Fájlrendszer kezelése (Android)

Fórum: 

Fel nem foghatom, hogy a nemrégen vásárolt táblagépem, csak a FAT32 fájlrendszert támogatja külső tárolónál – azt is csak úgy, hogy a készülékkel formáztatom meg a memóriakártyát, pendrive-ot, mert a PC-vel formázottat nem fogadja el. Sem az exFAT-ot, sem az XFS-t, sem az F2FS-t, sem az ntfs-t, sem az ext4-et nem fogadja el, pedig a tablet belső tárolója F2FS formátumú. Így 4 GiB-nál nagyobb méretű fájlokat nem másolhatok a memóriakártyára. Még a régi táblagépem is kapásból kezelte Android 4.4.2-vel az exFAT-ot. Igaz, ez a mostani Doogee T20 (Android 12-vel) kínai gyártmányú, lehet, hogy ez a baj?
Milyen kiegészítő kellene, hogy az exFAT-ot kezelje a készülék – a Paragon szoftvere nem jöhet szóba, mert az fizetős? Felháborító, hogy egy széles körben elterjedt fájlrendszert ne kezeljen manapság egy készülék. A Xiaomi telefonomnak nem jelent gondot ez a formátum, pedig az is kínai gyártmányú.

Paragon

Ezt ajánlották: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.tcplugins_ntfs...
De nem írnak róla jót.
"Félrevezető alkalmazás, 3. féltől származó fájlkezelőt igényel a csatlakoztatott partíciók böngészéséhez. Az alkalmazás leírása 2 másik fájlkezelőt ajánlott különböző kiadókból, de azt is mondja, hogy a beépített Android fájlkezelők működnek. Én egy Pixel 4a-t használok, amely Android 13-at futtat, és 9,95 dollárt fizettem, csak hogy kiderüljön, hogy az Android fájlkezelő valójában nem működik, és a Paragon más alkalmazásokhoz tolja a teljes megoldást."

És azt olvastam, hogy nincs ingyenes időszak, nem lehet kipróbálni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A Doogee support válasza

Írtam a Doogee supportnak. A válaszuk lényegi része ez volt:

The device only supports FAT32 format, and the files are not more than 4GB in size.
Suggest you can transfer the files in batches

A készülék csak a FAT32 formátumot támogatja, és a fájlok mérete nem lehet nagyobb, mint 4 GB.
Javasoljuk a fájlok kötegelt átvitelét.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A Doogee support válasza

#2 Kösz szépen, hogy utánanéztél. Ezek leragadtak a régmúltban, vagy a Microsoft nem engedélyezi nekik az újabb fájlrendszereket? Sokszor előfordul, hogy egy film mérete nagyobb, mint 4 GiB – daraboljam fel, ha meg akarom nézni? Ez nevetséges. Még a 10 évvel ezelőtti Sony telefonom is támogatta az exFAT-ot. És akkor a leírásuk szerint a készülék az 1 TB-os kártyát is támogatja – ezt is FAT32-re formázza (mert más készülékkel formázottat el se fogad)? Kíváncsi vagyok, mi az akadálya az exFAT használatának?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A Doogee support válasza

#2.1   Azt, hogy a Microsoft nem engedélyezi a használatot, nem valószínű, hiszen minden eladó, így az exFAT licence is. De olcsóbb a termék előállítás, ha nem kell rá költeni, szerintem más akadálya nincsen.

A Doogee saját bevallása szerint „Világvezető strapabíró telefon márka”, ami kiemelkedő víz- és porállóságot jelent, de azt még ők sem mondják magukról, hogy csúcskategóriás készülékeket gyártanának. Úgy látszik, megelégszenek az alsó kategória aljával, ha megveszik így is.
Az emberek nagy része nem szokta a termékek adatlapját bújni vásárlás előtt.

Sok évvel ezelőtt vettünk egy Samsung Smart tévét.
Kinéztük a méretet a Tescóban. Felírtam a típusát, aztán a neten megrendeltem ugyanazt a 160 ezer forintos tévét 130 ezerért, de a miénk 3D-s, 100Hz-e volt.
Még mindig azt használjuk, semmi baja, olyan, mintha ma vettük volna.
Napokig válogattam, hogy minden benne legyen, ami kell. Megvettük, aztán kiderült, hogy nincs fejhallgató csatlakozója.
A ruszki minitévének is volt, ennek meg nincs. Vajon mennyibe került volna beépíteni egyet?
Még kártyafoglalata is van, ami kellett a UPC kábeltévéhez, de fejhallgató csatlakozóra nem tellett. És ez sokkal-sokkal kisebb dolog, mint hogy milyen fájlrendszert ismer a készülék.

Amúgy nem nagy dolog feldarabolni egy filmet, és szinte észre sem lehet venni a váltást.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve