Az új kedves

keraform képe

Tessa lesz a Linux Mint 19-es sorozatának második kiadásának, azaz 19.1-es verziójának neve. A Linux Mint 19.1 ez év November-December táján fog megjelenni, és 2023-ig kap technikai támogatást a fejlesztőktől.

Tessa, az új kedves

A 19-es, Tara nevű verzióról könnyedén, a Frissítéskezelőből lehet majd frissíteni.

A Tessa egy női keresztnév, vagy a Theresa (Teresa, Therese) név rövidüléséből származik. A magyar Terézia feleltethető meg ennek a keresztnévnek, amely aratást, szüretet jelenthet. Más vélekedés szerint lehet, hogy vagy az Égei-tengeri Thera (ma Santorini) szigetnek vagy a Kréta melletti Therasia szigetnek, vagy a dél-itáliai Tarasz (Tarentum) városnak a nevéből való. Ebben az esetben a jelentése (e helyről) származó.

Az 1990-es években a Terézia igen ritka, a Rézi, Riza, Tereza, Teréza, Teri, Terka, Tessza és a Zia szórványos név, a 2000-es években nem szerepelnek a 100 leggyakoribb női név között. Terézia, Tereza, Teréza, Teri, Terka, Tessza: március 11., június 17., július 8., augusztus 3., október 1., október 3., október 15..

Magyarországon híres Teréziák, Mária Terézia magyar királynő, Kalkuttai Szent Teréz, közismert nevén Teréz anya, Meszlényi Terézia, Kossuth Lajos felesége, Tereza Kerndlová cseh énekesnő, Teri Hatcher amerikai színésznő, Teri Polo amerikai színésznő, Tordai Teri színésznő, Tessa Virtue kanadai jégtáncos, aki Scott Moirral párja a jégen (2010-es téli olimpia bajnokai, a 2010-es és 2012-es világbajnokság aranyérmesei).

A Tessa című novellát Margit Sandemo írta 1997-ben. Tessa egy település Nigerben.

Tessa az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Lindsey McKeon alakít. Tessa egy kaszás, akinek feladata, hogy átszállítsa az elhunyt emberek lelkét a túlvilágra.

Forrás: Linux Mint Blog, Wikipédia

OFF
Nem szeretnék idegen tollakkal ékeskedni, ezért megjegyzem, hogy csak a kép származik tőlem, a fenti szöveg nem. Amúgy a hölgy valóban Tessa, Tessa Delgado, egy modell.
keraform

Tessa

Hozzászólások

Már megijedtem,

hogy törölhetem le Tarát, akit tegnapelőtt raktam csak fel... de szerencsére még élvezhetek vele addig :)
Amúgy remekül muzsikál, a legjobbnak tűnik az elmúlt több mint 5 év linuxozásom alatt..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Már megijedtem,

Telepíts helyertte mást, akkor letörli a lemezt. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Vicc volt

#2 Nem hiszem, hogy le akarja törölni:
"remekül muzsikál, a legjobbnak tűnik az elmúlt több mint 5 év linuxozásom alatt"

Így kell helyesen olvasni, a hozzászólását:
"Már megijedtem, hogy törölhetem le Tarát, akit tegnapelőtt raktam fel..."
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
vyla képe

Tessa

 Eddig nálam is kiválóan megy a LMC. 19. ezért, amint elérhető lessz a Tessa azt is tesztelni fogom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve