használd és ne tölts le drivert. Menüben nézd meg Adminisztráció-Illesztőprogram-kezelőt. Itt egy videó a telepítésről https://www.youtube.com/watch?v=7t4-XRXyGn8 egy órás, igen gyenge gépe lehetett annak aki készítette. Nálam fele idő alatt felkúszik. Win 10-et most hagytam el kb. 2 hónapja, azóta LinuxMint 19-et használok. Mindent tud amit előtte a Win, kivétel a Skype-hoz a webkamerám Logitech QickCam CommunicateSTX , nincs kép hang az van. (Ez már egy 7 éves webcamera) Nyomtatóm az nincsen így tapasztalatom sem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Innen kiindulva, letölthető

#15 Melyik Kyocera nyomtatóról is van pontosan szó? Linkelnél terméktámogatói- vagy forgalmazói oldalt? A Kyocera támogatása Linux alatt is elég jó.

Az eszközök tekintetében az „Illesztőprogram-kezelő” alkalmazásban kéne keresni a drivert, vagy a Hálózat-on felvenni a nyomtatót, ha hálózatos tulajdonsággal is bír, ezt a CUPS alkalmazás tudja a böngészőben. Mindez Live renszeren is próbálható, de a Live rendszer csak általában hasonlítható össze a már telepített rendszerrel, tetszik-nem tetszik kipróbálásra van, illetve birizgálható vele a már telepített rendszer, bizonyos problémák esetén, mármint kívülről.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Innen kiindulva, letölthető

#18 Rákérdeztem. Imserősnek van eggyel későbbi. Mára pici pihi ...
Egy tippem, hogy innen kell majd indulni:
http://openprinting.org/printers/manufacturer/Kyocera/
Esetleg valamelyik tipus kompatibilis.

Próbáltad az „Illesztőprogram-kezelő”-t?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Innen kiindulva, letölthető

#19 Megkérnélek, hogy ne telepíts semmit (ha telepítetted a rendszert már), ha mégis, akkor előtte egy visszaállítási pontot készíts a Timeshift alkalmazással. Csak egy feltételezés, hogy az FS-1030D hasonló,
https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2288100&p=13326693#post13326693
A Live rendszeren viszont szabadon próbálkozhatsz. Itt egy DEB telepítő, a GDebi-vel felteheted:
https://openprinting.org/printer/Kyocera/Kyocera-FS-1030D
Pontos URL:
https://openprinting.org/download/printdriver/debian/dists/lsb3.2/main/b...
Itt néztem:
https://openprinting.org/driver/Postscript-Kyocera
És kiderül, ez a driver jó-e.

Sajnos, ez (FS-1041) egy régebbi nyomtató, így a támogatása lazább talajon áll, mint az újabbaké. De PPD fájljal is lehet próbálkozni a CUPS-sal. Megvárom, amíg az ismerős válaszol.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Innen kiindulva, letölthető

#20 Most nézem, a fórum nyitónak is sikerült.
https://linuxmint.hu/comment/16233#comment-16233
Azaz a módszer itt le van írva és követhető. Szerintem.
Ha valamit nem értesz, kérdezz. Ugyanaz a nyomtató.

Attys ezt írta:
Igen. Ezt telepítettem. Azonban hiába mutatja a nyomtatót, a tesztoldalt nem sikerült kinyomtatni.
Azonban nincs már ott. Ezekben viszont megvan az a FS-1040:

https://www.kyoceradocumentsolutions.ru/index/service_support/download_c...

vagy

https://www.kyoceradocumentsolutions.ru/index/service_support/download_c...

Attys-nak kéne mondani a telepítés módját. Install.sh-t futtatot, vagy PPD-t tallózott be. És melyiket. Mert az általam linkeltek két könyvtárban is megvannak:
-- Global
-- Lot4

A korábban linkelt DEB viszont egyszerűbb ..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Igen. Ezt telepítettem.

Szia! FS-1041  nyomtatóm van, kérdésem hogy hogyan telepítetted a drivert? Live rendszeren is ki lehet próbálni?

A 1030D amit felrak azzal nem müködik a nyomtató. Nagyon kezdő linuxos vagyok és most ismerkedem vele..! 

Köszi  előre is a választ és a hozzá tartozó pontos  magyar telepítési útutatót is! 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

 Igen. Ezt telepítettem.

#22 Nem az kell, nem a 1030D, a tar.gz-ben a többi, de majd Attys segít(het), ha nem, akkor mi.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok! 

Sziasztok! 

Segítenék, de már megint nem működik. Látja a nyomtatót, felismeri, majd felajánlja a 1030D meghajtó programot. Nos azzal nem megy. Nincs most a kezelési beállításoknál tiltás, meg ilyesmi, de semmit nem nyomtat ki. A nyomtatási feladatoknál "feldolgozás alatt" üzenet marad, de valójában nem csinál semmit.  Most próbáltam, hogy törlöm a nyomtatót, hozzá adom ismét, de a 1050-es meghajtóval. Ez sem segített. 

A "vicc" az, hogy nem volt semmi változtatás a korábbi, működő állapot és a hiba ismételt jelentkezése óta a nyomtató kapcsán. Mármint nem telepítettem más nyomtatót vagyhozzá meghajtót. 
A frissítések közt sem emlékszem semmire, ami a nyomtatóhoz köthető lett volna.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Most telepítettem a fenti url

Most telepítettem a fenti url-ből a Hungarian ppd csomagból a 1060-ast, de semmi változás. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kyocera FS 1041

#26
Szia! Nincs ilyen nyomtatóm. Az első hozzászólásban van egy link: https://driverscollection.com/?H=FS-1041&By=Kyocera&SS=Linux
Ott a Linux-ra kattintva le tudsz tölteni egy fájlt, ha kicsomagolod, találsz benne .ppd fájlokat. Az is lehet, hogy azok valamelyikét is elég megetetni a rendszerrel.
Nekem Ubuntun volt olyan, hogy egy Epson nyomtatónál elég volt magát a .ppd fájlt kézzel betallózni és már nyomtatott is.
Én elsőre mondjuk a Linux/ 64 bit / Global / hungarian.tar.gz/ hungarian/ Kyocera_FS-1040GDI.ppd fájllal próbálkoznék.

De van a hungarian könyvtárban egy install.sh, azt is megpróbálhatod lefuttatni.
 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Molnár Tibor képe

Kyocera FS 1041

#26.1

 

Bingó!

Köszönöm!

Ez lett a megoldás:

Linux/ 64 bit / Global / hungarian.tar.gz/ hungarian/ Kyocera_FS-1040GDI.ppd 

 

Üdvözlettel:  MT.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

Kyocera FS 1041 Kyocera FS 1041

#26.1.1

A fájlt mentsd el valahová, a jelenlegi rendszertől független helyre (akár több helyre is, hátha egyszer elérhetetlenné válik a link, akkor is biztosan meglegyen neked! (Ha email mellékleteként elküldöd magadnak, az is például jó lehet, de ha van Dropbox fiókod, oda is érdemes felmásolni, aztán persze jöhetnek a hagyományos megoldások, a lemez(ek), ahol az adatmenté(sei)det tartod...) Aprócska fájl, de ha nincs meg, nagyon tud hiányozni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve