Retró számítógépekkel (C64, Amiga, Atari, Spectrum, régi konzolok, stb.)…

kami911 képe
Most is foglalkozom, leírom milyen módon.
9% (7 szavazat)
Régen foglalkoztam, de ez a vonat már elment.
53% (40 szavazat)
Régen foglalkoztam, de újra szeretnék vele foglalkozni, s leírom milyen módon.
13% (10 szavazat)
Soha nem foglalkoztam, de most szeretnék vele foglalkozni, s leírom milyen módon.
1% (1 szavazat)
Sohasem érdekelt.
23% (17 szavazat)
Összes szavazat: 75

Hozzászólások

Retró számítógépekkel

1984-ben vettem egy magyar Primo 48-as gépet, azon programoztam Basic-ben, Z80 Assembly-ben és FORTH-ban egészen '93-ig, amikor is megvettem az első személyi számítógépemet, egy 32 bites 386-ost. A RAM-ja (Primo) 48 kB volt, ebből 6 kB-ot levett a képernyőmemória, a többi maradt a Basic interpreternek és a programoknak. Visszagondolva, egészen komoly játékokat írtam Basic-ben, Z80 Assembly-t is használva (máig nosztalgiával gondolok a gépi mnemonikokra, olyan jól elkészítették [sokkal logikusabb volt, mint az Intel 8080-asa]). A FORTH meg egy zseniális programnyelv, mert nagyon tömör programokat lehetett benne írni - kár, hogy az újabb nyelvek kiszorították. Megvan még a Primo, de már egyáltalán nem használom, bár még mindig van közössége (http://primo.homeserver.hu/).

Hm.

Vagy 20 éve egy ócskapiacon egy öregúr árult egy ZX Spectrumot 5000 Ft-ért, nem vettem meg, de nagyon sóvárogtam utána, de az összes kazim a programokkal, ill. a sok teleírt füzet (igen, gyerekkorom óta rengeteg füzetet teleírtam programokkal - akkor ez még lehetséges volt) mind az enyészeté lett, így nem igazán lett volna értelme a gépnek, mármint túl sok időt elvitt volna.

Ha a PS 1994-be annak számít

akkor igen, foglalkoztam ilyennel.
Nyomtuk a gyerekekkel ezerrel :-)

Jelenleg PC+PS emuláor, a feeling megvan, tökéletes élmény.
Néha-néha elindítom, Crash Team Racing, még mindig elvarázsol.

Előtte az asszem tán Nintendo vagy Sega...? híres-hírhedt piaci sárga  kazettás klónok voltak.
 

Borzalmas kivitel, azzal kezdtem hogy a joystickeket azonnal mikrokapcsolósra alakítottam mert a gyári kivitel 20 percet sem bírt. Valamint a TV modulátor előtt kivezettem a videojelet meg az audiót és a kapcsolójelet és így 500%al jobb lett a tévén a képminőség valamint ha bekapcsoltam a konzolt, bekapcsolt a TV is.
Szép hőskor.