Routerrel netkapcsolat gond Pc-n (MEGOLDVA!)

Fórum: 

Sziasztok, segítséget kérek router- netkepcsolat   ügyben, Pc-t érintően.

DIGI szolgáltatótól jövő vezeték a gépbe csatlakoztatva minden rendben. Ha ezt a vezetéket a routerbe dugom, a mobilokon van net a szükséges beállítások után. Ha a ruoterből a kapott vezetéket a Pc-be dugom, nem tudok nethez csatlakozni a Pc-n. Ezen gondunkhoz kérek megoldó segítséget. Esetleg létezik olyan vezeték amiről leágazik 2 csatlakozó, és nem szól közeb a router a pc-t érintően?

Ha esetleg fontos, az alaplapom: Asrock H97 Pro4

Köszönettel!

RE: Tenda ac9 ac1200 Router

#1 Nálam a DSL van beállítva évek óta. Néztem igen azt a linket, csak eddig jutottam, nincs annyi angol tudásunk.

Ez lenne az akadálya a Routeres netkapcsolat esetén? Vezeték nélkül sincs a gépen netkapcsolat ha csak a routerről akarnám. Ez meg ha jó gondolom vezeték nélküli vétel alaplapi vevő hiányosság? Vagy llinuxba kell valamit csinálni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: Tenda ac9 ac1200 Router

#2 Gondolom, a Firefox böngészőt használod - telepítsd hozzá a "Google translator for firefox" fordító kiegészítőt.

https://i.imgur.com/w7XnVQd.png

Beállítod hogy magyarra fordítson le bármely nyelvről. (Kijelölt szöveget, vagy egész oldalt.)

Bocs ! De a te routered számomra kínai...nekem csak egy parlagi TP-LINK-em van ... azt is csak wifi-vel használom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: Tenda ac9 ac1200 Router

#3 Kösz. Nekünk meg ez az első Router, így igaz kínai. Eddig nem sikerült általa a pc-n netet indítani. Azt akarjuk, hogy minden netképes eszközön erről menjen a net, a szomszédba is adott esetekben mikor ott vagyunk.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

@#0 Egy vezetékes Ethernet

@#0 Egy vezetékes Ethernet beállítást (kapcsolat) kell létrehoznod a hálózatkezelő kiasalkalmazásban. Ha ez létezik, akkor szükséges kézzel csatlakoztatni, ha a csatlakozás nem automatikusra van állítva. A Hálózatkezelő a panelen van, a jobb oldalon.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

@#0 Egy vezetékes Ethernet

#5 Szia, köszönöm!

Néztem ezt a lehetőséget is, de nem tudom miket kellene beírni, választani a sok lehetőség közül.

Jelenleg épp usb hálókártya után kutakodom, ami kompatibilis a Lunuxokkal IS! Minden egyszerű jó lehetőségre kívácsi vagyok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

@#0 Egy vezetékes Ethernet

#6 -- létrehozol egy új vezetékes kapcsolatot
-- Profil hozzáadása
-- Személyazonosság: a lenyíló menüben kiválasztod a vélhetően egyetlen MAC címet. Hiszen csak a routert látja a gép (azt a művelet alatt csatlakoztatni kell)
-- megnyomod : Add
-- bezárod a Hálózatkezelőt
-- kiadod az alábbi parancsokat vagy reboot

sudo service network-manager stop
sudo service network-manager start

Enek a beállításnak is netet kéne csiholnia.

A modemet , vagy legalábbis egyetlen LAN kimenetét Bridge módba kapcsoltatni Route módról ... a szolgáltatóval. Oda kell dugnod az RJ45 (UTP) kábelt.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon szépen köszönöm!

Nagyon szépen köszönöm!

Mielőtt elvégezném amiket tényleg nagyon érthetően megírtál, az alábbiakat azért megírom hátha fontos.

Az alaplapomon-hoz nincs hálókártya mondták a Pc-s boltba, megmondtam a típusát, és megnézték a neten. Van egy kis doboz az alaplapon, amibe a szolgáltatótól jövő netkábel csatlakoztatva van, e dobozbon még 2 usb dugalj valamire.

http://www.asrock.com/mb/Intel/H97%20Pro4/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nagyon szépen köszönöm!

#8 Az alaplapodon integrált hálózati kártya van (linkelt képen látható az RJ45 csati), a bolt nem tudott adni beépíthető hálózati kártyát.
-Térjünk vissza oda, amit kimarite írt. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

@#0 Egy vezetékes Ethernet

#7 Újra elolvastam amit írtál.

Az írott beállítások elkezdésekor a szolgáltatótól jövő netkábel menjen a Routerbe, ebből egy másik kábel meg a Pc-be? Nekem nincs, nem is volt modemem! A szolgáltatótól (DIGI) kell kérni hogy kapcsoljon át Bridge módra ha beállítottam amiket írtá? Ezek után is tudunk úgy netezni a pc-n mint jelenleg, tehát router nélkül is? Nekünk ez lenne a legjobb mód.

Köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nagyon szépen köszönöm!

#9 A boltba mondták hogy az alaplapomon nincs hálókártya mert megnézte ott a honlapon. Nekem hihetetlen volt, mert akkor hogy van netem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nagyon szépen köszönöm!

#11 Akkor a boltban hülyeséget mondtak. Sajnos nem egyedi jelenség. Én is találkoztam már nem egy eladóval, aki nagyképűen csinált sikeresen hülyét magából.
(Linux kompatibilis laptopok érdekeltek. Ajánlás helyett az egyik azzal kezdte, hogy a linux az sz@r, vegyek windowsosat. Aztán megkérdeztem: "tudod egyáltalán mi az a linux? -Igen, az ubunut!)
Még a nevét se tudta kimondani az általa ismert, egyetlen disztribúciónak...
-Ha van RJ45 csatlakozó az alaplapon, akkor van integrált hálókártya is. Ehhez nem kell google.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

@#0 Egy vezetékes Ethernet

#10 Nem szeretnélek félrevezetni, már több éve hogy beállítottam a net kapcsolatot.

DE ! - ha jól emlékszem - a bejövő DIGI kábelt bedugtam a router WAN (kék színű) aljzatába.

A mellette lévő valamelyik másik aljzatba  (1, 2, 3, 4) dugtam a LAN kábelt, amelynekt a másik

vége, a PC-hez csatlakozik.

PC ->  "Hálózati kapcsolatok"-nál, -> Hozzáadás -> DSL -> Létrehozás -> itt a DSL fülnél megadhatod

a felhasználónevet / jelszót  - amit a DIGI-től kaptál -> a Szolgáltatás-hoz úgy emlékszem nem

kell beírni semmit -> Mentés. ... Ha minden igaz, ezután már kell lenni vezetékes kapcsolatnak.

https://i.imgur.com/TmrDp7E.png

https://i.imgur.com/mG5TH0F.png

https://i.imgur.com/xZ5LyuE.png

 

Ismétlem ! Ezek csak elég homályos régi  emlékek !

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

@#0 Egy vezetékes Ethernet

#13 DSL van évek óta beállítva amit én tettem. Volt párszor másik oprenszer telepítés is, akkor is úgy, sosem volt gond, Igez router még nem volt téma sem.

Előszőr pontosan úgy tettem ahogy te itt leírtad de nem működött, műküdik. Még nem csinálam úgy ahogy kimi írta, de megteszem még ma.

ÓÓÓ basszus juteszembe,  bő másfélfél éve történt hogy nem volt netem telpítés után, frissíteni sem lehetett. és mésképp kelett beállítani amiben segített a fórumon valaki. A tálcán az ikon azóta szürke, és  nincs kapcsolatot ír ki. Lehet ettől van a bibi. Midjárt meg is keresesem mert elmentettem mit -hogy.

 

UI:

A grafikus network managerrel van gond, PPPOE esetén. Nálam ez volt a megoldás: 1. A grafikus network managerben töröltem minden kapcsolatot. 2. Parancssorban futtattam a "pppoeconf" parancsot. Amikor az ADSL felhasználónevet és a jelszót kérte megadtam, minden másra enter. 3. Böngésző megnyit, és megy minden.A tálcán az látszik, hogy nincs hálózati csatlakozás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

tenda

 Előre is elnézést, ha hüleséget írok. 

Tuti ez a tenda routered wifi router? Mert nekem is van wifi routerem ééés, van 1 modemem amit a netes szolgáltató adott, abba jön az internet elérés fix, csavaros csatival, Ugyanebből a routerből megy 1 kábel a wifi routerbe! (ez azelőtt a számítógépbe ment), ha jól tudom ez az UTP kábel, a 2 végén a csatlakozón van 1-1 kis rugós akármi, amit ha kihúzásnál nem nyomunk be nem is jöhet ki, majd a wifi routerbő is megy 1 kábel a Pc-be! És így működött egyből a wifis netem ami ugye nem biztos, hogy most nálad ez a probléma csak segíteni próbálok. Hogy még nagyobb legyen a bizonyosság, néhány hete a szomszédasszony is vett wifi routert, mégpedig Tendát! :-)) Itthon lefotóztam az én összedugásomat és odaát elkövettem éééés, azonnal lett net. Az asztali Pc-n is, a wifi routeren is azonnal csatlakozni tudtam, nem kellett semmi állitgatni csakis az okos telón a beállításokban a wifit kerestetni, kikereste, ráállt és azóta is megy ott is.

Nekem TP-linkes routerem van a szomszédnak azért Tenda mert nem kérdezett meg vásárlás előtt.:-(

Elnézést, ha a kérdést félreértettem és belekevertem a wifiroutert. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

tenda

#15 Nálam nincs nem is volt modem.DIGI a szolgáltatóm kb 10 éve. Tudtommal a Routerek hozzák létre a wifit, hogy több eszközzel lehesen egyidőben otthon, iridákba egymással kommunikálni. A mobilokon van net a tenda által, csak a pc-men nincs általa, azért kopogtattam ide linuxosként.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

@#0 Egy vezetékes Ethernet

#7 Ezer bocs!  Az előbb döbbentem rá egy régi (kb 1,5 év) variának mert nem volt netem sehogy 18-as Mint telepítése után. Segítség után lett, el is mentettem a lényeget, itt kopizom:

 A grafikus network managerrel van gond, PPPOE esetén.

1. A grafikus network managerben töröltem minden kapcsolatot.

2. Parancssorban futtattam a "pppoeconf" parancsot. Amikor az ADSL felhasználónevet és a jelszót kérte megadtam, minden másra enter.

3. Böngésző megnyit, és megy minden.A tálcán az látszik, hogy nincs hálózati csatlakozás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#17
Ha jól emlékszem, ezt még én írtam annak idején, mert Mint 18 networmanagere a dsl kapcsolatok létrehozásakor egy konfigfájlt hibásan generál.
Ezért átmenetileg azt a megoldást javasoltam, hogy a networkmanager helyett a pppoeconf-al hozzuk létre a kapcsolatot, azzal csatlakozzunk a DIGI-hez router nélkül. Később sikerült megtalálnom a hibát és a javítást a networkmanagerben. Ennek a topicnak a végén megtalálod:

https://linuxmint.hu/forum/linux-mint-18-telepites-utani-frissitesi-hiba...

De neked most nem erre van szükséged. Két különböző csatlakozási módról van szó nálad. Ha router nélkül közvetlenül csatlakozol, akkor DSL kapcsolatot kell létrehozni, ami a PPPOE protokollal megy. Ha routeren keresztül csatlakozol a DIGI-hez, akkor a routered kacsolodik PPPOE protokollal a DIGI-hez, de gépednek sima Ethernet kapcsolattal kell kapcsolódnia a ROUTERHEZ.  A beszürkült hálózati kapcsolatoknál kell létrehoznod Ethernet kapcsolatot, nem kell semmit megadnod, beírnod, alapbeállításokkal mennie kell. Ha gondod van a létrehozással, tudunk segíteni, ha tudjuk milyen a rendszered, a grafikus felület, stb. Ezt lekérdezheted a

inxi -S

paranccsal.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#18 Nagy segítség volt az akkor, és jó lett egyből! KÖSZI utólag is, meg a mostanit is nagyon!

DIGI meg kisbetűkkel ha jól értettem. A parancssor negyon idegen nekünk sajna.

Próbáltam az írásod előtt 2 féleképpen, de nem nyertem sajna.

Rendszer=  Kernel: 4.4.0-59-generic x86_64 (64 bit) Desktop: Cinnamon 3.0.7 Distro: Linux Mint 18 Sarah

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#19 Minden úgy van, ahogy aperten írta. A Digi-nél a legolcsóbb csomaghoz adják a modemet, afelett router-t adnak. A modem is bridgelt, de csak az első LAN kimenet (ez így logikus, egy elég). Mindezt a Digi technika ügyfélszolgálat mondta nekem. És kissé félrevetezzetek, mert a modemnek és nem a router-nek kell a bridge kimenetét használni. A routerben nálam 'be van állítva' a DHCP, enélkül nem ment. De .. ez egy általános közlés, router-e válogatja, hogy hol és mit állítasz. Az összekötésekről lala írt jó megállapításokat. Ha valami nem menne -majd valamikor később- biztosan tudunk segíteni. Ha most működik, ne állítsd. Esetleg a router szabályain érdemes szigorítani amennyit lehet, mármint a biztonsági kérdések területén.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#20 nekünk a digi nem adott semmilyen eszközt anno., eddig sem.

A routert pár nappal ezelőtt vettük pár ok miatt. Ezen a Routeren nincs DHCP állítási mód. ( https://tenda.co.hu/termekek/1/111/ac9_ac1200_smart_dual_band_gigabit_wi...

) Természetesen akkor állítunk el bármit, ha tuti jó segítséget kapunk amit értünk is.

Úgy gondolom először vissza kellene állítani az eredeti állapotot a Hálózati kapcsolatoknál, mert nem lehet ott semmit eredménnyel állítani, amióta (kb 1,5 éve) az alábbiak szerint lett állítva hogy legyen net.

aperten írása alapján történt, ami siker is lett egyből annó.

A grafikus network managerrel van gond, PPPOE esetén.

1. A grafikus network managerben töröltem minden kapcsolatot.

2. Parancssorban futtattam a "pppoeconf" parancsot. Amikor az ADSL felhasználónevet és a jelszót kérte megadtam, minden másra enter.

3. Böngésző megnyit, és megy minden.A tálcán az látszik, hogy nincs hálózati csatlakozás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#20 Kiegészíteném, tömbházban, legalább is itt Tatabányán, a lépcsőházból csak egy UTP-kábel megy a lakásba. Már csak azt kellene megtudni, hogy a kérdezőnél mi van?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#21 '2. Parancssorban futtattam a "pppoeconf" parancsot. Amikor az ADSL felhasználónevet és a jelszót kérte megadtam, minden másra enter. '
-- a ppoeconf kikerüli a hálózatkezelő kisalkalmazást, ezért látod ezt ;)

'tömbházban, legalább is itt Tatabányán, a lépcsőházból csak egy UTP-kábel megy a lakásba. Már csak azt kellene megtudni, hogy a kérdezőnél mi van?'
https://linuxmint.hu/comment/12696#comment-12696
-- fenti kérdés merült fel.

Nálam az oszloptól jön az üvegszálas kábel. Kertes ház.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#22 Társasház, folyosónként zárt szekrényből lakásokba UTP kábel.. Üvegszálas földkábel minden felé 1-1 épületbe. Miért?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#24 Akkor a szekrényben van az elosztó. Nyilván bridge-lt, mert különben nem tudnált router-t rákötni. Sé ennek a szolgáltató felfogásában nem lenne sok értelme. Amúgy fel lehet hívni a technikai csoportjukat bármely kérdéssel az ingyenes számon. :-)
Csak ismételni tudom: a -Digi-féle- DSL beállítás akkor kell, ha csak modemet használsz, az Ethernet beálítás akkor, ha routert használsz (a modem / [esetedben] a hálózati elosztó után). Mindez persze a egy új hálózati beállítás létrehozásánál a Hálózatkezelőben. A DSL-t a router megoldja.

A pppoeconf beállításait el lehet távolítani, szerintem

-- teljes eltávolítással

sudo apt-get purge pppoeconf

-- vagy bizonyos konfig fájlok szerkesztésével, amelyekbe beleírt ...

Meg lehet próbálni eltávolítás nélkül is

sudo apt-get install --reinstall pppoeconf

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#21

 

"Úgy gondolom először vissza kellene állítani az eredeti állapotot a Hálózati kapcsolatoknál,.."

 

Jól gondolod, annak idején valószínűleg törölted az összes kapcsolatot.

Csak egy Ethernet kapcsolatot kell létrehoznod, és a működni fog a dolog.

De előtte nézd meg, hogy a  routered egyik LAN portja össze van-e kötve a gépeddel.

A routereken általában van egy WAN port, ebbe megy a szolgáltatótól bejövő kábel. Általában szinnel is meg van különböztetve, többnyire ez egy kék színű csatlakozóhely. A LAN portok pedig többnyire narancs színűek, és többnyire 4 db, ezek közül bármelyiket összedughatod a géppel. A digihez való csatlakozással nem kell foglalkoznod, mert azt már valaki beállította a routeredben, hiszen wifivel a mobilok csatlakoznak az internethez, a routeren keresztül. Neked csak egy vezetékes Ethernet kapcsolatot kell a gépen létrehoznod, engedélyezned:
A panel szélén a szürke ikonra katt: Hálózati kapcsolatok=>hozzáadás=>Kapcsolattipus:Ethernet , létrehozás=>  A felugró "1. vezetékes kapcsolat szerkesztése" című ablakban ne szerkessz semmit, csak nyomj a mentés gombra.  Ha kell,a panelen engedélyezd a vezetékes kapcsolatot az ikonra kattintva.
 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#26 'Csak egy Ethernet kapcsolatot kell létrehoznod, és a működni fog a dolog.'
No igen, de a kérdező írja, a pppoeconf-oz használta korábban beállításra. Annak automatikus működése még most is fenn áll .. . Lehet, működik úgy is, ahogy te írod -a kérdező nem jelezte, megcsinálta-e már- de logikus lenne, hogy a pppoeconf beállításait el kéne tüntetni vagy legalább 'kommentelni' (ha ezek működnek most).

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Még nem állítottam eddig el

Még nem állítottam eddig el semmit, be sem volt a gép kapcsolva este óta. Úgy van ahogy aperten beírása szerint van (kb 1,5 éve). Mint írtam előbb tuti kell értenünk mit hogy, miért.

Mostanra tiszta lett az egész folyamat írásaitok alapján, amit nagyon szépen köszönünk mindenkinek! Ma belevágunk a kiokosításunk birtokában.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Még nem állítottam eddig el

#28 Halvány a Netwon Manager ikon a panelen?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#29 Igen, nincs kapcsolat dob fel ha curzor rá. Ez a kisalkalmazás jele, jobbra-balra mutató kis nyíl, x-el.

Írásaitok elmentve, ha nem lenne net.............

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Még nem állítottam eddig el

#30 Jelenleg a pppoeconf van használatban (tény, van kábeles kapcsolat), és a kapcsolatot az alkalmazás vezérli, de minderről a Network Manager 'nem tud', nincs is erre befolyása, mert két, egymástól teljesen független alkalmazásról van szó. Tehát a pppoeconf alkalmazásnak a rendszeredben jelenleg érvényes beállítását kell stoppolni, hogy a Network Manager -újonnan létrehozott- vezetékes kapcsolatát használni tudd. Vagy az egyik, vagy a másik, a kettő együtt nem fog menni. Ennek egy módját írtam le korábban
https://linuxmint.hu/comment/12699#comment-12699
és ehhez annyi kiegészítést teszek, hogy a reinstall kapcsolót lenne érdemes megpróbálnod, de a reinstall kapcsolót a megoldás tekintetében csak erős tipp. Végeredményben, ha nem jön be akkor maradnak a pppoeconf beállítások. Ha bejön a reinstall kapcsolóval -azaz törlődnek a beállítások- akkor a Network Manager panel app-ot használva csak létre kell hoznod egy új 'Vezetékes' kapcsolatot, hogy legyen vezetékes neted. Elég érthető voltam vagy van még kérdésed?

A módszer a következő

-- újratelepíted a pppoeconf alkalmazást (vélhetően alábbi módszerrel eltávolítódnak a beálítások. Így szokott lenni. A Synaptic vagy más csomagkezelő alap esetben nem jó megoldás az ilyen újratelepítésre)

sudo apt-get install --reinstall pppoeconf

-- leállítod, majd újraindítod a kapcsolatért felelős systemd folyamatot

sudo service network-manager stop
sudo service network-manager start

-- és készítesz egy új 'Vezetékes' kapcsolatot a Network Manager használatával, ha ilyen még nincs neked, mert ellenkező esetben pl. a meglévőt indítod el (bekapcsolod: csatlakozás).

A reinstall arra is jó, hogy az internet beállításokat újra be tudod állítani, mert a pppoeconf alkalmazást nem távolítod el, csak újratelepíted. Tehát a pppoeconf-ot ismét használhatod, úgy, mint régebben, amíg más megoldást keresünk. Ha minden kötél szakad, akkor egy LiveCD segítségével (kipróbálás módban), meglátogatod a fórumot továbbá a Chroot
https://linuxmint.hu/blog/2016/08/chroot-live-rendszer-livecddvdusb-stick
használatával bele tudsz nyúlni a rendszeredbe és a LiveCD internet kapcsolatának segítségével netet is kapni fog.

De megvárhatjuk a többiek, pl. aperten megerősítését is.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Még nem állítottam eddig el

#31 Igen, teljsen érthető.

Fenn van egy másik parcicin a linux 17.3 is sok éve, ott nem történt pppoeconf. Ki is próbáltam, frissítésekre igen.

Ott fogom a leírtakat megcsinálni xy dolgokat kihagyva. A 18 egyenlőre marad ahogy van. Nem olyan gond ez ami annyira sürgős, hasonló.

Vélemény?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#24 Alapeset: UTP-kábel a PC-be. PC-n DSL kapcsolat beállítása a PC-n a DIGI adatai alapján.

Router közbeiktatása: Az UTP-kábel a routerbe WAN-portjába megy. A ruterben PPPoE kapcsolat beállítása a DIGI adatai alapján. A PC-n normál Ethernet kapcsolat létrehozása.

Jó hír: a DIGI frissítette a PPPoE kapcsolat beállításának leírását:
http://digi.hu/sites/default/files/dokumentumtar/pdf/internet/pppoe_kapc...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#33 Ez a frissítés mikori? Kétszer is megnéztem,  nagyon sok éve igy volt a DSL beállítás. Legalábbis mi így állítottuk be mindig.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#34 Ez már jó régi leírás lehet, egy éve legalább, hogy én is így csináltam. Egyénként a DSL kapcsolatra jó (a leírásban is ez szerepel), egészen pontosan a modemhez. Néha nehéz a 'dolgok' megértése, de előbb utóbb menni fog ;). Írja mumorec is: „Router közbeiktatása: Az UTP-kábel a routerbe WAN-portjába megy. A routerben PPPoE kapcsolat beállítása a DIGI adatai alapján. A PC-n normál Ethernet kapcsolat létrehozása.”

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Még nem állítottam eddig el

#32 Biztonságos megoldás: telepíted a Systemback alkalmazást, készítesz azzal egy visszaállítási pontot (az egész rendszerről), aztán hadd szóljon amit javasoltam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#34 Nem tudom, hogy mikori. Régebben kellett ismerősnél beállítani, akkor még a 8.x Ubuntu volt a példa.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#26 A tálcán lévő hálózatkezelő ikon szürke, nem áll vissza eredeti állapotra fehérre, hiába csináltam amit írtatok. Egy esetben volt látható, hogy eltűnt a hálózatkezelő ikon mikor a terminálba beírtam," sudo service network-manager stop" enter:. 

Egyébként a router-pc összekötése már első alkalommal úgy történt ahogy kell, csatlakoztatásokkal nincs bajom sox x év óta,  (mellesleg a második gépem is magam szereltem össze kiválasztott, megrendelt eszközökből. Ilyet 1x másnak is csináltam. Telepítettem, beállítottam widowsokat sokszor, és linux változatokat is magamnak a sok év alatt. Ritka esetben volt csak gondom (csak linux alatt kellő ismeret hiánya miatt) amiért ide fordultam, és kaptam segítségeket. (Müszaki képzettségű vagyok több területen sok-sok gyakorlattal).

Most reggel kipihenten végigcsináltam amiket leírtatok, nem lett net. Hálózatkezelő állandóan jelzi, "Vezetékes  nem beállított", pedig beállítom és ment.

Már eszközhibát sejtek, vezetéket is mozgattam, másik csatiba dugtam nem számított.

Nem hiszem ez lenne a gond, ez van fenn:  Linux Mint 18 Cinnamon 64 bit remaster v 2.0  (frissítések is mindig megtörténnek).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#38 A Tomi37 féle remastert telepítetted ?

Ha igen, azt javasolnám tőltsél le egy eredeti ISO-t. Ha tudod, ellenőrizd is le. Írd ki. És live rendszerként

indítva, próbálj meg ezzel csatlakozni a net-hez.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#38 Készítesz egy Systemback visszaállítási pontot, majd
(Egyébként a 'sudo apt-get 'install --reinstall pppoeconf' parancsot -és az ehhez kapcsolódóakat- futtattad? Először erre adj légy szíves választ. Sok mindenről szó volt, nem egyértelmű, hogy a 'megcsináltam' kifejezés mire is vonatkozik!)

sudo apt-get purge pppoeconf

-- leállítod, majd újraindítod a kapcsolatért felelős systemd folyamatot

sudo service network-manager stop
sudo service network-manager start

-- vagy újra is indítod a rendszert

sudo reboot

-- aztán készítesz egy kapcsolatot a Network Manager-ben.

-- ha bármi nem jó, visszaálsz a mentett pontra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#41 Ezt nem értem. Vagy ... azt szeretnéd mondani, hogy elfáradtál?
Nem nagyon nehéz műveletek ezek.
Másik lehetőség, hogy lementesz mindent a jelen rendszerről, amire szükséged van és nem szeretné, hogy az újratelepítés során megsemmisülne, és a rendszert a home-mal együtt (azt is törölve) újratelepíted.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#40

papa@papa-desktop ~ $ sudo apt-get 'install --reinstall pppoeconf' [sudo] papa jelszava: E: install --reinstall pppoeconf érvénytelen művelet papa@papa-desktop ~ $ 

papa@papa-desktop ~ $ sudo apt-get purge pppoeconf [sudo] papa jelszava: Csomaglisták olvasása... Kész Függőségi fa építése Állapotinformációk olvasása... Kész A(z) „pppoeconf” csomag nincs telepítve, így nem lett törölve A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség: anyremote-data doublecmd-plugins gkrellm kded5 kdenlive-data kinit kio lib32gcc1 libdbusmenu-qt5 libhal1-flash libkf5archive5 libkf5attica5 libkf5bookmarks-data libkf5bookmarks5 libkf5completion-data libkf5completion5 libkf5crash5 libkf5dbusaddons-data libkf5dbusaddons5 libkf5globalaccel-data libkf5globalaccel5 libkf5gpgmepp5 libkf5jobwidgets-data libkf5jobwidgets5 libkf5kiocore5 libkf5kiofilewidgets5 libkf5kiontlm5 libkf5kiowidgets5 libkf5newstuff-data libkf5newstuff5 libkf5notifications-data libkf5notifications5 libkf5notifyconfig-data libkf5notifyconfig5 libkf5plotting5 libkf5service-bin libkf5service-data libkf5service5 libkf5solid5 libkf5solid5-data libkf5sonnet5-data libkf5sonnetcore5 libkf5sonnetui5 libkf5textwidgets-data libkf5textwidgets5 libkf5wallet-bin libkf5wallet-data libkf5wallet5 libkf5xmlgui-data libkf5xmlgui5 libkonq-common libkonq5-templates libkonq5abi1 libkwalletbackend5-5 libmlt++3 libmlt-data libmlt6 libmovit4 libntlm0 libphonon4qt5-4 libunique-1.0-0 libunshield0 mc-data melt mokutil python3-pyqt4 qml-module-qtquick2 secureboot-db shim unshield xplayer-plugins-extra Ezeket az „sudo apt autoremove” paranccsal törölheti. 0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített. papa@papa-desktop ~ $

papa@papa-desktop ~ $ sudo service network-manager stop [sudo] papa jelszava: Elnézést, próbálja újra. [sudo] papa jelszava: papa@papa-desktop ~ $

Beírt  jelszó jó! Nem fogadja el!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#42 Mindenkinek az a nehéz, amihez nem ért. Olyan ember meg nincs aki mindenhez ért, vagy legalábbi rengeteg mindenhez jól

 Telepítem a 18.1-est, van plussz üres helyem. Kíváncsi leszek ott hogy alakulnak a dolgok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#43 Jó, nem vettem ki a ' -öt, mert később kiegészítettem a parancsot, hogy tényleg érthető legyen, mire gondolok. Így helyes:

sudo apt-get install --reinstall pppoeconf

A network-manager stop és start parancsoknál nem jelez semmit, csak visszatér a prompt (így működik a Linux). Ha van visszajelzés -általában- akkor van gond, a hibák vannak printelve (kimenet).
(bocs, elkezdődött a Forma 1, megyek, nézem)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#45

papa@papa-desktop ~ $ sudo apt-get install --reinstall pppoeconf [sudo] papa jelszava: Csomaglisták olvasása... Kész Függőségi fa építése Állapotinformációk olvasása... Kész A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség: anyremote-data doublecmd-plugins gkrellm kded5 kdenlive-data kinit kio lib32gcc1 libdbusmenu-qt5 libhal1-flash libkf5archive5 libkf5attica5 libkf5bookmarks-data libkf5bookmarks5 libkf5completion-data libkf5completion5 libkf5crash5 libkf5dbusaddons-data libkf5dbusaddons5 libkf5globalaccel-data libkf5globalaccel5 libkf5gpgmepp5 libkf5jobwidgets-data libkf5jobwidgets5 libkf5kiocore5 libkf5kiofilewidgets5 libkf5kiontlm5 libkf5kiowidgets5 libkf5newstuff-data libkf5newstuff5 libkf5notifications-data libkf5notifications5 libkf5notifyconfig-data libkf5notifyconfig5 libkf5plotting5 libkf5service-bin libkf5service-data libkf5service5 libkf5solid5 libkf5solid5-data libkf5sonnet5-data libkf5sonnetcore5 libkf5sonnetui5 libkf5textwidgets-data libkf5textwidgets5 libkf5wallet-bin libkf5wallet-data libkf5wallet5 libkf5xmlgui-data libkf5xmlgui5 libkonq-common libkonq5-templates libkonq5abi1 libkwalletbackend5-5 libmlt++3 libmlt-data libmlt6 libmovit4 libntlm0 libphonon4qt5-4 libunique-1.0-0 libunshield0 mc-data melt mokutil python3-pyqt4 qml-module-qtquick2 secureboot-db shim unshield xplayer-plugins-extra Ezeket az „sudo apt autoremove” paranccsal törölheti. Javasolt csomagok: xdialog Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve: pppoeconf 0 frissített, 1 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített. Letöltendő adatmennyiség: 0 B/14,8 kB. A művelet után 135 kB lemezterület kerül felhasználásra. A korábban ki nem választott pppoeconf csomag kiválasztása. (Adatbázis olvasása ... 878019 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.) Kibontás előkészítése: .../pppoeconf_1.21ubuntu1_all.deb ... Kibontás: pppoeconf (1.21ubuntu1) ... Aktiválók feldolgozása: menu (2.1.47ubuntu1) ... Aktiválók feldolgozása: gnome-menus (3.13.3-6ubuntu3.1) ... Aktiválók feldolgozása: desktop-file-utils (0.22-1ubuntu5) ... Aktiválók feldolgozása: mime-support (3.59ubuntu1) ... Aktiválók feldolgozása: man-db (2.7.5-1) ... Beállítás: pppoeconf (1.21ubuntu1) ... Aktiválók feldolgozása: menu (2.1.47ubuntu1) ... papa@papa-desktop ~ $

Én is nézni fogom, jó pihit......

Ui. Eltűnt a tálcáról a hálózatot jelző ikon!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#39 Hogy ki készítette nem emlékszem. A rádiós csatornák miatt választottam azt. De hamarosan feltolom egy üres helyre a 18.1-est, és kíváncsi leszek ott mi lesz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#42 Fenn van a 18.1-as, itt sem tudtan netet előcibálni.

 inxi -S

 mester@mester-desktop ~ $ inxi -S System: Host: mester-desktop Kernel: 4.4.0-53-generic x86_64 (64 bit) Desktop: Cinnamon 3.2.7 Distro: Linux Mint 18.1 Serena mester@mester-desktop ~ $

Beállítotam  vezetékes kapcsolatra. A tálca ikonra katt:, felső két sor szürke : "Vezetékes hálózatok az eszköz nem kezelt" szöveg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#48 A következő parancsokra kérek választ a futtatásuk után. A kimenetük kell.

ls /etc/NetworkManager/system-connections/
cat /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf

-- a start lesz érdekes

sudo service network-manager stop
sudo service network-manager start

-- a második parancs lesz érdekes
(aztán/végül Alt + F2 / Futtatás: nm-applet ..., mert a terminált bezárva [második parancs], eltűnik az ikon)

pkill nm-applet
nm-applet

-- a saját könyvtáradba mentődik a text fájl, a második parancs nyitja meg

dmesg 2&>1 | tee -a dmesg_net_01.txt
xdg-open dmesg_net_01.txt

-----

Van egy 'lehetőség':
http://ubuntu.hu/node/17193

De ehhez kellenek az alábbi parancsok kimenetei

route
ifconfig

A kimeneteket -a hosszúakat- a https://paste.ubuntu.com/ segítségével osztd meg velünk. A módszer itt:
https://linuxmint.hu/comment/11683#comment-11683
https://linuxmint.hu/comment/10433#comment-10433
Nem kell kapkodni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#48 Az eddigiekből sajnos nem derült ki, hogy milyen hálózati kártya van a gépben :-(

inxi -N

kimenetet kérnék.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#49 #49 Először is  bocsi ha nem úgy sikerülne ahogy kérted, de igyekszem! Kezdem feladni mert a géphez nem kellene Router csak a gyerkőcöknek-barátaiknak mikor együtt vannak és van rá idejük. Valahogy szét kellene inkább választani, a kábelből jövő jelet 2 felé.

mester@mester-desktop ~ $ ls /etc/NetworkManager/system-connections/
1. DSL kapcsolat 1. vezetékes kapcsolat
mester@mester-desktop ~ $ cat /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf
[main]
plugins=ifupdown,keyfile,ofono
dns=dnsmasq

[ifupdown]
managed=false mester
@mester-desktop ~ $
mester@mester-desktop ~ $ pkill nm-applet
mester@mester-desktop ~ $ nm-applet
(nm-applet:2651): Gdk-CRITICAL **: gdk_window_thaw_toplevel_updates: assertion 'window->update_and_descendants_freeze_count > 0' failed
mester@mester-desktop ~ $ dmesg 2&>1 | tee -a dmesg_net_01.txt
mester@mester-desktop ~ $ xdg-open dmesg_net_01.txt
mester@mester-desktop ~ $ route
Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
default * 0.0.0.0 U 0 0 0 ppp0 pppoe.peer.digi * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
mester@mester-desktop ~ $ ifconfig

Valahogy ez az oldal sem úgy műkszik mint 18 alatt. Hiába na, nem igazán megy ez nekem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#49 Hümmmm.

Bemásoltam mindent, és nem találom hová lettek: Ezt mentve megjelent felette.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

mester@mester-desktop ~ $ inxi -N
Network: Card: Intel Ethernet Connection (2) I218-V driver: e1000e
mester@mester-desktop ~ $

#50

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

mester@mester-desktop ~ $ inxi -N Network: Card: Intel Ethernet Connection (2) I218-V driver: e1000e mester@mester-desktop ~ $

#50

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#50 Érdekes 2x bekopiztam és nincs itt!

Ezt  irtam és mentés. ezel egyidőben jelent meg. Hangyák a fejembe. jön a meleg nem kicsit. nagy boj is lehet..............

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#56 Látszik a hiba, a DSL az alapértelmezett:

default * 0.0.0.0 U 0 0 0 ppp0 pppoe.peer.digi * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0

Futtasd ezt a parancsot (egy parancs):

sudo cp /etc/NetworkManager/system-connections/1.\ DSL\ kapcsolat /etc/NetworkManager/system-connections/1.\ DSL\ kapcsolat.ORIG

Majd indítsd újra a rendszert.

Próbálj a vezetékes kapcsolattal csatlakozni, és nézd meg, szürke-e a NM app.

Ha szürke, tehát
-- nem állítható be új kapcsolat
-- és a már ott látható vezetékes sem választható
akkor nevezd vissza a fájlt,
(valami text fájlba mentsd el a hozzászólásom, hogy tudd, mit kell terminálba másolni)

sudo cp /etc/NetworkManager/system-connections/1.\ DSL\ kapcsolat.ORIG /etc/NetworkManager/system-connections/1.\ DSL\ kapcsolat

majd indítsd újra a rendszert (vagy a hálózatot).

-----

Javítottam a hozzászólásaid, egybe másoltam mindent, az ifconfig kimenet hiányzik (de a route valamelyest pótolja)
https://linuxmint.hu/comment/12765#comment-12765

És még ez is hiányzik:

xdg-open dmesg_net_01.txt

A parancs futtatásakor megjelenik a szövegszerkesztőd (gondolom, feltűnt egy ablak), abban az ablakban kijelölöd az össze szöveget, és a korában linkelt paste ubuntu által osztod meg velünk (egy URL kell csak). Nem értelek, mi olyan nehéz az oldalunk elérésében, WiFi-d van, említed, tehát elérsz minket. Amit kell, javítok. :-)

Nálam is router van használva -neked is azt kéne betenni a 'láncba', ... remélem, most router-t közbeiktatva próbálkozol, mert anélkül nem egészséges, amit most csinálunk- és nézd, nem ppp0 a kimenet nálam (az eth0 helyett más neveken is szerepelhet a hálózati kártya a systemd miatt):

route
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
default         192.168.0.1     0.0.0.0         UG    100    0        0 eth0
192.168.0.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     100    0        0 eth0

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#60 Igyál limonádét! Én nyáron naponta többször is lefürdöm: ha nagyon meleg van, akkor csak a hideg víz csapot nyitom meg ;).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#62 Én is, és nem törölközöm meg, jó ideig oké, ha szaladgálok jobban érzem a szárító hatás hidegét, vagy állj ventillátor elé száradásig! Próbáld ki......

Végezetül ismét nagyon köszi a sok.sok segítséget, feladtam. Nem lesz rút-er, megvoltunk nélküle, meg i s leszünk ilyen lényegében neekünk felesleges cucc nélkül.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#59 Ezeket találtam a kártyával kapcsolatban. (Melyek,talán közelebb visznek a probléma megoldásához.)

https://unix.stackexchange.com/questions/294753/intel-ethernet-connectio...

https://askubuntu.com/questions/650953/intel-e1000e-ethernet-not-working

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#61 Ha Rúter lenne közbeiktatva, nem tudnék neten lenni! Nem is értelek bocska.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#64 Jó-jó, de nekem ez már túl sok. Inkább nem lesz router, nagyon jól megvoltunk nélküle. Köszike neked is a fáradozást igazán.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#66 Elsősorban kimaritének szántam ezt az infót...ő talán le tudja fordítani "emészthető" formátumra ! :)

(Ha úgy ítéli hogy tényleg segíthet.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#65 Azért ..., szóval azért kell a router, mert arra írom a megoldásokat :-)
Értelek, de azt hittem, WiFi így is elérhető. Nem logikus, de ha te azt mondod, akkor ... ;) . Itt szúrtuk (-tam) el. :-)

Lépések
-- elmented az egész hozzászólásom (és az előzőket: kettőt)
-- kikapcsolod a gépet
-- közbeiktatod a router-t
-- bekapcsolod a gépet
-- készítesz egy vezetékes kapcsolatot
-- ha nem megy 'cp'-zed a DSL konfigot úgy ahogy írtam (az első parancs)
-- majd megint újraindítod a gépet és megint megpróbálsz készíteni egy vezetékes kapcsolatot
-- ha így sem megy, akkor jön a második 'cp'-s parancs, vagyis vissza az egész

De például lal most linkelt két oldalt, és ezért lett volna érdemes megosztanod a 'dmesg' mentett kimenetét, amit még most sem osztottál meg, nem pótoltad (leírtam, hogy kell). Pihend ki magad és gondold át a javaslatainkat! Jó éjt! ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#67 Vélhetően hasznos ..., ha majd megosztja (dmesg). Mert lemaradt. De mára nekem is ennyi. Kozmikus ...  :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#56

"Kezdem feladni mert a géphez nem kellene Router csak a gyerkőcöknek-barátaiknak mikor együtt vannak és van rá idejük. Valahogy szét kellene inkább választani, a kábelből jövő jelet 2 felé."

Már megbocsáss, de éppen ez a router funkciója, azzal, hogy nem 2 felé, hanem kábelen többnyire 4 felé, wifin meg annyi felé, amit a router hardvere ki bír szolgálni.
A probléma az, hogy a pppoeconf átírta a networkmanager által is használt konfigfájlokat, ezért nem működik a network manager, ha egyszer futtattad kinyírja a networkmanagert-t.

Elvileg egy új telepítés mindent megoldana, mert a pppoeconf féle megoldásra már egyáltalán nincs szükséged. Egyrészt azért, mert az a probléma, aminek átmeneti megoldására javasoltam, routeres kapcsolat esetén nem áll fenn, hiszen nem a gép, ill. a networmanager építi ki a DSL kapcsolatot a Digivel, hanem a router, az pedig rendben van, mint írtad. Ezt könnyen le tudod ellenőrizni, ha rrouterre kötöd a géped, és csak simán bebootolsz egy LinuxMint 18 -at -lehetőleg gyárit (már van 18.2 Sonya is), és mindenféle hokusz-pokusz nélkül a live rendszer a network managere csatlakozni fog a nethez automatikusan. És ez teleítés után is így lesz.DE CSAK AKKOR, HA ELŐTTE NEM FUTTATTAD A PPPOECONF -OT EGYSZER SEM!!!  (ha esetleg mégsem csatlakozna akkor a routeben van beállítva MAC adressre szűrés, vagy hasonló huncutság.).
Másrészt viszont azért sincs már szükség a pppoeconf futtatására, mert mert ha nincs is routered, vagy csak anélkül akarsz netezni, akkor is be lehet állítani rendesen a network managerrel a DSL kapcsolatot, mert megtaláltam a hibát, és a javítását.

https://linuxmint.hu/comment/10768#comment-10768

De itt is fontos, hogy előtte ne futtasd a pppoeconf -ot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#30

Leírásodban megakadtam egy furcsaságon. A Cinnamonban nem két fele mutató nyil a hálózati ikon, ezért kíváncsiságból bebootoltam az általad használt remaster telepítőjét. Nem a telepítést, hanem a kipróbálást választottam, és routerrel csatlakozva, ahogy írtam is, mindenféle állítgatás nélkül automatikusan csatlakozik a live rendszer, erről írok, és küldöm a bizonyítékot. És jól sejtettem, nem olyan az ikon, mint amilyennek leírtad.  Az mate lehet talán, nem cinnamon :-(

 

http://imgur.com/a/1fqN3

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Még nem állítottam eddig el

#71 A MATE szerintem ilyen:

inxi -S
System:    Host: kim Kernel: 4.9.0-3-686 i686 (32 bit) Desktop: MATE 1.16.2
           Distro: Debian GNU/Linux 9 (stretch)

#70 Lehet szerintem egy modem és egy router kapcsolat is. Csak a Network Manager-rel kell mindkettőt létrehozni, és a pppoeconf-ot nem szabad használni (vélhetően törölhetőek a beállításai).

A kérdés ez volt:
„"Kezdem feladni mert a géphez nem kellene Router csak a gyerkőcöknek-barátaiknak mikor együtt vannak és van rá idejük. Valahogy szét kellene inkább választani, a kábelből jövő jelet 2 felé."
A válasz:
A modemre is 4 gépet lehet kötni (azaz hármat a Digi modem esetén, de ez most nem fontos).
-- mindenképpen a modem WAN-ba megy a lépcsőházas kábel (de az 'fixen' be van építve)
-- amikor a router van használva - egy kábel kell a modem LAN1-ből a router WAN-ba és a gépbe a router LAN1-ből megy a kábel
-- amikor a modem van használva - egy (másik) kábel megy a gépbe a modem LAN2-ből
Csak a gépnél kell cserélgetni a kábelt igény szerint. Jobb megoldás most nem jut eszembe, de előfordulhat, hogy létezik ilyen.
A Digi modem LAN1-e a bridge-lt kizárólag!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#70 Hali, mint írtam feltettem a 18.1-es mintet, ott nem volt beavatkozás (pppoeconf)  mégsem múkszik a Router közbeiktatása esetén a net a Pc-n.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#71

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#72 18-as mint, Cinnamonom van nem Mate, ezen olyan icon van amit írtam. Kéernnyőkép a tálcarészről: Nem jelenik meg..............

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

Rontott.........

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#69 Az a dmesg meg mi? minek? Rettentő sok anyag!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#72 Tisztázzuk ezt modem dolgot, mert nem értem, pontosan mi ez? Lakásunkba ilyen nem volt, nincs is.

Közvetlen kapcsolattal rendelkezünk és WiFi router eszközzel osztanánk meg az internetet a lakáson belül. Na ez ami nem műkszik egyenlőre.

Most ez a tudásmaginfó:

http://netbarat.hu/blog/wifi....:

http://szamitogepjavitas.com/router-beallitas/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#73

Igen, olvastam és furcsáltam is a dolgot, bár korábban nem írtad, hogy ott nem volt pppoeconf futtatás, ezért arra gondoltam azon is futtattad, vagy pedig nem a routerhez volt csatlakoztatva, hanem közvetlenül a bejövő kábelre. Mindenesetre furcsa, mert ahogy a korábban általam linkelt képen képen is látható, nálam simán felcsatlakozik automatikusan az általad telepített live remaster rendszer is. Fel is telepítettem, és úgy is. És láthatod a csatlakozás ikon is máshogy néz ki.  Lehet, hogy a sok kisérlezgetéssel már leállítottad, vagy letiltottad a nemtwormanager service-t. Én továbbra is azt mondom, hogy bootolj be egy szűz live rendszert amikor a routerre vagy csatlakozva, és úgy nézd meg a kapcsolatot. Akkor kell legyen ikon a tálcán. vidd rá az egered, mit ír ki. Csinálj róla képernyőképet, és oszd meg velünk. Billentyűzeten a printscreen gombot lenyomva tudsz képernyőképet csinálni.

Még egy tipp, a gép és a router közötti kábelt is érdemes lenne letesztelni. Pl. ha a szomszédban is van router, ott kicseréled egy próbára.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#77

A dmesg parancs a bootolaskor loggolt rendszerüzeneteket írja ki, de nagyon részletesen, ezért igen hoszzú.

Ezért érdemes a paracs kimenetét a grep bemenetre küldeni, valamilyen kulcsszó vagy regexp használatával.

pl:

dmesg | grep  "eth"

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#78

Nálad a lépcsőházban van a "modem", optikai kábelezés esetén ez ONT.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tegyük tisztába a dolgokat

Felejtsétek el a modemet és annak emlegetését.

Már korábban kiderült, hogy csak egy sima UTP-kábel megy be a lakásba.
https://linuxmint.hu/comment/12698#comment-12698

Kiderült. hogy milyen hálózati kártyája van.
https://linuxmint.hu/comment/12767#comment-12767

Az a kérdés, hogy az Intel kártyához tartozó driver (e1000e) telepítve van-e és be van-e töltve?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tegyük tisztába a dolgokat

#82

"Az a kérdés, hogy az Intel kártyához tartozó driver (e1000e) telepítve van-e és be van-e töltve?"

 

Ne haragudj, de ez nem kérdés, hiszen pppoeconf-al beállított DSL kapcsolattal tud neteni.

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Még nem állítottam eddig el

#71 Ne hari, de nem blöff! Cinnamonom van és a nyilak is olyanok ami írtam, hiába írsz mást!

Képernyőképet csináltam is a tálcáról be is hútam ide az ablakba de nem jelenik meg.

Ha a szerkesztésre kattintok előjön a bemásolt kép, itt van e szöveg után!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tegyük tisztába a dolgokat

#83 Na ez jó kérdés, nem emlékszem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tegyük tisztába a dolgokat

#82 Na ennek utánanézek megvolt -e a telepítés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#84

De ugye látod, hogy én sem blöffölök, csak én bizonyítani is tudom.
Látod nálam működik a kép behúzás is.

De nem is annyira az a lényeg, hogy néz ki az ikon, hanem az, hogy végre hajlandó legyél ruteres kapcsolattal egy live rendszert bebootolni, és ott megnézni, mi a helyzet...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#87 Fel sem merült hogy blöffölnél,. Én sem tettem hidd el,, semmi értelme sem lenne. Képi igazolásom meg valamiért nem jelent meg, de túllépek ezen...........

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#87

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Még nem állítottam eddig el

#89

akkor próbáld itt:

http://imgur.com

A fenti zöld "New post" feliratú gombra kattintasz, és ha itt sem megy a behúzás a megjelenő ablakban, akkor hozzá tudod adni a browse gombbal a képet. Ha megjelenik a kép az ablakban, a jobb oldalon látható az URL-je a képnek, amit kimásolsz (copy gomb), és ide beillesztesz.

 

De a lényedet már leírtam párszor:

"De nem is annyira az a lényeg, hogy néz ki az ikon, hanem az, hogy végre hajlandó legyél ruteres kapcsolattal egy live rendszert bebootolni, és ott megnézni, mi a helyzet..."

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#44

 

Közben támadt egy szörnyű gyanúm, de ne haragudj, ha alaptalan.

 

"Telepítem a 18.1-est, van plussz üres helyem. Kíváncsi leszek ott hogy alakulnak a dolgok."

 

Ugye valóban TELEPÍTETTED, és nem a 18-as rendszert frissítetted 18.1-re a frissítéskezelővel?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#92 Persze hogy telepítettem. Maradt a 18-as is. Ne gyerekeskedj már uncsi hé! Van fenn már 3 mint, meg a wiindows 7. A Win HDD-n, a Mintek SSD-n.

De ha visszaolvasol megtalálod az igazolást.

 Tegnap délutáni, és azt is beírtam hogy semmi eredmény, nem lett net!

mester@mester (link sends e-mail)-desktop ~ $ inxi -S System: Host: mester-desktop Kernel: 4.4.0-53-generic x86_64 (64 bit) Desktop: Cinnamon 3.2.7 Distro: Linux Mint 18.1 Serena mester@mester (link sends e-mail)-desktop ~ $

 

Ez így?:   A router adminisztrációs felületén egy PPPoE típusú kapcsolatot szükséges létrehozni, a DHCP-t engedélyezni kell, az IP cím kiosztásnál pedig a dinamikus opció kiválasztása után kezdeményezhető a kapcsolódás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#94 „ A router adminisztrációs felületén egy PPPoE típusú kapcsolatot szükséges létrehozni, a DHCP-t engedélyezni kell, az IP cím kiosztásnál pedig a dinamikus opció kiválasztása után kezdeményezhető a kapcsolódás.”
-- már rég kiderült, hogy csak a router-en nem jön át a net, valami beéélítási csiszolgatás kéne
-- erről nem a Linux Mint tehet, mert ..., nem tudjuk elmagyarázni, merg nem vagy hajlandó router-rel megcsinálni, amiket írtunk
-- be kéne állítani a Router DHCP-t ahogy többször is javasoltuk (nézzél router manuált), aztán a 18.1-en immár működő, nem halvány nm-applet-tel indítod a netet.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#95 Ha a routeren nem jön át a net akkor a mobilok miért veszik tőle? Hogy a gép felé nem megy , vagy valamiért nem veszi ez kérdéses. Valahogy majd kiderül, ezen voltam, leszek. Mi az hogy nem vagyok hajlandó megcsinálni a routerrel amitket írtok? Csatlakoztatva volt, van ahogy kell, más lehetőség állíthatóság nincs rajta. Persze bosszantásul jöttem. Na fine.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#96

Hidd már el, hogy nem véletlenül kértem számtalan alkalommal - és mindezidáig hiábavalóan -, hogy egy szűz live linuxmint 18.x rendszert bootolj be, és azon oldjuk meg a dolgokat. Kb 5 perc alatt bebootol még dvd-ről is, de pendrivról még gyorsabban. Az, hogy a szanaszét konfigurált rendszereiden éppen mi van, nem ad biztos támpontot, (lásd az ikonanomáliát) mert esetleges, hogy az éppen aktuális konfigfálokban mi van, ráadásul sokszor nem egyértelmű, éppen melyik rendszered milyen állapotáról írsz. Másrészt fontos infók is lassan csepegnek. pl nemrég írtad, hogy win7 és van telepítve. Ezen sem tudsz netezni routeren keresztül? Ha nem akkor a probléma úgy tűnik, nem linux specifikus, hanem hálózati. Nem írtad, hogy a routert ki konfigurálta be, és milyen eszközről milyen oprendszer alól?

Alaphelyzetben a routert kábeles kapcsolaton keresztül lehet konfigolni, webes felületen, tehát, ahhoz, hogy beállítani tudd a DSL kapcsolatot rajta, már létre kell hozni kábeles kapcsolatot, vagy automatikus címkiosztással (DHCP), vagy beállított fix IP címmel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#96 Kérdés: A mobilok hogy veszik át? Válasz: WiFi-n.
Kérdés: a gép felé hogyan szeretnéd? Válasz: Vezetékes kapcsolaton (nem WiFi-n)
-- ezt nem érted, próbáld még egyszeri nekifutással. Leírtuk, pl. egy kezdő is tudja, hogy vezetékes kapcsolat és a WiFi között sok különbség van. A WiFi és a vezetékes beállítások, a vezérlés a router-ben máshogy van megoldva, egymástól független. lehet ezt nem gondoltad volna.

-- kértük csináld router-rel, és nem is kicsit szétcsúsztál, mert mit írsz itt
Mi az hogy nem vagyok hajlandó megcsinálni a routerrel amitket írtok? Csatlakoztatva volt, van ahogy kell, más lehetőség állíthatóság nincs rajta.
napokkal ezelőtt pedig egész mást:
https://linuxmint.hu/comment/12774#comment-12774
Ha Rúter lenne közbeiktatva, nem tudnék neten lenni! Nem is értelek bocska.”
-- soha az életben nem csináltad azt, amit kértünk csillagbogárka, azaz nem router-rel próbáltad végig a segítő folyamatot, ráadásul saját magad cáfolod. Ne szórakozz velünk, oké?

„ Hali, mint írtam feltettem a 18.1-es mintet, ott nem volt beavatkozás (pppoeconf)  mégsem múkszik a Router közbeiktatása esetén a net a Pc-n.”
-- erre írtam javaslatot legutóbb (DHCP, és a kézikönyve, ha magadtól nem megy), válasz nem jött részedről. No comment.

„Tisztázzuk ezt modem dolgot, mert nem értem, pontosan mi ez? Lakásunkba ilyen nem volt, nincs is.”
-- nem a modem a lényeg, hanem, hogy a router nélkül így, a router-rel amúgy kell beállítani a kapcsolatot (a DIGI-nél és ez tény). 5-10-szer leírtuk .. már.

„Az a dmesg meg mi? minek? Rettentő sok anyag!”
https://linuxmint.hu/comment/12790#comment-12790
-- azért mert kértem, és mert legtöbbször segít a tesztelésben. Ha te is meg tudod oldani a problémád, tedd azt. :-)

„Ne gyerekeskedj már uncsi hé!”
https://linuxmint.hu/comment/12814#comment-12814
-- én nem látom, hogy aperten gyerekeskedne, segíteni próbál és te neki is, nekem is ellenkezel (most mi segítünk ketten) -írtam most, hogy mit nem csináltál, mit mondtál másképp, mint ahogy van- ... próbáld visszafogni magad a megfogalmazásaidban, mert úgy érzem, ennél a szálnál kezd durvulni a dolog ... és nem szeretném, ha tényleg durvulna. A 'Na fine.' (el)köszönést sem érdemeltük ki, de ha már így jártunk, nem sírunk ezen sokat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

AC9 AC1200 Smart Dual-Band Gigabit WiFi Router

Specifikációk (fül):
https://tenda.co.hu/termekek/1/111/ac9_ac1200_smart_dual_band_gigabit_wi...

Support (Termék támogatás):
http://tendacn.com/en/product/download/AC9.html

  • AC9-How to Setup Dynamic IP(DHCP) Mode # Vezetékes (eth) kapcsolathoz
  • AC9-How to setup PPPoE mode # hasonlóan, mint a dobozból, a szokásos ppp0 (Digi) kapcsolathoz (bár az első beállítást javasoltunk, e második, nem feltétlen igazán kell neked ... nem magyarázom el mikor kellhet, és mikor nem, mert nem fárasztom magam ezzel, ha nem reagálsz, vagy ingerült vagy a normális kérdésre is: röviden, most nem kell)

Guide (Használati útmutató):

AC9 User Guide

Mindezeket elolvasva -talán elég a harmadik URL is- be tudod állítani a Router-t, ahogy írtuk. Helyetted megkerestem online, hogy ne kelljen lapozgatnod. A termék dobozában is megtalálható majdnem minden esetben (a Tenda elég neves gyártónak számít - legalábbis ilyen szempontból), olvashattad volna, pl. ha előveszed. A lehetőséged neked is megvolt, hogy megismerd az eszközöd beállításait.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#97 Hagyd átrágni a kérdezőt az általam nemrég és régebben is közölt háttér információkon, addig sajnos, úgy látom, nem fog menni a kérdezőnek a 'téma'. A képen (https://imgur.com/a/hlQoE) két netes app látható, és mondjuk, ha ráhúzná az egeret az egyikre, majd a másikra, akkor látnánk a nevüket is. Mint ahogy az én képernyőképemen is látható az egyetlen app-om neve. Az egyik tényleg halvány (használaton kívül?), a nevéből kiderülne ... sok minden. Szerintem a másik, működő app csak WiFi-re jó. Ha például ezt sem nézi meg, mi honnan tudjuk, mit telepített, mit használ, stb.? Az ikonszett mindegy, bár lehet, telepített másik, alaptól eltérő ikonszettet (nem tudjuk). Az hálózati kártya illesztő tényleg tévút, a router beállításait kell nézni a megoldás tekintetében. ... vezetéket kettéosztani, és ilyen ötletek? De ez már más kérdés lesz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

AC9 AC1200 Smart Dual-Band Gigabit WiFi Router

#99

"Mindezeket elolvasva -talán elég a harmadik URL is- be tudod állítani a Router-t, ahogy írtuk"

Csakhogy nála még egyelőre róka-fogta-csuka helyzet van. Ahhoz, hogy be tudjon lépni a beállító felületre és pl beállítsa v. visszaállítsa a dhcp-t kell működő kábeles kapcsolat, ami jelenleg nincs. Először azt lenne jó tisztáni, miért? A router hibás konfigja miatt, vagy a linux hibás hálózati konfigja miatt? Esetleg még a kábelhiba...  A linux hibás konfigjának kizárása érdekében kértem annyiszor a live rendszer bootolását.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

AC9 AC1200 Smart Dual-Band Gigabit WiFi Router

#101 Én beállítottam pedig
-- először modemet használtam, volt hálózati kapcsolat
-- vettem egy routert :-)
-- megkérdeztem a Digi-t, mi lehet a gond ezzel, a válasz az volt, a modem (nálam a szobában van) LAN1-én van Bridge, azt kössem a router WAN-ba. Még most sem késő, hogy tuti rákérdezzen az ingyenes számon, hogy a dobozból bridge-elt kapcsolat jön-e. Mert, ha nem, akkor állítsák át. Ezt is javasoltam, simán elsiklott a javaslat felett. Szerintem a Digi tud Bridge-re átállított bejövőt Route-ként is használni, azaz nem ront el ezzel semmit, de ... erre is rá lehet kérdezni (ingyenes a szám).
--megcsináltam a javaslat szerint és be tudtam lépni a router webes vezérlő felületére ugyanarról a Linux-ról, amelyen a modemmel használtam előtte 10 perccel
-- nem volt net, de a ping-re azt hiszem, jött válasz
-- beállítottam a DHCP-t a router-ben (én találtam ki, rákerestem, stb.), és voila, lett net
(Összegzés: a Bridge be volt állítva gyárilag a LAN1-re a modemnél, a DHCP hiánya miatt nem működött vezetékes kapcsolat)

A kérdező említi van Windows-zuk is. Onnan is be lehet lépni és: DHCP !
Amíg válasz nem érkezik arra, hogy például be tud-e lépni a router webes felületére, addig csak találgatni tudunk.
;) Kell, hogy legyen hálózat, mert a route parancs kimenetében a ppp0 szerepel, mint defaul kapcsolat. És említi, ezt nem a pppoeconf-fal állította be, tehát a Network Manager a vezérlő.
Volt egy 'cp'-s átnevezési javaslatom, azt sem 'nyelte, mint a kacsa a nokedlit' ... . No comment.
Végezetül (ne menjünk el sokfelé) a te LiveCD-s -nem egyszeri- javaslatod sem próbálta ki. Háát ...
És még egy: te is linkeltél egy megoldást a Linux Mint hálózatkezelőre, a 18+ verzió tekintetében, valamikor kami is írt erről valamit (LM 18+). Ezért lett volna jó a dmesg, na meg mumorec javaslatára is információ lett volna. Mert mindezeket én egy Debian alatt végeztem el, ott nincs ilyen 'hiba', mint itt ... szóval más is lehet, de sötétben tapogatózunk.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#100

Nekem a másik wifire hajazó ikon is inaktívnak tűnik, már csak azért is mert a megadott alaplapn nincs wifi, arról meg szó sem esett, hogy usb-s wifi adapterrel próbálkozott volna.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#103 -- dmesg (ahogy korábban megfogalmaztam, azon parancsokkal): router-rel és anélkül is, de a második futtatáskor a 01 a parancsban legyen 02
-- akkor nem értem, miért van net ppp0-val
-- azt sem értem, mi a kettő app
-- még az jutott eszembe, hátha közös a 18 és a 18.1 home partíció (talán az sem lenne szerencsés)

„szó sem esett” - kéne pedig bővíteni az információkat pár dologban.

-----

Az eredeti téma:

DIGI szolgáltatótól jövő vezeték a gépbe csatlakoztatva minden rendben.
-- ppp0 ... -vel

Ha ezt a vezetéket a routerbe dugom, a mobilokon van net a szükséges beállítások után.
-- WiFi-s a router, de ezt is be kell általában állítani ... tehát valamikor valamivel is be tudott lépni a router webes felületére. Nálam is be kellett állítani a WiFi-t, mielőtt használhattam volna.

Ha a ruoterből a kapott vezetéket a Pc-be dugom, nem tudok nethez csatlakozni a Pc-n.
-- itt a probléma, tesztelni kell, amikor router is használva van:

dmesg 2&>1 | tee -a dmesg_eth_01.txt

És a text fájl tartalmát a paste ubuntu által velünk megosztani, sok, nem sok, piros, zöld vagy lila, stb.. Valamint a DHCP beállítást még ez a parancs futtatása előtt megnézni, és .. bekapcsolni. .. vajon miért kell ennyiszer begépelnem ugyanazt, és pazarolnom a szabadidőm?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#97 Teljesen megértelek pár dologban, és el is fogadom. Tök ideg lettem már dolgoktól  etől föggetlenül is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

AC9 AC1200 Smart Dual-Band Gigabit WiFi Router

#102 Két napja írtam az ügyben a diginek, jobban szeretem az írott választ. Ma dél körül jött is válasz. Szóval nem csak itt voltam érdeklődni. A rendszerem is jól egybe van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

AC9 AC1200 Smart Dual-Band Gigabit WiFi Router

#102

Nála, úgy tudom optikai kábel megy be a lépcsőházba, és ONT van, az pedig nem ugyanaz, mint a hagyományos kábelmodem. Ennek a bridge dolognak szerintem semmi jelentősége. De valami a te történetedben sem kerek. Nem kevered véletlenül a DNS-t a DHCP-vel? Mert ha a routerben nem volt bekapcsolva a DHCP, akkor a PC nem kapcsolódik automatikusan, amíg be nem állítasz neki fix ip-t, + netmaskot. A másik, megoldás a router kiresetelése, és akkor ujraindítás után gyári alapbeállítással indul, és ott be van kapcsolva a dhcp.
Összefoglalva: A DHCP automatikus IP címek kiosztására van, a DNS, pedig a hálózati címfordításra. Pl a linuxmint.hu címet lefordítja a kiszolgáló IP címére.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#97 A wn7 nem eredeti, ezért kerülöm a netes használatot, és ezért is váltottam linuxra. Pár éve nem használtam, be sem léptem oda, vésztartalék valamire. Külön hdd-n van sok egyébbel, vezeték is lehúzva.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

AC9 AC1200 Smart Dual-Band Gigabit WiFi Router

#107 Nem keverem, tudom, mi a DNS/DHCP. Majd megnézem, de inkább ez holnap lesz. Nálam az automatikus DHCP van beállítva a router-ben (ki volt kapcsolva) és nyilván van netmask is, amit a rendszer maga állított be, illetve általam, vagyis a Network Manager kapcsolatoknál egy új 'Vezetékes' kapcsolat létrehozásakor. A router MAC címét is beállítottam (lenyíló fül). Még egyszer az én rendszerem (most épp nem használom a docker-t, így azt nem látni):

route
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
default         192.168.0.1     0.0.0.0         UG    100    0        0 eth0
192.168.0.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     100    0        0 eth0
ifconfig
eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 192.168.0.101  netmask 255.255.255.0  broadcast 192.168.0.255
        inet6 xxxx::xxx:xxxx:xxxx:xxxx  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether yy:yy:yy:yy:yy:yy  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 121117  bytes 164679986 (157.0 MiB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 67269  bytes 6497684 (6.1 MiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
        inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>
        loop  txqueuelen 1  (Local Loopback)
        RX packets 223  bytes 24270 (23.7 KiB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 223  bytes 24270 (23.7 KiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#108 „Két napja írtam az ügyben a diginek, jobban szeretem az írott választ. Ma dél körül jött is válasz.”
-- mi a válasz?

Két dolgot ki kell kapcsolni a Windows-ban, majd ezek után leállítani:
-- gyors indítás
-- secure boot
Mert különben 'nem enged el néhány eszközt' ..., így nem lehet azokat más rendszerrel használni, hiszen foglaltak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#108

 

De a live linuxmint 18.x rendszer bebootolását miért kerülőd? Ezzel lokalizálni lehetne a hiba helyét.  Hogy a router vagy a linux beállításában van a bibi.

Ha ez megvan, akkor lehet megoldani. Nem válaszoltál továbbá arra sem, hogy ki állította be a routert , milyen eszközről, milyen oprendszer alól?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#98 Fine a témára, nem rátok nypmva. Bocs ha úgy érthető, nem volt szándékos.

Köszönök mindent, elég lett ennyi. Tényleg a legjobbakat kívánom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#111 Már nem tud érdekelni a probléma, meg a megoldása sem egy ideje. Azért válaszolgattam, ne vegy senki úgy nincs részemről válasz.

Alázattal búcsúzom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#110

nem vagyok benne biztos, de nekem úgy rémlik, hogy win7-en ezek még nem voltak...
A secure bootot nem az UEFI menüben lehet kikapcsolni? (Nem tudom, nekem még BIOS-os a gépem, és windowsmentes)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#114 Lehetséges ;). Úgy vagyok ezzel, hogy 'kiderül'. De az XP igenis (droszt) fogvatartotta a Samsung mobilinternet modemet. Először ki kellett kapcsolni az XP alatt és csak úgy volt használható a Linux alatt (valami 9.10 kódnéven futó rendszeren), mert különben nem tudta csatolni. :-)
Későb elromlott. Javítása -egész belső rész cseréje- 28ezer forint lett volna, így manapság csak SD kártyával használom adat tárolásra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

AC9 AC1200 Smart Dual-Band Gigabit WiFi Router

#99 4 napja ismerem ezeket, olvasgattam és mentettem is az oldalakt. Azért kösz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#113
Hamar feladtad, pedig viszonylag egyszerűen meg lehet oldani.
Az később linkelt videó rajtad csak akkor segít, ha már van a routerrel kábeles kapcsolatod, be tusz lépni a kezelő felületére.

Ha a router konfig jó, és  linux konfig miatt nem lehet létrehozni a kábeles kapcsolatot, akkor a live rendszer bebootolásával ez megoldódik, automatikusan csatlakozik a routerhez, ami után már be tudsz lépni, és konfigolni a routert. Ha viszont a router konfig miatt nem tudsz a routerhez kapcsolódni, pl azért mert nincs bekapcsolva rajta a dhcp, akkor két megoldás van. Vagy fix IP címet állítasz be a PC csatolójának, vagy reseteled a routert. Utóbbi egyszerűbb. Hátul van egy reset gomb eldugva a burkolat mögött egy kis lyukban. Hústűvel, vagy fogpiszkálóval benyúlva nyomva tartod, több mint 8 másodpercig, ekkor elfelejt minden addigi beállítást, és újraindul gyári alapbeállításokkal, amiben már beállított dhcp megy. Egy két percig vársz, hogy magához térjen a router oprendszere, és utána bebootolsz egy live rendszert, és akkor már tutira csatlakoznia kell a routerhez automatikusan. Internet még nincs, de a tálcán látszik, hogy van vezetékes kapcsolat a routerhez. Megnyitsz egy böngészőt, beírod a címsorba:

192.168.0.1

és erre entert ütsz. Azonosító: admin jelszó: admin
A megjelenő gyors beállítás lapon felül a PPPoE legyen bepipálva, és alá beírni a Digi szerződésben megadott azonosítót és jelszót.

Az alapértelmezett wifi jelszót, és a router admin jelszavát is változtasd meg, de előtte írd fel valahova, ha nem akarsz később szívni!!!

A wifi jelszót majd a mobilokon is meg kell változtani.
Elmentesz mindent, és már lennie kell internet kapcsolatnak, ha jól csináltad.
Ezután már újra telepíted a linuxot működő internet kapcsolattal, és minden rendben lesz reményeink szerint

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#110

Tisztelt Előfizetőnk!

Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.

Internetes szolgáltatásunkat szerződésszerűen igénybe veheti tetszőlegesen akár több számítógépen is, ehhez azonban rendelkeznie kell egy vezetékes, vagy vezeték nélküli routerrel.

Router használatra vonatkozóan nincs korlátozásunk, de a router beszerzése és megfelelő beállítása Előfizetőink érdekkörébe tartozik.
A csatlakozás beállításához a router adminisztrációs felületén egy PPPoE típusú kapcsolatot szükséges létrehozni, a DHCP-t engedélyezni kell, az IP cím kiosztásnál pedig a dinamikus opció kiválasztása után kezdeményezhető a kapcsolódás.(Az admin felület eléréséről tájékoztatást a router kézikönyvében, illetve az eszközhöz kapott leírásban talál.)

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen jellegű kérdése van, kérjük forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a 1272-es helyi tarifával hívható telefonszámon, ahol kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, vagy e-mailben az ugyfelszolgalat@digikabel.hu e-mail címen.

Köszönjük megértését!

Tisztelettel:Kovács-Halász Eszter

Ügyfélkapcsolati ügyintézõ

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#113 Biztosan meg lehet oldani. Lényegében leírtunk mindenféle próbát, ami egy fél órába belefér. Nem szabad feladni, sokat tanulsz ezzel is, de nemcsak a Linux-ról, hanem az informatikai fogalmakról általában és minden op. rendszer alatt értve.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#119 Inkább sokat voltam...

Azt a számsort vagy 4x próbáltam, a router megvétele napján 2x. Nem jött elő semmi. Na hari de nem folytatom, akármilyen könnyű, meg hasonló!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#121 Nincs már túl sok nekem hátra mellesleg, bőven elég is volt a sok roszból......meg a az ilyen ismeretek már nem hiányoznak! A srácokér mentem bele, de csak bosszankodás lett belőle bőven! Jó éjjt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#120 „A csatlakozás beállításához a router adminisztrációs felületén egy PPPoE típusú kapcsolatot szükséges létrehozni, a DHCP-t engedélyezni kell, az IP cím kiosztásnál pedig a dinamikus opció kiválasztása után kezdeményezhető a kapcsolódás.”

Ez a megoldás. Szerintem a router reset után menni fog a hálózat is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#123 Szerintem, a srácokért mindenképpen érdemes lenne ...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#124 Reset is volt 2x.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#125 Közdést át kell engadni, mert eltunyulnak, nem lesz küzdés a jobbért. E nélkül meg az ember egy puhány nokedli-

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#126 Routert rádugod: a dmesg kimenetet érdemes megnézni (amit korábban írtam).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#125 70 felett te sem erőltetnéd annyira magad, meg egyéb gondok nem kicsi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#129 Biztosan nem :-) értem én .. most már. Tegnap keveset aludtam, így: Jóéjt!

Az út örök és tétlen,
mégis mindent végbevisz észrevétlen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#122

"Azt a számsort vagy 4x próbáltam, a router megvétele napján 2x. Nem jött elő semmi. Na hari de nem folytatom, akármilyen könnyű, meg hasonló!"

Az a baj, hogy csak ilyen lényegtelen félinformációkat csepegtetsz, és a lényeges kérdésekre nem kapok választ. Bebootoltál-e live rendszert, ha igen, létrejött-e  a vezetékes kapcsolat a routereddel így?:

http://i.imgur.com/HeEe3yQ.jpg

Ha nem, akkor 4 ezerszer is beírhatod a számsort nem fog semmi bejönni a hibaüzeneten kívül. Az külön érdekessége a dolognak, hogy ha nem jött be semmi, akkor hogyan állítottad be a PPPoE-s internet kapcsolatot. Mert bár a Tenda routerek (is) elég okosak, de azért a digis felhasználóneved, és jelszavad nem tudják csak úgy kitalálni. Vagyis sokadszorra is csak ugyanazt tudom kérdezni, - amire egyenlőre nem vagy hajlandó válaszolni - hogyan lett beállítva az internet kapcsolat, ha a router kezelőfelületére sem sikerült bejutnod?

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#129

Én megértelek, hiszen mindenkinek lehetnek gondjai, de azért azt is vedd figyelembe, hogy itt egy egymás segítő linuxos közösséget építgetünk, ami akkor működik, ha megvan a normális kommunikácó, megosztódnak az információk. Nem panaszként mondom, hiszen szeretek ezzel foglalkozni, de ha már segítséget kértél, én mindent megpróbáltam, hogy segítsek, nem kevés időmet beleölve. Megkerestem, és letöltöttem az általad használt remastert, többször bebootoltam live módban, tartalék gépemben vinyót cseréltem, és fel is telepítettem rá, hogy segíthessek neked, és másnak is, hiszen másnak is lehetnek hasonló gondjai, és ugye milyen jó is, ha egy kis kereséssel megtaláljuk a megoldást a problémákra, nem kell a spanyol viaszt újra feltalálni. A legbosszantóbb amikor már lassan beérne a közös erőfeszítések eredménye, a segítséget kérő szakítja meg az együttműködést, vagy a lényeges dolgokban  nem kommunikál. Hát persze, hogy feszültebbé válik a légkör...

Ja és még annyi, hogy nem szégyen kérdezni, ha valami végrehajtásában esetleg nehézségeid támadnának, szívesen segítünk, ha tudjuk miben kell.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TUTI MEGOLDÁS

MEGVAN A TUTI MEGOLDÁS!!!

Annyira felhúztam magam, hogy nekiálltam magam a feltelepített Tomi37 rendszeren rekonstruálni a hibát, és megkeresni a megoldást.

A megoldás pedig annyira pofonegyszerű, hogy elsőre magam sem hittem el.

A lépéseim: feltelepített, és routerhez csatlakozó és hibátlan netkapcsolattal rendelkező rendszert "elrontottam" oly módon, hogy nem a routerhez csatlakoztattam, hanem közvetlenül a bejövő digi utp kábelhez. Ezen a pppoeconf-al beállítottam a DSL kapcsolatot, ami azt eredményezte, az internetezés ment, de a network manager vezetékes kapcsolatot a továbbiakban "nem beállítot"-nak jelezte.

A megoldás mindössze annyi, hogy root joggal törölni kell a

/etc/network/interfaces

fájlt, a gépet leállítani, összekötni a routerrel, s újraindítani. Így már lesz vezetékes kapcsolat, és ha a router jól be van konfigurálva, internet kapcsolat is, ha pedig nincs, akkor már a böngésző címsorába beírt 192.168.0.1 -el be lehet lépni a beállítófelületére. (Nálam 192.168.88.1 cimet kell beírnom, mert nem Tenda routerem van, hanem Mikrotik).
Dokumentáltam is a dolgokat, az első két kép router nélkül pppoeconf-al beállított kapcsolat alatt készült, a másik kettő, pedig már a routeres kapcsolattal, a kiadott bűvös
 

sudo rm /etc/network/interfaces

parancs kiadása, után, átkábelezve, újraindítva.
 

http://imgur.com/a/5mBnK
http://imgur.com/a/EtdVU
http://imgur.com/a/zvdVq
http://imgur.com/a/3fppz

 

Ja, és még azt is kiderítettem, hogy az az ikon, amit  wifi alkalmazásnak gondoltun, nem az, hanem internetes rádió.

http://radiotray.sourceforge.net/

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#130 Megoldottam a problémám.

Tettem azt amit  kigondoltam, azt érti meg az ember a legjobban ugyebár a tapasztalataiból kiindulva.

Édesanyám mondásai is eszembe jutott:. 1.,Lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség. .2., Segíts magadon az isten is megsegít, és bízz magadban. (Enyém lett az öröm és a sikerélmény ami a legértékesebb stb)

Az általatok leírtakból semmi sem kelett (nem azért mert nem hittem el, de hogy ennyi minden kellene hogy megoldódjon, kétkedésem merült fel már  a tendőözön fele táján, mintha kisérletezés lenne, ) Nem iazán tudtam, értettem mit miért, egyebek, meg a vége felé fejemhez vágott hitetlenkedés, nem akarom, nem vagyok rá képes, meg egyéb hasonló szöveg..Ezekhez nem fűznék inkább hozzá semmit.

Ezek hoztá ki belőlem ami nem tetszettt a viszontreagálásomba. Elhatároztam azérti is megoldom magam mint volt már pár nehéz dolgot (szabadalmam, ipari újításaim nem kevés. Du lesz bizos nagy öröme a 9.5 éves kisfiamnak) A digi szolgáltaó válasza sem segített semmit.

Természetesen az igazából nagy segíteni akarást éreztem, amiért ismét köszönet, nem kevés volt vele foglakozni.

Lehet találgatni, a legkézenfekvőbb, leglogikusabb dolgot tettem szerintem, ebbe a hozzáértésem nagy hiányában, s utána egyből lett netkapcsolatom is. Lehetett volne ezelőt is ilyen módon szvsz, ha  xy helyen kiválasztom amit egyszer sem tettem, csak most, mert összefüggést értelmztem belőle.

 

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#134

Fogadd hatalmas gratulációmat! Ha csak annyiban tudtunk is segíteni, hogy a "beszólásainkkal" kihoztuk belőled a küzdő oroszlánt, már megérte! :-)
Amint fentebb olvashatod láthatod, nekem is sikerült egy pofon egyszerűmegoldást találnom. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy egy probléma megoldára általában több megoldás is lehetséges, ezért izgatottan várom, hogy megosszad velünk, hogy te hogyan oldottad meg.

Addig, csak találgatok.

1. kicserélted a kábelt.

2. áram alá helyezted a routert

3. beszereztél egy usb-s wifi adaptert

4. végső elkeseredésedben bebooltál egy live rendszert ...

:-)

Na jó, csak zrikállak kicsit, ne szívd mellre. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#134 Szia.

Gratula a megoldásodhoz.

Én kizártnak tartom, hogy a napokban ajánlott tanácsokon kívül újat tudtál volna kitalálni. Biztos, hogy valamelyikkel összefüggésben van a megoldásod vaaagy, egyszerűen egy rettentően banális eddig is rajtad múló mulasztást vettél észre.:-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#135

Komolyra fordítva a szót, tényleg érdekel nagyon a megoldásod, mert mindenből szeretek okulni, tanulni.
Azóta is gondolkodom, hogy oldhattad meg. Megpróbálom magam a helyedbe érezni, és elgondolkodtam, én hogyan oldanám meg ha sokkal kissebb lenne a szoftveres kompetenciám. Én akkor a hardweres megoldással próbálkoznék, méghozzá az általunk megmosolygott ötleteddel. Csinálnék egy kapcsolható Y elágazót a bejövő utp kábel végére, és amikor a gyerköcök ott vannak a router fele küldeném a jelet, amikor meg nem, akkor a PC fele.
Ugyan barkács megoldás, de adott esetben megfelelhet az igényeknek.

Ui:
Még barkácsolni sem kell, lehet készen is venni.

http://orbanvillamossag.cdn4.shoprenter.hu/custom/orbanvillamossag/image/cache/w900h500wt1/csatlakoz%C3%B3k/utp_y_eloszto_05386.jpg?lastmod=1497424509.1484041773

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#135 Nem vagyok olyan mellresztívós, azonban ahogy álltalában mások is elvárják, elvárom én is a nem lenéző, kissé sem alázó, szövegből adódó érzést, hasonlót

A tippek nem jók, Nektek mint e téren nagyon otthon lévőknek a kisullyatokba kellene lenni, mert tuti bejelölitek azt, amít én eddig soha. Persze nem csak nálam lehetnek nagy hiányosságok xy területen.

Közelítő segítő a találathoz, friss telepítésnél kell tapogatózni, mert linux által biztosított szoftveres kimaradás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#136 Nem kitalálás egyáltalán, hanem ráérzés, meg valaminek a kimaradás ellenőrzése új telepítés közben. Igen szinte mindenfelé lett keresgélve, ajánlva a megoldás, de mint kiderült nem vezettek ennyi  próbálkozások közben eredményre..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#137 Linux biztosította szoftveres dolog!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#135 Ekkora balekságot ne tételezz fel távolról se rólam, meg senki sem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

TUTI MEGOLDÁS

#133 ...

@ aperten Ez nekem is eszembe jutott, de nem jutottunk el odáig.
@ tuti Én az új Linux mint telepítésre tippelek, mely a csatlakoztatott router mellett ment végbe.
@ tuti A fórum -mint a Linux-szos fórumok mindegyike- nem (csak) az egyéni örömökről szól, hanem (jóval inkább) a közös örömökről. Én sem szeretek találgatni, 'jujj de okos vagy'-ozni másokat, mert ez a viselkedés nem a sajátom (-tunk). Most mégis megosztottam egy tippet, mely szintén jó javaslat, logikus, de mégsem lett említve. Például az egy jó dolog, hogy a Linux-szod felismerte (a telepítésnél), hogy modemmel vagy máshogyan telepítetted vagy telepítetted volna, és ez igaz minden telepítésnél, fel fogja ismerni. Eddig is jó (sok) javaslatokat adtunk szerintem, de nem kétirányú, csak egyirányú volt a beszélgetés ... szerintem. Nem akarom sajnáltatni magunkat, vagy hasonlóan dicsőíteni, mint te (lehet a szó nem a legjobb erre), de sokszor fáradtan, szabadidőnkben is itt vagyunk és inkább több, mint kevesebb sikerrel próbálunk információkat kihúzni (akár) az újoncokból, olyan emberekből, amilyenek magunk is voltunk valamikor, nagyon kevés Linux-szos vagy inkább informatikai tudással: mert nem informatikát tanulsz, amikor a Windows-t használni 'tudod', hanem, mint egy értelmes majom, dolgokat, tevékenységeket gyakorolsz be, nyilván egészen jól, és azt hiszed, egész jól értesz valamihez (nem az informatikához). Sok újonc még a kérdést sem tudja megfogalmazni, és sajnos van olyan eset is, amikor nem is akarja. Viszont információk hiányában nagyon nehéz segíteni, mégha a kisujjunkban is kéne lenni a megoldásnak :-). Csak egyet említek, amikor azt említetted, a routerrel próbáltad végig, aztán meg azt írtad, á dehogy, mert akkor nem lenne net. Tudom, hogy a templomban kell hinni... . Mindent információt, hiba jelenséget tőletek tudunk és akár a példát véve alapul, a segítés -valamelyest, illetve néha- ettől függ. Továbbá nem hiszem, hogy bizonyosan kijelenthető, hogy minden esetben a kisujjunkban kéne lenni bármely megoldásnak, ezt nem mondta egyikünk sem. Én azt hiszem és úgy gondolom, inkább a hibajelenségek alapján kell megadnunk a jó választ pl. a komplikáltabb esetekben. De mindeközben figyelni kell (?) a kérdezőre, ne értsen félre semmit ..., ám mégis néha megtörténik: mint most is, hogy kb. két alkalommal sértődtél meg. Utoljára pedig azt mondom, hogy én tanultam andragógiát és kevés pszichológiát, és a tananyagban a különböző emberekkel (tanulók) való helyes (megfelelő) bánásmód is szerepelt. Igazából egyáltalán nem lenne megengedhető, hogy te (a 'te' most csak példa) félvállról vedd a kérdéseket (mintha nem is lenne szükséged ránk, mert megoldod úgyis: :-) vagy pl. gondolnád: hátha egyszer mondanak is olyat 'ezek' , amit 'felfogok', netán megtetszik és na, .. na, na jó, jó rendben, akkor csak azt megcsinálom .. különben is mit akarnak ezek a 'professzorok' tőlem | vagy nem? :D). Egész egyszerűen hagyni kéne téged főni a saját levedben, amíg átgondolod, hogy a segítőkkel milyen formában kommunikálsz, úgy ahogy a netikett diktálja, vagy úgy ahogy te akarod (nem kötelező teljesen azt csinálnod, amit mondunk, de a logika ösvényén kéne maradni), és az nem érdekel, hogy a segítőknek a te válaszaid vagy azok hiánya nem jó. Így hát szépen várhatnád a válaszokat, de azok sosem érkeznének meg, mert makacs, konok, önfejű, stb. vagy -nem válaszolsz vagy nem úgy ahogy illik- és a többieket ez nyilván zavarná és azt mondanák magukban, 'akkor' nem is érdemli meg. Mégsem ilyenek vagyunk szerencsére.
És! Most jön még egy jó hír. Azon kívül, hogy megoldottad a kérdést.
Mi éppen ugyanilyenek vagyunk ... egytől egyig:
„Nem vagyok olyan mellresztívós, azonban ahogy álltalában mások is elvárják, elvárom én is a nem lenéző, kissé sem alázó, szövegből adódó érzést, hasonlót”
Mi azonnal megosztanánk az örömünket, felfedezéseinket a többiekkel, például a megoldást, ha arra akár egyedül rájövünk, hiszem ez örömünk része, mely -szerintem- nagyobb öröm, ha megosztjuk. Mi, ha csak kicsit zrikálnak, azt még elviseljük, mert jóindulatból teszik (és nyilván értetlenségből, kíváncsiságból teszik, mert nekik vajon 'mi' nem jutott az eszükbe, nahát). Akkor megosztod a megoldást?
Ahoj

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#137 @aperten Írtam neked egy levelet. Nézd meg a galambpostafiókod Spam mappáját (azért írok itt, mert lehet, nem nézed mindennap ;))

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#17 Ha jól emlékszem, ezt

#139

Lassan tisztul a kép, és azért jó az ilyen fórum, mert tanulságos. Én is tanultam sokat, és rájöttem, hogy pl ezt a routert előre beállított wifivel szállítják, és a hátoldalán ott van az azonosító + jelszó, amivel wifis eszközzel is be lehet először lépni a konfiguráláshoz. Vélhetően nálatok valamelyik gyerkőc mobilról belépett, és beírta a digis csatlakozáshoz szükséges adatokat.
De ami még nekem nagyon tanulságos volt, az user manuálból ez:

The devices can only access the Internet after you finish Internet configuration.

Tehát, ha jól értelmeztem, az internet kapcsolat beállítás után már csak a http://tendawifi.com oldalról lehet rá bejelentkezni, és a 192.168.0.1 lokális címről nem. Vagyis ez lehet az egyik fő oka magyarázata, hogy nem tudtál rá bejelentkezni.
Az új tippem pedig az, hogy újratelepítetted a linux rendszert a gépeden, csak ezúttal beixelted a harmadik féltől származó szoftverek telepítését.
Ez történt?
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TUTI MEGOLDÁS

#142 Biztos, esetleg úgy van minden....ahogy megírtad e kissé husszú szvsz irottadban. Ne hari, csak beleolvastam 2-3 helyen, ennyi nekem elég  volt. Inkább nem fejtem ki a váleményem, vagyok annyira úriember.

Maradva a volt bajomnál!  Már volt  fenn külön, kölön partición függetlenül mindenben egymástól az SSD-n  a 17.3,  a 18, és a 18.1. közel megjelenésük óta. Nem lett jó egyiknél sem a netkapcsolatos dolog a router kacsolattól. Közel 1 hónapja terveztem, hogy elég lesz 1, a 18.2-es. Ekkor a Wifis lehetőség fel sem merült itthon. Tegnap mind fine, fel a 18.2-est. Router nem volt csatlakoztatva nehogy bezavarjon esetleg kellő ismeretem hiányában, Eddig ilyenünk nem volt és jó lett minden. Nálunk csak én oldom, oldottam meg 1öbb x év alatt a  pc-s dolgok egészét is. Kisgyerőc 9 évesen nem is tudná jelenleg. Többmindent tud már tanítgatom, de ez nekem is toronymagas volt amiket a leartatok alapján csináltam, csinánom kelett volna még 1-2 esetben. (Mellesleg angolul, linuxul, meg sok téren nem értünk, nem vagyunk zsenik 90 %-ban)

A telepítés közel elején van egy olyan választás, hogy 3.-féltől származó szoftver telepítése (ha jól írom) Abba van említve a WIFI, és más. Na én ezt ezelőtt egyszer sem jelöltem ki a 3. fél okán. Most pipa. Tuti ennek a hiánya volt a baj szvsz. Telepítés után gép kikapcs Routerrel összekötés ahogy esőre is, indúúúúúújjjjjjjjjjjj!

Mikor a böngésző ablakába beírtam a szükséges számsort mint  ezelőtt is, (enter ha jó emlékszem) most adott is ki felületet ahol lehetett értelemszerűen beírni amit kell. Ismerős is volt ez, mert legelső alkalommal a telón is ez jött elő, Ide is azt amit be kell írogatni és rendbe is lett.

Ez igazolta a megfelelő erdményt, amit igazán örömmel írtam le ide, hátha új, és tanulságos mások számára is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TUTI MEGOLDÁS

#145

Köszönjük a leírást, nekem nagyon tanulságos volt. Legnagyobb tanulság számomra, hogy nem szabad az emberekre erölteni a saját elképzeléseinket, hanem hagyni őket, hogy a saját elképzeléseik szerint kibontakozzanak, csak óvatosan orientálni őket a megfelelő irányba.
Nem szabad erőszakosan faggatózni sem, majd előbb utőbb elmondja az illető magától is amit akar. Most például megtudtuk tőled is azt, hogy a routert korábban te konfigoltad be telefonon. Korábban hiába faggatóztam erről, mert az "erőszakosságom" elől hallgatásba menekültél. Hiába "erőszakoskodtam", hogy bootolj be live 18.x rendszert, nem engedtél a nyomásnak. De amikor a saját elképzelésed szerint újratelepítettél, ahhoz mégis meg kellett tenned, hogy a saját elképzelésed szerint kipipálhasd a telepítésnél a 3. féltől származó szfotverek telepítését.
Ezért óvatosan csak annyit javasolnék, hogy ismételd meg a telepítést bármelyik 18.x Linuxmint rendszerrel úgy, hogy nincs bepipálva az az opció.
Meg fogsz lepődni :-))

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TUTI MEGOLDÁS

#146 Így van .Nagyon szívesen osztottam meg,

Öröm nekem is mikor a volt tanítványaim  a mai napig is tisztelettel üdvözülnek mikor találkozom veük. Na nem itt, egész más terület, tudás átadás. Nagyon is ismerem ezen érzést...meg mikor spílerként (nagy hozzáértés értelmű) szólítanak.

A tálca ikon mint hálózathoz kapcsolódáson belül megjelen a Wired connection, eddig ilyen nem jelent meg. Meglepődés hasonló van bőven az élet minden területén. Na ja, a számítástechnika komoly bonyolult dolog nethálózaton át, benne a nagytudású hackerekkel. Lehet csodálkozni rendesen mit, hogy miért, ki  lehet megtenni.............http://esr.fsf.hu/hacker-howto.html

Nagy tanulság volt nekem is amiket itt kaptam minden formában. Elgondolkodtató, újabb szín.... pedig volt dolgom sok száz emberrel, kultúrált vagy nem egészen megnyilvánulásaikkal így vagy úgy. Etikett ismeret vagy sem.

További sok sikert!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TUTI MEGOLDÁS

#147
Azt még megkérdezném, hogy ha most, működő internet kapcsolatnál írod be a router lokális ip címét (192.168.0.1) a böngésző címsorába, bejutsz-e a router kezelőfelületéra?  Kíváncsi vagyok, tényleg jól értelmeztem-e a manualt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TUTI MEGOLDÁS

#148 Be igen, mutat is mindent, mint amikor új weboldalra lépsz. Teljesen okésan műkszik minden egyenlőre.

Router már mindig csatlakoztatva..220-as elosztó főkapcs be -ki, ezzel indul a rouer is. A wifi antenna szórását csak akkor kacsolom be,  ha kell  vezetéknélkülihez. A számsort már nem kell beírni, csak első bekapcsoláskor kelett.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TUTI MEGOLDÁS

#149

" A számsort már nem kell beírni, csak első bekapcsoláskor kelett."

Azt tudom, de ha mégis beírod, bejutsz-e a kezelőfelöletre így, hogy beállítva az internet kapcsolat, és azóta nem volt rezetelve, az a kérdés?
Mert a router manualjában ezt olvastam:

The devices can only access the Internet after you finish Internet configuration.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Elnézést kérek, hogy

Elnézést kérek, hogy ismételten bele kotyogok de én ezzel a 3. féltől pipával meg jártam a pár napja telepített 18.2-őn, előtte 17.3 Rosa volt és addig nem emlékszem, hogy lett volna bármely disztrónál ilyen kérdés a telepítés elején (talán az ubuntu 6-os vagy 8-as sorozat óta van linuxom). Nos, az ilyen zöldfülű de lelkes Linuxosoknak mint én a Kami leírásában jelezni kéne, hogy igenis fontos bepipálni az legelején lévő kockákat is, ezért meg ezért. Én kis gondolkodás után nem pipáltam és nem is lett flash meg ilyen nyalánkságok, külön kellett csiholnom. Na jó nem túl nagy ügy de leg közelebb ziher, hogy pipa lesz.

De netem és wifis (wifis routerem van) kapcsolatom így is volt azonnal persze nekem nincs routerem csak modemem és nem Digim van.:-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TUTI MEGOLDÁS

#150 Be igen mint írtam. Persze amit itt nálam látok.

Na be is fejeztem a jelenlétem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Elnézést kérek, hogy

#151 Én másra egyáltalán nem tudok gondolni csak arra a 3.-fél kipipálásra.  Nem csinéltam ellenpéldát, de ezzel okés lett. Lényeg megoldódott és erre tippelek nálam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TUTI MEGOLDÁS

#152

"Be igen mint írtam."

Sajnos, úgy sejtem még mindíg nem sikerült megértetnem a kérdésem lényegét. Ezért elmagyarázom részleteseben.
A router manualja azt írja - ha jól értelmezem -, hogy az internet kapcsolat beállítása után, már a lokális címmel (192.168.0.1) nem lehet a routerre bejelentkezni, hanem csak az internet felől. Az, hogy a friss telepítés után, amikor először kötötted rá a routert, be tudtál így lépni, az nem mérvadó, hiszen írtad korábban, hogy többször is rezetelted a routert, tehát újra be kellett állítani benne az internet kapcsolatot. A kérdésem arra irányult, hogy ezután is be tudtál-e lépni a lokális címmel. Hogy tudjam, jól értelmeztem-e az angol szöveget, mert abban nagyon gyenge vagyok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Elnézést kérek, hogy

#153

"Én másra egyáltalán nem tudok gondolni csak arra a 3.-fél kipipálásra."

Nekem erről más a véleményem, de én nem tudom ezt kipróbálni, mert nálam más a hardver. De te ki tudod próbálni, egy gyors telepítéssel. Ezt a működőt nem is kell bántanod, a többi linux lepucolása után biztos maradt helyed. SSD gyors is, hamar megvan. Ha mégis rászánod magad, számolj be az eredményről, hogy okuljon az utókor,vagy akinek jelenleg is ez a hardvere, és dilemmája.

UI: Ha esetleg a TOMI37 féle remastert telepítenéd, telepítés alatt ne endedd az internetre, mert a leírásban TOMI37 azt írta, hogy akkor a telepítő végtelen ciklusba keveredik. Telepítés után dugd a routerre, ahogy a 18.2 vel csináltad.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Elnézést kérek, hogy

#155 Ne hari, ti itt páran alaposan értitek a dolgokat hozzám képest, így nektek kideríteni amire kíváncsiak vagytok gyerekjáték.

Nem tudok belefolyni, kísérlezetni dolgokkal a nagyok között. Épp elég volt ennyi, ráadásul gyakorlatlag semmire sem mentem azzal, amit biztos nagy segteni akarással ajánlottatok, töltöttétek rá az időtöket. Mondjuk nektek ahogy nézegettem máshol is, szinte ez az otthonotok Nekem semmi örömöm, sikerem nem lett vele. Inkább más kellemes tendőimmel foglalkozom, ami fontosabb nekem mint eddig. 

Kérlek érts meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Elnézést kérek, hogy

#156

  "... ti itt páran alaposan értitek a dolgokat hozzám képest, így nektek kideríteni amire kíváncsiak vagytok gyerekjáték."

Annyira azért nem, mert akik igazán értenek ezekhez a dolgokhoz, inkább pénzt keresnek vele. Magam részéről csak annyit mondhatok, hogy lelkes hobbista vagyok, és én is ezekből tanulok, ha közösen gondolkodunk. Másrészt az adott hardver nélkül nem lehet teljesen megbizonyosodni dolgokról. Az hogy az én alaplapomon lévő hálózati vezérlő az alapértelmezett (telepítőrendszer által legenerált) konfiggal minden további nélkül csatlakozik a routeremhez, nem ad TELJES 100% -os bizonyosságot arról, hogy a te más típusú alaplapodon lévő más típusú vezérlőd a másik típusú routerre csatlakozik-e, noha azért nagyjából biztos voltam benne. Mégpedig azért mert azt tudtam, hogy pppoe-vel ment. Az Ethernet az alap, a pppoe működése arra van alapozva. Olyan mint egy oceánjárón utazni, és rollerezni. Ha tudom, hogy az Atlanti óceánon tudsz rollerezni, akkor azt is tudom, hogy az alatta lévő óceánjáród sem lehet elsüllyedve. De teljesen megbizonyosodni ott lehet a dolgok állásáról.

A routerrel hasonló a helyzet, ha nincs ilyen routerem, hiába tudom, hogy csak 4 számot és a közte lévő pontokat kell beírni a böngésző címsorába, hardver híján nem tudok megbizonyosodni.

"...gyakorlatilag semmire sem mentem azzal, amit biztos nagy segteni akarással ajánlottatok, töltöttétek rá az időtöket."
Igy utólag legalább elgondolkodtál azon, hogy ebben mennyi része volt a te - nevezzük így - sajátos hozzáállásodnak ?
Félre ne érts, én mondjuk nagyon is csípem benned, hogy ragaszkodsz foggal-körömmel a saját elképzeléseidhez, de azért azt jelen esetben látnod kellene, hogy ez itt és most jelentősen hátráltatta a probléma megoldását. Pedig lényegében magad is rájöttél már a probléma lényegére, amit én még ki is emeltem:
"Úgy gondolom először vissza kellene állítani az eredeti állapotot a Hálózati kapcsolatoknál" Amikor kiderült ,hogy a feltelepített rendszeren a pppoeconf miatt ez nem megy, logikusan adódott, hogy gyári telepítő rendszerrel kell bebootolni, én ki is próbáltam láthattad, hogy nálam működött, képet is linkeltem róla, a 2017. júl. 31. 01:22. hozzászólásomban már pontosan leírtam a hiba okát, és, hogy mit kellene csinálnod. Mások is javasolták. Mégsem akartad kipróbálni, hiába győzködtünk. A mai napig rejtély nekem, hogy miért. Mert ha olyat javaslunk, ami bonyolult, kockázatos, időigényes, nagy rutint igényel, megértem. De egy dvd-ről vagy pendrájvról bebootolni, pár perc, 0 kockázat, hiszen a telepített rendszerre nincs hatással, és mivel korábban már telepítettél linuxokat is, az ehhez minimálisan szükséges rutinod is megvan. Ha akkor rászánod azt a pár percet, magad is láthattad volna, hogy a network-manager működik, ahogy kell. És eldönthetted volna, hogy egy újabb max. félóra, (az ssd miatt inkább jóval kevesebb) rászánásával újratelepítesz, és így oldod meg, vagy pedig megkeressük az összekuszált rendszer javításának módját, ami végül is egy darab fájl törlésével megoldhatóvá vált, amint azt később dokumentáltam a képekkel is. Szóval ez azért kissé árnyalja azt a konklúziód, hogy semmire nem  mentél a nagy segíteni akarásunkkal.

Persze, elismerem, túl sok infó ömlött rád, hirtelen, de ha nem értettél valamit és rákérdeztél, azért igyekeztük válaszolni is. Jó, elismerem kicsit zrikáltalak is, amikor már bosszantott a "csakazértse", de ezt vedd a barátság jelének :-) , hiszen igazán jóízűen csak a barátait tudja az ember zrikálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve