Egy új és érdekes Arch alapú disztribúció - EndeavourOS

tresor képe

Fórum: 

Az utóbbi időben elég sokszor szóba kerülnek itt ezen a fórumon különböző Arch alapú terjesztések. Itt egy újabb variáns, a kezdőknek, vagy akik nem akarnak sima Arch-ot konzolból felrakni.
https://distrowatch.com/table.php?distribution=endeavour
 

https://endeavouros.com/

Egy szépen konfigolt Xfce 4.14.1 a környezet. Ez a legfrissebb és láthatóan fürgébb is, mint az elődei. Könnyítés az AUR-t használni kívánóknak, hogy default tartalmazza a yay AUR-Helper-t a rendszer. Amivel a pamac csomagkezelő már fel is rakható.
Aki kíváncsi kukkantson rá. Érdemes.

Igenm az Antergos fórumon a

Igen, az Antergos fórumon a fejlesztés befejezése után pár lelkes ember elindította ezt az új distrot. Én is figyelemmel kísérem. Kicsit talán kevésbé kezdőbarát, mint az Antergos volt, és közelebb áll az alap Archhoz. Mindenesetre ígéretesen indul. Én a meglevő Antergos telepítésemet nem konvertáltam át.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Frissítettem a rendszert swap

Frissítettem a rendszert swap fájl nélkül Virtualboxban. (alapértelmezett telepítés során nem jön létre.) Ez még rendben lefutott, de egyes csomagok telepítése során már lefagyott a felület. Tanulság: mindenképpen ajánlatos cserefájlt létrehozni. Itt egy jó leírás arról, hogy hogyan kell. https://endeavouros.com/docs/hardware-and-network/adding-swap-after-inst...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

MX Linux

Megjelent az MX Linux 19 3. bétája. Ez már Debian 10 alapú. Ugyan nem sok mindent jelent, de mégiscsak vezet a Distrowatch-on.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Új megjelenések

Developers released the latest edition of Archman GNU/Linux on Sept. 5. The Xfce desktop edition updates the Nov. 5, 2018, release.
https://www.linuxinsider.com/story/Archman-Linux-Pure-Arch-With-Extra-Fl...

The latest release of Slackel Linux renews and improves the mashup of Slackware and Salix built around an Openbox pseudo desktop environment.
https://www.linuxinsider.com/story/Slackel-Linux-Works-Well-Inside-Its-O...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Austrumi ( "keleti", Austrum

Austrumi ( "keleti", Austrum Latvijas Linukss) egy névjegykártya méretű bootolható live CD Linux disztribúció. Slackware Linux alapú. Ezt létrehozta és karbantartja programozók egy csoportja Lettország, Latgale régióból. Kevés rendszererőforrást igényel és elfut bármilyen Intel-kompatibilis, CD-ROM-al felszerelt rendszeren. Az egész operációs rendszer és az alkalmazások a memóriából futnak, így lesz egy gyors rendszer, ami lehetővé teszi a boot-médium nélkülözését az operációs rendszer elindulása után.

• Leggyorsabb Linux disztribúció 3D támogatással Nvidia és Intel videokártyákhoz
• Tartalmazza az összes szükséges alapprogramokat a munka- és szórakozáshoz
• A modern felhasználói felület lett, orosz, angol, olasz, görög és magyar nyelven
• Egyszerű boot CD-ről, Pendriveról vagy merevlemezről
• Felkészítve kiszolgálókhoz és munkaállomásokhoz

http://cyti.latgola.lv/ruuni/#
https://www.linuxinsider.com/story/Austrumi-Linux-Has-Great-Potential-if...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve