WINE...???

Fórum: 

System:    Host: lazlo-HP-255-G6 Kernel: 4.15.0-45-generic x86_64 bits: 64
           Desktop: MATE 1.20.1  Distro: Ubuntu 18.04.1 LTS
Machine:   Device: laptop System: HP product: HP 255 G6 Notebook PC v: Type1ProductConfigId serial: N/A
           Mobo: HP model: 8330 v: 27.33 serial: N/A
           UEFI: Insyde v: F.31 date: 07/25/2018
Battery    BAT1: charge: 28.6 Wh 91.5% condition: 31.3/31.1 Wh (101%)
CPU:       Dual core AMD A9-9425 RADEON R5 5 COMPUTE CORES 2C+3G (-MCP-) 
           cache: 2048 KB
           clock speeds: max: 3100 MHz 1: 1497 MHz 2: 1550 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Device 98e4
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
           drivers: ati,amdgpu (unloaded: modesetting,fbdev,vesa,radeon)
           Resolution: 1920x1080@60.01hz
           OpenGL: renderer: AMD STONEY (DRM 3.23.0, 4.15.0-45-generic, LLVM 7.0.0)
           version: 4.5 Mesa 18.2.2

...ez a musor,ehhez van wine 4.0...a jatekok nem indulnak jol a wineben,vagy szaggat a grafika,vagy lefagynak,a processzor meg felforr...!!!probaltam a játékok inditojaval/game.exe,wrapgame.exe/ is manipulalni,nemsegitett...ezelott volt a wine 4.07rc telepitve,gondoltam nemjo,ezért ujratelepitettem az egész rendszert uj winevel...csak a gond megmaradt...

...talalkozott mar valaki ezzel,esetleg van megoldas...???ugyanezek a jatekok más gépen gond nélkul futnak...még az acer tipusu kompjuteren is...angry

tonsur képe

WINE 4.0 Probléma

Nálam sem vált be a Wine 4.0,sok progim fagyott tőle,vagy hibaüzenettel indult,visszaraktam a 3.0.4-et és minden megjavult.

Neked is ezt ajánlom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

WINE 4.0 Probléma

@...mégeccer leirom-a tobbi kompjuteremben a wine builds van,ahol a jatekok mukkodnek,itt iis wine builds volt,a jatekok nem mukkodtek,a wine stableval sem mukkodnek...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Miert nem tartasz ilyen

Miert nem tartasz ilyen feladadatokra egy windowst dualbootba.

Jo a wine de megvannak a korlatai, es azthiszem abban mindenki egyetert hogy nativan futtatni valamit mindg jobb. A win relative ingyenes, annyi a korlatozas hogy 30 nap elteltevel kiirja apro betukkel a jobb also sarokba hogy nem aktivalt es nem lehet nehany beallitasba belepni, ezek nelkulozhetoek pl. hatterkep beallitas. Nem jon sem a tek sem a szoftverrendorseg ha nincs aktivalva.

En is gy hasznalom, 2 special hardver es szoftver miatt kell.

Arra hogy masnal jol mukodik sajnos hiaba hivatkozol, peldakent egy sztori, 10 eve a szomszed gyerek atjott hogy a meregdraga zsiruj videokartyaja nem jol mukodik. Mindent elkovettunk vele, atteve 4 masik gepbe tokeletes volt csak pont az ovebe nem. Eladta, vett egy masikat, mukodott. Magyarazat nincs. 

Szoftver teren lehet mokolni es van esely hogy jo is lesz, ha megsem akkor sajnos csak megkerulni lehet a problemat, megoldani nem. Futhatsz koroket, masik wine, masik kernel, masik verzioju linux es igy tovabb. Az eselyed 50%. Vagy jo lesz vagy nem. A forumok 95%-ban arrol szolnak hogy hasonlo hardveren ugyanaz a szoftver nem vagy teljesen mashogy mashogy fut mint a tobbi 10000000 gepen. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Esetleg a megoldás jegelve a

A megoldás jegelve a kgb top secret aktái között 1000 évre, esetleg fizetős formába elérhető lesz, vagy ha más is belefutna, akkor oldja meg ő is maga..?  Mégiscsak ez itt egy közösségi fórumnak tűnik, nekem legalábbis.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#8 Kivéve, ha hüjevaj

#8 Kivéve, ha hüjevaj okostelefonja van és Németországban él. :-) (*)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Miert nem tartasz ilyen

#10 Lehet, megfájdult a torka az ORDIBÁL-ástól, és az erre szedett antibiotikum mellékhatásaként az ujjai is lebénultak ..., különben megírta volna hozzászólásként, vagy a bejegyzést magát szerkesztve: a megoldást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

hüjevaj

...szorakoztato olvasni a linux tanácsado ironikus megjegyzéseit...egy linuxal foglalkozo forumon...olyan ovis szinvonal...

...ettol fuggetlenul a megoldas a play on linux volt,wine 3.1-el...a jatekok a négyes winevel a play on linuxon keresztul sem mukodtek megfeleloen...ezek a jatekok-match3,már régebbiek és ingyen elérhetoek,gondolom ezért nem tudta a 4+os wine megfeleloen inditani...ez csak feltevés...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Színvonal: „ettől függetlenül”

#12 Hogy ki az ovis színvonal, az le van fektetve: https://linuxmint.hu/kozosseg/szabalyzat

Arra kérünk, hogy ha szeretnél részt venni a közösség életében, akkor tarts be néhány egyszerű szabályt, hogy más is jól érezze magát itt.

Kérjük, írd a bejegyzés címébe előre, hogy [Megoldva], ha a probléma megoldódott. (Csak válaszd a „Szerkeszt” gombot és változtasd meg.) Ezzel együtt arra is kérünk minden bejegyzésindítót, hogy

a megoldásról írjon egy érthető leírást, milyen úton jutott el a megoldáshoz.

Ez a leírás kikerül a Linuxmint.hu oldalra, hogy mások is megtalálják a megoldást és ne legyen feleslegesen azonos témában számtalan bejegyzés indítva.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megoldva

...szerkesztés gomb nincs...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megoldva

#14 Első figyelmeztetés ..
(az aktivitás hiánya miatt,
..eztis MEGOLDOTTAM... # https://linuxmint.hu/comment/25883#comment-25883
amit itt jeleztem (én is).
https://linuxmint.hu/comment/25982#comment-25982 )

-----

Info:
-- bejegyzés, blog, hír szerkesztése: legfeljebb három alkalommal.
-- hozzászólás szerkesztése: legfeljebb 333 másodpercig.
# mindkettőt észre lehet venni, nem titok
Utóbbi ”működés” lett kritizálva most.
A szerkesztés gomb tehát létezik mindenhol. Fontos: ha elcseszted, „így jártál”.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megoldva

#15 természetesen az én hibám a szerkesztés gomb hianya!!!...333 masodperc a téma kezdésétol még nem telt el...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megoldva

#16 Második figyelmeztetés ..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Megoldva

#17 ...a figyelmeztetéseket kihagyhatod,hogy hol,és ki sértette meg a kozosségi szabalyzatot,ki irogatott nem a témahoz tartozo ironikus megjegyzéseket,az mindenki szamara vilagos aki végigolvassa a topikot...és abban,hogy nincs szerkesztés gomb,nem latok semmi sértot se a kozossegre,se a tagokra vonatkozolag...ezt a kilatastalan helyzetet a hatalommal valo visszaelés oldotta meg-figyelmeztetés...de mire???...a helyzetet most megoldom,kilépek ebbol a kozosségbol a vezetoség miatt...ebbol a vitabol nem gyoztesen tavoztál,hanem bután......

...ha valaszolni akarnal az nem korrekt,mert nem fogok tudni visszairni......meg nem is akarok...

p.s-a tobbieknek tovabbi jo munkat kivanok......

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megoldva

#18 Ismételt sértegetés és agresszivitás. Ez semmiképpen nem elfogadható, s a közösségépítést sem segíti sehol. Nem kötelező válaszolni, ha nincs értelmes mondanivalód. Sőt a válasz elhagyható. Köszönjük.

Mindenki eldönti majd, te mit tettél hozzá a közösséghez.
Te azért ne döntsd el szerintem, hogy hasznos vagy nem hasznos tag vagy vagy voltál.
Én sem nyilatkozom erről.

Harmadik figyelmeztetés ..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak kérdezem, pl. az Epson

Csak kérdezem, pl. az Epson szkenneres témámban NINCS szerkesztés sehol, ergo így nem tudom a címbe se beírni hogy megoldva.
Vagy én vagyok béna de nekem nem jelenik meg. Egyszer se szerkesztettem bele a címbe még. Ilyenkor hogyan?
Mégegy, ebbe a szerkesztődobozba az oldal többi karakteréhez képest bolhafa...sznyiak a karakterek, ezen lehet valahogyan állítani, kifolyik a szemem full hd-n. Minden más karakter  az oldalon sokkal nagyobb és jól olvasható.

https://www.dropbox.com/s/l6rjoh6ta62hi05/kisbetuk.png?dl=0

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Csak kérdezem, pl. az Epson

#20 Szerintem a szkenneres témát legalább már háromszor szerkesztetted.Elég sokszor beleírtál. Nem a címét, hanem a tartalmát szerkesztetted. Más is ezt csinálja. Jó lenne egyszer jól megfogalmazni, aztán semmi több. A változó tartalom nem jó sehol. Nem tudom ellenőrizni a szerkesztéseid számát.
Másféle ellenőrzés: most nem tudom merre van a másik, azaz a felhasználói profilom (másik nick), és jelszavam, erre időm sincs, hiszen másnak segítek egy sokkal fontosabb témában (telepítés). A jogaim most szerintem immár ugyanazok, mint nektek, ugyanis -tudtommal, és erről kaptam tájékoztatást (nem vagyok ebben szakértő)- a Drupal két embert ismer: felhasználó és rendszergazda. Nem vagyok rendszergazda, és talán ez a jobb megoldás. Mivel már ugyanúgy legfeljebb három lehetőségem van a bejegyzések szerkesztésére, és szintén 333 másodpercig szerkeszthetem a hozzászólásaim (igaz, másokét is ugyaneddig, de .. nem éltem ezzel: valami véletlenül megmaradt beállítás lehet), mondhatni, semmi emelt jogom nincsen (ezen kívül). Így ... például nem tudom kijavítani a címeket és nem tudom jobb helyre tenni a rossz helyen (például „Hibajelentő”) megnyitott bejegyzéseket. Úgyhogy a felvetésedben segíteni nem tudok. Ja, törölni tudok ..., de csak hozzászólást. És akármikor az időben.
Ellenőrizd egy teljesen új teszt célú bejegyzéssel, tudsz-e szerkeszteni ... háromszor.
Itt, „Új fórumtéma hozzáadása”:
https://linuxmint.hu/forum/hibabejelento
A címe legyen mondjuk: A Szerkesztés elem tesztje
Kérünk képet is (a bejegyzés megnyitása után azonnal, hogy látszódik-e a Szerkesztés elem). Nem bizalmatlanság, de ezt tudom továbbküldeni a megfelelő személynek. Nekem egyszerűbb, mert képpel kevesebb szóból áll leírni, mi a gond. Ha van egyáltalán. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Csak kérdezem, pl. az Epson

#20 Mégegy, ebbe a szerkesztődobozba az oldal többi karakteréhez képest bolhafa...sznyiak a karakterek, ezen lehet valahogyan állítani, kifolyik a szemem full hd-n. Minden más karakter  az oldalon sokkal nagyobb és jól olvasható.
--melyik böngésző? Szerintem nem a Firefox. Nálam minden rendben a szövegdobozban. A Chrome, az Opera böngészőnél voltak hasonló problémái a bejegyzést nyitó fórumtársnak, csak „elfáradt” és nem vitte végig a javaslatokat.
-- 133% -os nagyitásban a site-unk, minden karakter ugyanaz (Firefox). ... egyébként tudod hány böngészőre illik ez: a böngésző? Firefox-nak nézem a részletről. Nem tudjuk melyikről van szó. Abba lehet hagyni a site hibáztatását (ezt érzem ki a mondataidból kissé, ha tévedek, akkor elnézést), mikor többedik alkalommal kiderül, hogy mindig (eddig) a ti beállításaitokkal van/volt gond. Kösz.
Nézz körül a karakter beállításoknál a böngészőben. És nézz körbe a rendszer karakter beállításoknál is. Meg nem mondom hirtelen, pontosan mit állítasz át, de ahogy állítasz, a karakterek is változni fognak, ... legfeljebb frissítened kell az oldalt. Szerény emlékeim szerint ott is állítottál „valamit” ..., mint ahogy én is (de nálam minden rendben van).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak kérdezem, pl. az Epson

#22 Kim nem a szájtot hibáztattam, légyszíves ne irányomba vetítsd ki az ilyenfajta üldözési mániát, akkor nem így írom hogy: Van erre valami beállítás a szövegdobozba? Ez szerintem egy kultúrált kérdés amibe semmire és senkire nem irányul negativitás, még kevésbé hibáztatás. Arra gondoltam hogy van erre valami beállítás amit én elállítottam és ügyetlenségem miatt nem találom a visszaállítás módját.
Operám van, 125% nagyításon, a karakterek nagyítása alapon azaz a gyári 100%  értéken van, valamint a DPI van még 125%-on de úgy tudom hogy az globálisan az egész megjelenített képernyőtartalomra vonatkozik.
Az egész Mint fórumon, minden karakter jó, ezekhez képest amikor hsz-t írok, a szöveget ahova beírom az sokkal kisebb az összes többi karakternél. Kb. mint a Librébe a 10-11es (ez a jól olvasható méret) kontra 6-os méret (ez nagyon kicsi). 
Mivel máshol, másik oldalakon a hiba nincs, szép egyforma nagyok a betűk, ezért bátorkodam tanácsért fordulni ide.

Cím szerkesztés, bocsánat akkor én ezt viszont rosszul értelmeztem, magukat a hsz.-okat persze hogy összesen 3-nál többször szerkesztettem, a helyesírási hibákat kijavítandó. Én azt hittem a cím szerkesztésébe ez nem szól bele. Akkor viszont már semmiképp nem tudom kitenni a címbe a [MEGOLDVA] jelzőt a szkenneres topikba.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Opera böngésző: kicsi fontok + (Megoldva) kérdés

#23 Hát Opera böngészőm nincsen. Majd Virtualbox-ban lesz esetleg. Nem ma. Fogalmam sincs, mi lehet a gond, de megnézném a böngésző karakter beállításait. Ha vannak ilyenek. Átállítod arra, hogy vegye át a site betű beállításait ... vagy ilyesmi.
Talán: https://www.ubergizmo.com/how-to/change-browser-font-style-and-size/

Esetleg ez?
https://www.youtube.com/watch?v=6-kkZVIYEz8
Hangalámondás: angol, nő, és kicsit gépi.

Bár nem hiszem, hogy szükség lenne Add-on-ra, a lehetőség megvan:
https://addons.opera.com/en/extensions/details/install-chrome-extensions/
https://chrome.google.com/webstore/search/font%20size?_category=extensions
Leírás: https://forums.opera.com/topic/21604/opera-blurry-font-killing-my-eyes/10
Valami más ugyaninnen:

I read that disabling opera://flags/#enable-font-cache-scaling may help on some font issues.
Don't forget to read the warning at the top of the page.
You may also try playing with opera://flags/#lcd-text-aa and opera://flags/#distance-field-text

Vagy állítsd alapra a Zoom-ot:
https://forums.opera.com/topic/7078/fonts-very-small

-----

Akkor viszont már semmiképp nem tudom kitenni a címbe a [MEGOLDVA] jelzőt a szkenneres topikba.
Bizony nem. (Most) Túléljük! :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve