Alkatrészek, perifériák | használt

kimarite képe

Fórum: 

Itt van két akciós 19 colos,
http://www.computerimperium.hu/hasznaltmonitor.htm
itt pedig még olcsóbb, de talphiányos (például):
https://www.avocomp.hu/monitor

Tudtok még jó vételes boltot Budapesten (Debrecenben is van, de oda hétvégén tudnék csak menni),
vagy jó vételt 19 colosnál nagyobb kijelzőmérettel, biztató tudással, amit érdemes megvenni?
Legfeljebb 20-30.000 Ft., de nem kötelező, lehet olcsóbb. :)

samli képe

Monitor

Minden ilyenre Facebook. 10-ért vettem másfél éve kifogástalan ViewSonic 22"-ost, 1920x1080-as felbontással.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Monitor

#1 Most nincs hasonló, néztem. Köszi.. Lehet, egyelőre elég a 19 colos.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Monitor

#2 https://pc-max.hu/termekek/monitor-c1 eddig kb nyolc év alatt négy desktop PC-t és két monitort is vettem tőlük, minden OK, garancia is van, még akkor is, ha megbontod (sic!).

Amit nem találsz esetleg Budapesten, azt megtalálod Debrecenben, ez a két boltjuk van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Monitor

#3 Most nem ők voltak a célpont, de néztem őket is.
A távolság mostanában nem akadály, ha „szemtelen vagyok”, nem kerül pénzbe a jegy.
Egyelőre, ez csak egy lehetőség. Majd legközelebb.
Kösz a jelzést, hogy ők is megbízhatóak!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Monitor

#4 Ui.: kimaradt, hogy vettem egy HP-t, mert éppen az volt.
Másra megy el a pénz, habár jó lenne egy nagy monitor vagy projektor. Még egy, de nagy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Lehetőségek

Ez itt egy kevésbé márkás, nem annyira húde milyen, viszont olcsó (7000 Ft):

https://www.vatera.hu/medion-md-30999-19-lcd-monitor-16-10-1440x900-3032714099.html

A linket csak azért teszem be, mert az eladó nagyon korrekt rendes tag (PC bontó vállakozó amúgy), korrekt árai vannak, én elég sokat vásárolok tőle. (érdemes figyelni a cuccait, mit árul, szokott lenni többször is monitor)

************************************

Van itt egy műszaki bazár, emlékeim szerint tőlük vettem tizensok éve LG monitort, 12 e Ft-ért, mai napig működik a húgoméknál. http://muszakibazar.hupont.hu/5/kapcsolat Van itt minden, ami árammal megy, árak nincsenek a honlapon, csak az, hogy mi van, fel kell őket hívni, rákérdezni, megbeszélni. Vagy személyesen odalátogatni, körül nézni.

************************************

Ez egy viszonylag korrekt 24" fullHD monitor, 25e Ft-ért, új ára 40e körül mozog:

https://muszakizalog.hu/termekek/lenovo-c24-25-66b0kac1eu-monitor/

A felbontása egyezik a fullHD TV-kkel, azért írtam ezt a jelzőt, azaz, ha TV-re is rá van kötve a PC, akkor akár kijelző tükrözés is kompromisszumok nélkül megy.

************************************

22" Acer monitor kb. 20e HUF:

http://www.computerbonto.hu/aruhaz/index.php?id_product=4526&controller=product

ide is éremes inkább elmenni személyesen, mert sokkal több cucc van, mint ami fel van töltve a honlapra, nagyon rendesek, régen én törzsvásárlójuk voltam, spéci egzotikus cuccokat mindig félre tették nekem. Kezdetben még az idősebb úr volt a főnök, most a fia az, mindkettővel jóban voltam. Nagyon megbízhatók, használt HDD-ken kívül mindent alaposan tesztelnek mielőtt eladnák. (Használt HDD-t amúgy sem érdemes venni)

Itt környéken még aműgy legalább 5 másik bontó is van (de 3 tuti), a környező utcákban...

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Lehetőségek

#6 Ezeket lementem könyvjelzőbe. Kösz

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem

a PH. HardverApró verhetetlen.
Nem azért mert ott is tag vagyok, hanem a jofogas meg a FB. Marketplace az gyűjtőhelye (bocsánat nincs más szó) a leggyökerebb eladóknak.
PH-n ha valakinek nem azonnal kell, tud várni akkor nagyon jókat lehet megcsípni.
Én kb. 1 éve vettem így egy 24" FHD IPS monitort, vékony keretnélküli káva, érintőgombok, 2 HDMI+VGA, audio ki és bemenetek, beépített hangszórók, beépített audio végfok, átkapcsolható külső forrásra, karc és pixelhiba mentes természetesen, gyárilag kalibrált színprofil, 1 hónap eladói garival.
26ezer Ft volt. Egyszerűen gyönyörű kinézetre is.
most nem jövök a mantrázásommal de A+, max. 22W, külső tápos, megy 12 voltos autóakkuról is.

Minden cuccomat itt vettem, az 1 terás ssd-ket, a fiamimnak is ugyanezt csak NVME, a barátomnak 32" tévét, pc-t, stb. és eddig egyszer sem vertek át. Jófogásra max. rollert venni mennék fel, de tán azt sem.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
samli képe

Szerintem

#8 "FB. Marketplace az gyűjtőhelye (bocsánat nincs más szó) a leggyökerebb eladóknak." Röviden: Nem igaz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem

#9
Hosszabban, de igaz.
%-os arányban Jofogas 100-ból 40 színhülye, Marketplace 80.
Hardverapro 5.

Nem terhelném a topikot, csak szösszenetek,
FB., monitor, kírja hogy Monitor eladó, és befényképezi az ELEJÉT, véletlenül sem az adattáblát a hátulján.
Látom hogy 16:9-es, jó is lenne, ráírok hogy ne haragudj, hdmi, vga, évjárat, állapot, vagy legalább a típusa hogy ráguglizzak,
mire felháborodottan visszaír hogy én mekkora tajparaszt is vagyok, ő nem műszaki ember, a monotor egyébként meg egy SaNsung. Így, N-nel.
Másik, Bangó Renátó feldobott egy 15 éves xp-compatible akku nélküli laptopot 90ezerért, mikor többen jóindulattal szóltunk neki hogy ez nulla forintot ér, mindannyian az anyánkba lettünk visszateleportálva.
Jofogás, aszongya Zsalukő eladó.
Ráírok, tök udvariasan, bocsánat de 20,25, 30-as, 20 vagy 22 centi magas, mert nagyon nem mindegy, erre visszaír hogy beton (!!!) és visszaküld Édesanyámba.

Te így árulnál, hogy Pl. Autó extrákkal eladó..?
És mikor valaki jóhiszeműen visszakérdezz, kegyesen odavágod hogy négykerekű wazzze!
És az extrák? Háát.. jobbra-balra forgatható kormánykerék+átlátszó szélvédő.

H.aprón legalább műszaki emberek árulnak műszaki cikkeket, némi hozzáértéssel és nem jönnek zavarba a sata, nvme stb. kifejezésektől.

Van + tapasztalatom is FB-n, 1.
Elektronikai eszközöket vásároltam, konkrétan P csatornás power fetet, a 10 darab meg is érkezett, majd beépítve 3 nap fejtörés mert az áramkör nem úgy működött ahogy kéne.
Műszerrel kimérve, mind a 10 selejt volt, a gyári paraméterek 2 nagyságrenddel tértek el. (rdsON 0,02 ohm helyett 3,5ohm) Visszaírtam az emberkének, nagyon korrekten elnézést kért, megköszönte az infót és azonnal levette a hirdetést, és megkérdezte hova utalja visza a vételárat.
Ritka jelenség.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szerintem

#9 A témát csak érintve, általában, hogy én mit látok, hogyan vásárolok. ;)
A Vatera-nak új tulajdonosa van, a Jófogás is talán más néven futott régen  vagy két oldal összevonása történt (nem jut eszembe, későn feküdtem le, éppen kávézom  :)), és van a Marketplace (fb), de volt régebben az Expressz újság és online felülete. Szóval, mindezek általános gyűjtőoldalak, ahol tényleg mindenki az égvilágon hirdethet, a saját „szellemi” színvonalához mérten, azaz ahogy azt gondolja, el tudja adni a terméket.
Visszatérve a témához, a monitorok tekintetében néztem a Marketplace-t, valóban (most) semmilyen információt nem tettek fel a hirdetők, egy vagy több  képet igen, de a típust sem sokszor, és no, a kijelző méretet sem. Volt egyébként egy 22 colos monitor, amit megvehettem volna, még ott is lehet 8.000 forintért, de össze volt firkálva a monitor alja (nem a kijelző), és ebből ítéltem a belső tartalmat is, a használati szokást. Nemrég valaki súgott, és ezért megnéztem a hirdető profilját, és azt látom, több monitort is eladott már ..., azaz, érdemes lett volna megkeresnem talán egy próbára.
Na most, volt olyan, fényképezőgépet vettem volna, és egy téren adta volna át nekem az eladó, de kipróbálás nélkül (hogy miért, ez most nem lényeges - fontos, hogy az ember ki tudja próbálni, amit vesz). Szóval az említett - nevezzük így: piacos - gyűjtőoldalakon nagyon fontos, hogy a vevő már kérdésekkel érkezzen. És viszonylag sok a fals találat, több esetben az eladó kikéri magának a kérdéseket :), és „megsértődik” és/vagy elküld a fenébe. Viszont ennek ellenkezőjét is megtapasztaltam - igaz, nem a monitorok területén - elég sok mindenre válaszolt az eladó, és elég lelkesen. Én ezt az előszűrésemnek (válogatás) tudom be, és leginkább annak, hogy csoportban vagy oldalon belül találtam meg a hirdetést, és nem a Marketplace-en közvetlen, tehát előzetesen a többi tag súgott az eladónak, mit is kéne még leírnia a sikerhez, és ő belátta, a segítőknek igazuk van.
Összességében az „aprócikkek” tekintetében (monitor, fényképezőgép, stb,) erős előszűrés szükséges...
Míg például vannak a nem piacos oldalak, mint a PH (hardverapro), ahol a honlap maga próbálja szűrést segíteni különböző értékelési lehetőségekkel. Itt is belefuthat az ember rossz eladóba, termékbe, de vannak ilyen fogalmak: próbagarancia (pl. pár nap, egy hét), kipróbálás lehetősége, az eladó értékelése (szám szerint és szövegesen). Valamint a legtöbb eladó gyakorlott, azaz eladóként viselkedik (különben nem tudja eladni a terméket).
Mindazonáltal a piacos és a nem piacos oldalakon fontos, hogy az eladó segítőkész legyen (ne legyen lekezelő, vagy durva, stb.), a kérdéseinkre közöljön további részleteket, és tartsa be az adott szavát, igaz legyen minden állítása ... vagy például ne az utolsó pillanatban derüljön ki egy fontos részlet. Volt ilyen: kiváló állapotban van a kocsi. Várj, „csak” az a valami, tudod, ami a gázolajat adja a motor felé, hibás. Vagyis az adagoló hibás, azaz a kocsi nem üzemkész (a hirdetésben az ellenkezője szerepelt).
És ugye, vannak a cégek, akik közvetlen árulnak alkatrészeket, boltban. Én most az egyiktől vettem monitort, egy éves garanciával, és lehet még egy évet vennem.., . A cégekről is vannak értékelések, mármint, közszájon, és az is fontos, mennyi ideje létezik.
Úgy gondolom, a piacos oldalakon eléggé észnél kell lenni, érteni kell a hardverhez, akár a vevő helyett is, Persze, ha az ember ráér várni, kifoghat egy-egy nagyon jó vételt, ez igaz. Ennek nem mondok ellent azzal,hogy én a közösségi oldalt (fb) napközben nem nyitom meg, úgyhogy az én orrom elől nagyon könnyen elviszik az ott hirdetett ténylegesen jó vételes dolgokat. :)
Mondom, jelenleg egy monitor tetszett a kínálatból (fb), az összefirkált, de az is utólag, újbóli ránézés után. Az aprócikkeket boldog, boldogtalan felteszi, sokat kell szűrni, a részletekre rákérdezni, fárasztó a keresés, a válogatás, hogy melyik lehet a komoly eladó.
De, ha például egy lakásról vagy házról van szó, ott inkább lehet esély a jó vételre, és a barátságos hozzáállásra. Másrészt az állításokat is könnyű ellenőrizni, de ez mindkét félnek érdeke is (nagyobb érték, alaposabb eladó). Nem Marketplace-ről beszélek most, hanem fb csoport vagy oldal létezésének tekintetében.
A fentiek ismeretében ennek is, annak is lehet előnye. És mindenhol észnél kell lenni, ami sokszor nem könnyű.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve