AppImage alapok

keraform képe

Egyre több alkalmazás érhető el AppImage formában. Mivel erről a formátumról már nagyon sok leírás született, melyeket az oldal keresőjét használva könnyen megtalálhatunk, csak néhány dolgot szeretnék hozzáfűzni, vagy pontosítani. A leírás kezdőknek készült.
Az elsődleges célom néhány weboldal közreadása, ahol nagyon sok AppImage formátumú alkalmazás található. Akit tudják, mi ez az egész, és akiket a rizsa nem érdekel itt találják őket:
https://www.linux-apps.com/
https://appimage.github.io/apps/
https://bintray.com/probono/AppImages

Akik viszont még bizonytalanok olvassanak tovább, el fog múlni a bizonytalanság érzése.
Elméletileg ezekkel a programokkal nem tudunk kárt tenni a gépünkben, hiszen a "telepítéskor" nem kér, és nem kap emelt jogosultságot, így ezek a programok nem férnek hozzá a rendszerfájljainkhoz.
Viszont egy valahonnan letöltött, és a közösség által nem ellenőrzött program azért nem tekinthető a biztonság csúcsának. Nem akarok példákat írni arról, hogy szerintem hogyan tud kárt okozni egy ilyen program, mert lehet, hogy ostobaságot írnék.

(Viszont hallottam már olyat, hogy az iPhone annyira feltörhetetlen, hogy kalapácsot is adnak hozzá, legutóbb pedig ezt olvastam róla: "Pár napja leállították az iPhone-ok, egyik legnépszerűbb applikációját, a Facetime-ot, mivel kiderült, hogy csoporthívás kezdeményezésekor akkor is hallani lehetett a hívott felet, ha az fel sem vette a telefont."
És ehhez csak az applikáció gombjait a megfelelő sorrendben meg kellet nyomni! Ha a hívás közben, a híváshoz második hívott félként hozzáadtuk saját magunkat is, akkor hallhattuk, mit beszélnek a hívott telefon közelében lévők, még akkor is, ha nem is fogadták a hívást. Ennyit a biztonságról)

Én tehát óvakodnék attól, hogy egy kósza weboldalon, vagy a Facebook-on talált linkről letöltött AppImage állományt futtathatóvá tegyek. Erről majd később még lesz szó.

De mi is ez az AppImage?
Egyfelől az AppImage egy fájlkiterjesztés, fájlformátum (példul vlc.AppImage), amelynek kezelésére az operációs rendszer fel van készítve, másfelől egy programozási technika, amikor is egy alkalmazás minden összetevője egy darab fájlban, esetleg egy mappában található.
Ehhez hasonló megoldással a régebbi motorosok találkozhattak a Windows portable programok esetében. Például a Microsoft Office (2003?) is megtalálható volt portable formátumban.

A hagyományos módon telepített alkalmazások az operációs rendszerünkbe szervesen beépülnek. Az AppImage formátumúak viszont minden a futásukhoz szükséges elemet magukban hordoznak, ebből következően, ha nincs szükségünk egy ilyen módon "telepített" alkalmazásra, akkor azt egyszerűen törölhetjük a gépünkről.

Hogy egy példával szemléltessem a hasznosságát, vegyük azt az esetet, hogy valaki egy egyszerű videoszerkesztő alkalmazást keres.
Általában ezeket szokták javasolni:
Avidemux
OpenShot
Shotcut
VidCutter
Kdenlive
Ha az ember választani akar, fel kell telepítenie ezt az öt alkalmazást, vagy(!) kipróbálja ezek AppImage változatát. Persze nem minden alkalmazásnak van AppImage verziója, de meglepően nagy a választék.

Én eddig három lelőhelyet találtam. Az első a https://www.linux-apps.com/ oldal.
Az oldalon több ezer applikáció található, és ezek egy része AppImage formátumban is elérhető.
Az oldal felépítése hasonló, mint például a https://www.gnome-look.org/ oldalé.
Itt a lista elemei mellett kis címkék mutatják, hogy milyen formátumú telepítőfájlok állnak rendelkezésre az egyes alkalmazásokhoz.
Ha rábökünk a lista egy elemére, a megnyíló oldalon a sok információ közül minket az alkalmazás képe alatt lévők érdekelnek.
A Product alatt található a Description, vagyis egy tömör leírás a programról.
A Product mellett van a Files elem. Ha rákattintunk, megjelennek a telepítőfájlok. Ezek például ilyenek lehetnek:
*.rpm *.deb *.gz *.exe *.dmg *.appimage.
Ha van .AppImage kiterjesztésű állomány, akkor kattintsunk rá, majd a "Continue Download" feliratra.

A másik két lelőhely:
https://appimage.github.io/apps/
https://bintray.com/probono/AppImages
Az itt található valamennyi alkalmazás AppImage formátumban van.

Ha letöltöttük életünk első AppImage állományát, indulhat is a "telepítés".
Sokféle megoldás létezik, én most azt írom le, ami számomra a legszimpatikusabb. Se terminál, se segédprogram.

A letöltött AppImage fájl a Letöltések mappába kerül. De ne hagyjuk itt! Készítsünk valahol egy AppImage, vagy pontosabban AppImages nevű mappát, és a letöltött AppImage fájlokat helyezzük át oda. (Mind mehet egy közös mappába)
Ezeket a fájlokat meg kell tartanunk, ameddig használni akarjuk az alkalmazást, mert ezek nem telepítőfájlok, ezek maguk az alkalmazások.

A letöltés után először futtathatóvá kell tenni a fájlt. Jobb klikk > Tulajdonságok > Jogosultságok > Jelöljük be a "Fájl végrehajtásának engedélyezése programként" opciót > majd Bezárás.
(Vagy egyszerűen kattintsunk duplán a letöltött appimage fájlra, ekkor egy figyelmeztető üzenetet kapunk: Ismeretlen fájltípus. Kattintsunk a "Végrehajthatónak jelölés és futtatás" feliratú gombra.)

Ezután indíthatjuk is az AppImage alkalmazásunkat. Kattintsunk duplán a fájlra.
Ekkor egy figyelmeztető ablak ugrik elő, "Install" felirattal: Akarjuk-e, hogy  az alkalmazás beépüljön a rendszerbe?
Ez csak a Menübe való beépülést jelenti, de első kipróbáláskor legyen a válaszunk nem (No)
Ekkor egy második ablak ugrik elő, ami lényegét tekintve az jelenti, hogy "Ne kérdezze meg újra?" A válaszunk legyen itt is nem.
Ekkor elindul az alkalmazás, és kipróbálhatjuk. (Ekkor még nem készül bejegyzés a Menüben)
Ha nem tetszik az alkalmazás, egyszerűen töröljük le az AppImage fájlt.

Ha viszont tetszik, akkor zárjuk be, és indítsuk el újra. Ekkor újra megjelenik az "Install" feliratú ablak, de most válaszoljunk, igennel. (Yes)
Miután elindult, nézzük meg, hogy milyen bejegyzést készített a Menü megfelelő almenüjébe.
Ha itt mindent rendben találunk, a következőkben indíthatjuk innen, ahogy a többi programot szoktuk.
Előfordul, hogy a bejegyzés elkészül, de ikon nélkül.
Ilyen esetben a Menüszerkesztőt hívhatjuk segítségül: Jobb klikk a Menün > Beállítások > Menüszerkesztő megnyitása.
Megkeressük a bal oldalon az almenüt, ahol az alkalmazásunk tanyázik, majd a jobb oldalon kiválasztjuk, > Tulajdonságok > katt az ikonra > majd válasszunk hozzá egy ikont. A rendszerünkben több helyen vannak ikonok, például ezeken a helyeken:
usr/share/pixmaps
usr/share/icons almappáiban
illetve a saját ikongyűjteményünkben.
Ha később mégis letörölnénk az AppImage fájlunkat, a Menüből is törölnünk kell a bejegyzést. Ezt az előbbihez hasonló módon a Menüszerkesztő segítségével tehetjük meg. Válasszuk ki az elemet, majd Törlés.

Ezek az alkalmazások nem fognak automatikusan frissülni, ehhez további kissé bonyolultabb megoldásokra lenne szükség. Viszont, ha egyszerűen letöltjük az új verziót, máris használhatjuk. Akár több verziót is tarthatunk a gépünkön, vagy a régit egyszerűen letörölhetjük.
Természetesen, ha új verziót töltünk le, a régit pedig töröljük, akkor új bejegyzést kell készíteni a Menüben, vagy a meglévő bejegyzés Command sorában módosítani a fájlnevet.

Az AppImage formátumú alkalmazásokat használhatjuk arra is, hogy egy alkalmazást kipróbáljunk telepítés nélkül, de használhatjuk őket a telepített verzió helyett is. Előfordulhat, hogy nem minden tekintetben egyezik meg egy AppImage a telepített verzióval, de például a Waterfox AppImage "telepítése" után kiválasztható, mint alapértelmezett böngésző, tehát elég jól integrálódik a rendszerbe. Első futáskor felajánlotta, hogy szinkronizál a Firefox profilommal.

Hozzászólások

tonsur képe

Appimage

Nagyon szeretem használni ezt a formátumot,mert ha egy változat bevált azt hosszasan használhatom a frissités kényszere nélkül.Ez akkor jön jól,ha valamilyen funkciót kivesznek az újabb verzióból amire szükségem van,vagy nem úgy muzsikál az újabb változat mint ahogy én szeretném.Könnyű a telepitése,és következmény nélkül lehet eltávolitani,nem piszkitja be a rendszert.
Ebben a formátumban használom az Avidemuxot,Clipgrabot,Shotcut-ot,MKVToolnix-ot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Appimage

#1 A MakeMKV helyett van-e alternatív Appimage, vagy egyéb Linux-program? DVD VOB-fájlokat szeretnék összefűzni mkv-formátumba - átkonvertálás nélkül (az Avidemux nem jó rá [hibás fájlt produkál]).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nosztalgiázzunk

#1.1 Ez a két alkalmazás jut az eszembe most.

Kino

Szabad tárhely kell bőségesen, mert bármilyen átalakítás előtt DV-be alakítja át a bemenetet, és az nagyon sok helyet foglal.

sudo apt-get install kino

Mostanában nem használtam, telepítettem, és nézem: „Egyesítés” funkció is van.
Több (100) GB is lehet az átmeneti foglalás (az eredeti VOB fájl mérettől függően), de a DV fájl nem törlődik, ... hiszen még jó lehet bármikor. A DV formátumba alakításkor a minőség biztosan nem romlik.

DeVeDe

Kifejezetten DVD készítéshez, videók összefűzésére, menü létrehozással.

sudo apt-get install devede

Telepítettem (szintén régen használtam), és van egy ilyen elem:

Matroska MKV / H.264

Lehetséges, a fenti említett alkalmazások elérhetőek AppImage csomagként is, ezt nem néztem.

-----

DVD VOB-fájlokat szeretnék összefűzni mkv-formátumba - átkonvertálás nélkül.

MKV konténerben VOB fájl („átkonvertálás nélkül”). Ezt komolyan gondolod?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Konvertálás?

#1.1.1
"DVD VOB-fájlokat szeretnék összefűzni mkv-formátumba - átkonvertálás nélkül"
"MKV konténerben VOB fájl („átkonvertálás nélkül”). Ezt komolyan gondolod?"
Én igen!
A konvertálás szót használjuk akkor is, ha nem történik valójában konvertálás.
Ha VOB fájlokat összefűzünk, és átalakítjuk MKV formátumba, akkor nem történik konvertálás.

A konvertálás az, amikor az egyik videó formátumból egy másikba alakítjuk át a filmet.
Mondjuk akkor, ha MPEG-2 formátumú filmet MPEG-4 formátumba konvertálunk.
Egy konvertálás nagyon soká tart, egy film esetében ez akár több óra is lehet.

Ha az egyik konténerből kicsomagoljuk a filmet, majd becsomagoljuk egy másikba, az technikai értelemben nem számít konvertálásnak. De ha a szó eredeti értelmét vesszük -átalakítás-, akkor az ilyen ki-, és becsomagolást is hívhatjuk annak. Jobb híján.
Egy ilyen átalakítás 1-2 percig tart.
Az itt említett VOB-MKV átalakítás is ebbe a kategóriába tartozik.
Vagyis lehetséges a VOB fájlok összefűzése MKV formátumba - átkonvertálás nélkül.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Konvertálás?

#1.1.1.1 Működik az MKVToolNixszel is az összefűzés, csak éppen arra kell vigyázni, hogy pl. a 8 VOB-fájlból csak az elsőt jelöljük ki, a többit a program hozzáfűzi.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Konvertálás?

#1.1.1.1.1 Ha becsomagoltad, akkor nézz rá az eredeti tartalomra (VOB) és az újra is (MKV). A kodek biztosan nem ugyanaz.

A „kutakodásra” jó a MediaInfo alkalmazás. Telepítése:

sudo apt-get install mediainfo-gui

de van nem grafikus megjelenése is (a „gui” nélkül a csomagnévben). Íme:

sudo apt-get install mediainfo

Habár, megnézheted például a VLC alkalmazással is a korábbi és az utóbbi videót A VLC-nek is van ilyen szolgáltatása.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Konvertálás?

#1.1.1.1.1.1 Már hogyne lenne ugyanaz a kodek, ha átkódolás nem történik (esetünkben MPEG-2)? A MediaInfót is rendszeresen használom, meg a Handbrake-et is - ez utóbbi az egyik legjobb konvertáló program (benne van a h.265-ös kodek is [kisebb fájlméretet eredményez azonos minőség mellett, mint a h.264, de sokkal tovább is tart az átalakítás]). A VLC médiainfója igencsak szegényes. Az MKVToolNix kiválóan alkalmas a videó-és hangfájlok, feliratok beszerkesztésére/törlésére. Az Avidemuxot leginkább csak fájlok vágására használom (átkódolás nélkül), mert lassabb, mint a Handbrake.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Konvertálás?

#1.1.1.1 Szerintem nem így van. De tévedhetek. :-)
Mert -tudomásom szerint- a VOB és az MKV is egy-egy konténer. Az egyiket a másikba tenni ..., hm, nem lehet. A tartalmuk lehet más, ezek a konténerek tárolják a tartalmat, azaz, a konténereken belül vannak a különbözö módon tömörített videó és hang fájlok. A VOB konténer leginkább MPEG-2 / AC3 tömörítést használ (https://en.wikipedia.org/wiki/VOB), az MKV konténer (https://en.wikipedia.org/wiki/Matroska) használhat elvileg ugyanezt, de általában nem ezt használja (MPEG-2). Sőt ezt a megoldást nem szokták alkalmazni, mert sok helyet foglalna, az MPEG-2 ebben nem túl jó.
És ekkor, az átalakítás során igen, megtörténik konvertálás. Az egyik tömörítést használú videó-és hang formátumból a másikba. Mondhatni, két kodek van, az egyik kibontja a VOB konténerből a fájlokat (kicsomagolás), a másik kodek pedig -átalakítva természetesen- beteszi ezeket az MKV konténerbe (becsomagolás). A második (a becsomagoló) kodek válaszható, az MKV felhasználási lehetőségei szerint.
Említettem a Kino alkalmazást: elkészíti a DV fájlokat, amikkel aztán lehet kísérletezni, melyik kodekkel (és melyik konténerrel) lesz még jó a minőség, és a lehető legkisebb a helyfoglalás ugyanekkor.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Konvertálás?

#1.1.1.1.2

"Mert -tudomásom szerint- a VOB és az MKV is egy-egy konténer. Az egyiket a másikba tenni ..., hm, nem lehet"
Szerintem is konténerek, de nem az egyiket tesszük a másikba, hanem ahogy már írtam: "az egyik konténerből kicsomagoljuk a filmet, majd becsomagoljuk egy másikba"
"És ekkor, az átalakítás során igen, megtörténik konvertálás"
Ilyenkor nem történik konvertálás. Mert egy ilyen folyamat csak egy-két percig tart, míg a konvertálás órákat vesz igénybe.
De leellenőrizheted a MediaInfo alkalmazással, hogy video-, és audioformátum nem változik az átalakítás folyamán.
Az én teszt VOB-MKV átalakításom során mindkét esetben MPEG video version 2, és AC-3 audio volt a két kodek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Konvertálás?

#1.1.1.1.2.1 Csak azt írtam le, amit gondoltam. :-)
Az általad javasolt alkalmazást nem ismerem ... . Biztosan így van.

Mindez azt jelenti, a technika sok mindenre képes. Mindazonáltal én az MKV konténert semmiképpen nem az MPEG-2 / AC3 tárolására használnám. Valahol felfedezni véltem a minőség iránti igényt a kérdésben, ezért javasoltam, vagy sugalltam más kodeket, mitegy kimondatlanul, illeve kimondva a DV-t. Persze, ez egy másik nézőpont. Az MPEG-2 sok szempontből erősen elavult.

Minden esetre jött válasz, gondolatom megerősítéseként,

Azért kell összefűzni a fájlokat, hogy aztán egy jobban tömörített, modernebb kodekkel átalakítsam.

bár nem egész pontosan a kérdésre válaszoltam, hanem bővítettem azt. Jól tippeltem.

Azt gondolom, a kérdező és más betérő fórumtárs mindkettőnk, azaz mindannyiunk válaszával csak jól jár.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nosztalgiázzunk

#1.1.1 Azért kell összefűzni a fájlokat, hogy aztán egy jobban tömörített, modernebb kodekkel átalakítsam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Nosztalgiázzunk

#1.1.1.2   OFF
Én már megint fordítva ülök a lovon, mert én mindig a lehető legjobb minőségben töltöm le a filmeket, még akkor is, ha már előre tudom, hogy nem fogom megtartani. A data.hu oldalról egy film letöltése 1-2 perc, de én inkább töltögetem egy napig, ha az 1-2 GB helyett egy 6-8 GB-osat találok.
Van egy csomó CD-m, DVD-m, amiken filmek vannak. De szinte biztos, hogy már soha nem fogok egyet sem megnézni. Nem nézek meg egy 700 MB-os filmet, ahogy a YouTube-on sem, és az Indavideón sem nézek filmet.

Vannak 20-30 GB-os filmjeim is, de eszembe nem jutna tömöríteni őket.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nosztalgiázzunk | Vakondok 4 (Blue-ray

#1.1.1.2.2 Aki egy egyszerű, „hagyományos” monitoron néz filmeket, vagy csak belenézne, annak talán a tömörített videó is megfelel. :-)

A zene terén például a FLAC persze mindenképpen elvárás. Vagy a WAV, tehát a tömörítettlen zenei fájlok nyilván.

Nekem megvan a Vakondok 4 című magyar film Blue-ray DVD-n is, vagyis csak ilyen formában adták ki :-). Nincs egyelőre lejátszóm hozzá, és még nem töltöttem le a fájlokat sem a netről, az is Blue-ray. Elérhetőek a letöltések is, legalábbis számomra, mert sokakkal együtt támogattam a megjelenést.

A YouTube-on megnézhető amúgy,
https://www.youtube.com/watch?v=nOzcDPCNd_I
de hírünk is van a filmről. Érdekes. Azért az elárulom, dokumentumfil.

Egy ügynök titokban rég elfeledett történetek után kutat egy korról, amikor a számítógépes szórakoztatóipar szárnyra kapott. A kutatásai során talált információk alapján a vasfüggönynek köszönhető elszigeteltség ellenére Magyarországon a 80-as, 90-es években rendkívül színvonalas videojáték-fejlesztések folytak. Olyan kiadók adták ki a magyar játékokat, mint például a Commodore, Virgin, Activision. Egy 1984-ből előkerült cikkben a The Times arról számol be, hogy “…a nyugati játékboltok letakarítják polcaikat, hogy elférjenek rajtuk a magyar játékok…”. A Vakondok 4 – Végigjátszás egy dokumentumfilm a 80-as, 90-es évek magyar videojáték-fejlesztéseiről. Történet egy korról amikor a magyar fejlesztők munkáit szinte az egész világ ismerte, miközben nem sok mindenki tudott arról, hogy Magyarországon egyáltalán folynak ilyen fejlesztések.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nosztalgiázzunk | Vakondok 4 (Blue-ray

#1.1.1.2.2.1   Úgy tűnik, hogy a Blu-ray is megindult a lejtőn - követi az SACD-t és a DVD-Audiot.
(Anélkül, hogy különösebben szárnyalt volna.)
https://itcafe.hu/hir/a_samsung_dobja_a_blu-ray_szabvanyt.html

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nosztalgiázzunk

#1.1.1.2.2 20-30 giga helyfoglalás egy filmnek egy kissé pazarlás. Nem hiszem, hogy észrevennéd a különbséget egy HEVC q20-as tömörítésű fájltól.

Mostanában én is a jobb minőségű filmeket keresem. Volt olyan, hogy 2 napig töltöttem le egy fájlt, mert lassú volt a sebesség.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Nosztalgiázzunk

#1.1.1.2.2.2
Megvárhatnám, amíg befejezed magaddal a vitát, "20-30 giga helyfoglalás egy filmnek egy kissé pazarlás. Nem hiszem, hogy észrevennéd a különbséget egy HEVC q20-as tömörítésű fájltól. Mostanában én is a jobb minőségű filmeket keresem", de nem teszem. smiley

Erre, és kimarite felvetésére is válaszolva elmondom, hogy nekem egy TV-monitorom van.
Amikor átkapcsolom a TV-t az M1-ről az M1 HD-re, akkor megszűnnek azok a jpg-szerű szemcsék, és a kép tűéles lesz.
Én ugyanígy szeretem nézni a filmeket is. Soha semmilyen filmet nem tömörítek azért, hogy akkor majd kisebb lesz a fájlméret. Tudom, csakúgy mint a zenefájlok esetében, a filmeknél is van az a tömörítés, ami még nem zavaró.
De gyakorlatban ennek nincs értelme, mert nem fogok egy filmet megnézés előtt 4-5 különböző tömörítési faktorral átkonvertálni, kiválasztani azt, amelyik még elfogadható. Azon filmek esetében pedig amiket megtartok, a cél a lehető legjobb minőség.
Próbáld ki, hogy megnézel egy átlagos, nem pazarló méretű, 1-2 GB-os méretű filmet egy 125 cm-es tévén!

Erről, hogy "20-30 giga helyfoglalás egy filmnek egy kissé pazarlás", az egyik kedvenc filmem egyik jelenete jut eszembe, amikor a "Vissza a jövőbe"-n Marty elmondja, hogy nekik két tévéjük van. Mire a kisfiú hitetlenkedve azt mondja, "senkinek nincs két tévéje"
Bill Gates azt mondta valamikor, hogy senkinek nem lesz szüksége 640 kB-nál nagyobb adatmennyiség tárolására. "640 kB ought to be enough for anybody"

Mit csináljak, ha ezek a filmeket így találtam:
Suicide.Squad.3D.mkv 20.8 GB
Mad.Max.Fury.Road.3D.mkv 19.5 GB
James.Bond.Spectre.mkv 19.5 GB
Mission.Impossible-Ghost.Protocol.mkv 14.5
Támadás a Fehér Ház ellen 1 - Olympus Has Fallen.mkv 17.5 GB
Támadás a Fehér Ház ellen 2 - London ostroma.mkv 12.2 GB
A másik, csak filmeket tartalmazó lemezem nincs kéznél, de például a Grease több mint 30 GB-os.
Ha sokallnám a méretét ezeknek a filmeknek, akkor eleve kisebb méretűeket, vagyis szarabb minőségűeket töltöttem volna le. De biztosan nem kezdenék konvertálgatni, hogy megspóroljak néhány GB-ot.
Ez régen volt divat, amikor az volt a cél, hogy a film ráférjen egy CD-re, vagy hogy 4-5 film ráférjen egy DVD-re.

És az, hogy pazarlás lenne számomra értelmezhetetlen. Ha én ezeket vadászom és gyűjtöm, hogy lenne pazarlás?

Ha egy 1 TB-os lemez veszek, arra ráfér kb. 100 film. (Most átlagosan 10 GB-os mérettel számolok)
Akkor 1 film 200 Ft. Mi ebben a pazarlás? Inkább rontod a szemed, és a filmnézés élvezetét a szemcsés filmek nézésével?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Appimage

#1.1
Én eddig még csak az MKVToolNix GUI programot használtam vágásra, összefűzésre.
Most kipróbáltam, a kedvedért, és a VOB fájlokat is ismeri. smiley
Fordulj hozzá bizalommal. Ahogy tonsur hozzászólásában olvashatod, annak van AppImage verziója is, de gondolom, nem ez az elsődleges szempont.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Appimage

#1.1.2 Ez alkalmazás nekem is az eszembe jutott. :-)
Nem használtam -hosszabb távon- a többit viszont igen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Appimage

#1.1.2.1
Akkor én előnyben vagyok, mert én viszont csak ezt az egy videoszerkesztőt ismerem és használom, így nekem csak ez jut eszembe.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Appimage

#1.1.2.1.1 A többi is nagyon jó. Például a DeVeDe. Könnyű használni is. Ünnepekre jó ajándék egy saját DVD. Létezik bonyolultabb DVD készítő alkalmazás is. Sajnos, most nem találom, de talán majd eszembe jut a neve. Olyasmi, mint a Cinerella, mármint nehézségi fokban, felhasználói kényelemben. Most nézem, van mág pár ilyen. A DeVeDe nekem nagyon bevált (DVD készítésre), igen egyszerű a kezelése.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Appimage

#1.1.2.1.1.1
"Ünnepekre jó ajándék egy saját DVD."
Azért nálunk nagyot nézne a család, ha DVD-t kapnának ajándékba. smiley
A lányom gépében talán már nincs is lejátszó.

Az enyémben van, de már egy éve biztosan nem használtam. Saját DVD-t még sohasem készítettem, és azt hiszem, már nem is fogok.

Más:
A lustaság nagyon egészséges.
Mivel a DVD-im két méterre vannak tőlem, a fent leírt teszthez inkább a merevlemezen lévő ROCKNROLLA.iso fájlt csomagoltam ki, hogy legyenek VOB-fájlok, amiket össze tudok fűzni.
Van néhány más .iso formátumú filmem is. Régebben kicsomagoltam őket, az eredmény a szokásos Audio_TS, és Video_TS mappa volt. Persze fel is lehet csatolni, és akkor a rendszer DVD-nek fogja látni.
De azután egyszer rájöttem, hogy az SMPlayer simán lejátssza az .iso formátumú filmet is. yes

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Appimage Appimage

#1.1.2.1.1.1.1 Fura. Szerintem a DVD-nek van prioritása manapság is. Legalábbis ajándékként és néha. Nekem az lenne érdekes, ha az esküvői vagy hasonló összeállítást mail-ben küldeném valamelyik szerettemnek. Én valamelyest ragaszkodom a saját készítésű ajándékokhoz, annak van varázsa, ... megfogható, ... személyes. Kivétel, ha veszek valamit a keresztgyerekeknek. Az szinte csak csoki, és abból is a legfinomabbak. Keresztapa vagyok :-). De személyesen adom át. Mert ... nekem is volt gyerekkorom, és, ha nem is ők eszik, ehetik meg mind (rendesen is enni kell), sokat számít a csoki, az akármilyen édesség. Mégpedig mert finom, és mert boldogsághormon. Mértékkel. A szülők sem nagyon ismerik azokat a csokikat, amiket venni szoktam. És mert a gyerekeket valamelyest el kell halmozni mindenfélével. Erről szól, ezért jó a gyerekkor. Akit szeretnek, az felnőttként ezt adja tovább. Persze, ezek nagy szavak, de attól még igazak.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Appimage

#1.1.2.1.1.1.1.1 "Fura. Szerintem a DVD-nek van prioritása manapság is"
Fura, hogy ennek ellenére a Tesco-ban a korábbi 3 méter hosszú polc helyett ma már csak egy kis dobozzal van kitéve, de már csak tok nélküli, 10-es, 20-as csomagokban, és a korábbi négy-öt márka helyett mamár csak egy félét árulnak.smiley

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Appimage

#1.1.2.1.1.1.1.1.1 Nekem is van jónéhány újraírható CD-m, DVD-m, de csak ritkán használom őket. Főleg Linuxok és segédprogramok vannak rajtuk, de már a telepítéseket is pendrive-ról, vagy memóriakártyáról végzem (gyorsabb is). Eljárt felettük az idő - a memóriaalapú tárolók és nagy kapacitású HDD-k miatt háttérbe szorultak. Blu-ray meghajtót nem is tervezek venni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Appimage

#1.1.2.1.1.1.1.1.1 Ha az embernek igényei vannak, akkor nem a reklámokat nézi, és nem a nagyáruház kínálatát. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve