Szabad nevetni :-) :-)

tresor képe

Fórum: 

Viccesnek tűnik a téma felvetése itt ezen a fórumon, mivel Windows adminisztrációval kapcsolatos. Anno mikor még nem Linuxot használtam, nem volt szükségem a rendszer mélyebb berhelésére. Ezért semmi tapasztalat sincs, ami segíthetne az elgondolásom megvalósításában. Átnéztem a súgót, több Windowsos fórumon kérdeztem, kerestem anyagokat a témával kapcsolatban. Ám nem sikerűlt érdemleges választ kapnom a kérdéseimre. Lehet nem jól kérdeztem, vagy nem értik mit akarok, vagy ilyen nem is lehetséges Windowson. Ha valaki közűletek mélyebben érti a Windows lelkivilágát, azt kérem segítsen.

Mit szeretnék?
Egy felhasználó komplett könyvtárát (C:\Felhasználók\User3) egy másik helyi lemezen működtetni. Nem csak egy-két könyvtárát (Kép, Zene, Dokumentumok,) áthelyezni-linkelni, hanem az egész kócerájt.
Miért?
Hogy ez a fiók a használat során keletkező adatmennyiséggel ne csökkentse a 256 GB-os SSD-n konfigurált rendszert.
Ezt Linuxon nagyon könnyen megtehetjük, egy adott könyvtárba csatolt lemezzel.
Hogyan megy ez Windowson? (Win8.1 Pro 64bit)

******
A dolgot bonyolíthatja, hogy a Windows virtuális gépen fut. A cél lemez meg egy helyi HDD ntfs-re formázva, ami a Linux host egy könyvtárába van csatolva. Innen van a VBox-ban beállítva közös megosztott könyvtárnak. A lemez olvasható-írható, a Windowsból is.
******

Talán...

#2 Szivesen. Remélem sikerülni fog.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve