Vitaindító, érdekes hírek az informatikában

kimarite képe

Fórum: 

Nem kötelező a témakörökön vitázni ..., de lehet. :-)
Máris itt az első történet:

Népmesébe illő történet bontakozott ki az utóbbi években az Egyesült Államokban: Rossmann, az Apple főellensége egy East Village-beli, néhány négyzetméteres, földszinti üzlethelyiségben, Handsome Dan cukorkaboltja és egy csirkebüfé között szövögeti ördögi terveit: megfizethető áron vállalja a törött, tönkrement, vagy máshol tönkretett MacBookokat, és ahelyett, hogy kidobná őket, képes szétszedni, összerakni, megforrasztani a kütyüket, gyakran tizedannyiért, mint amennyiért az Apple üzleteiben üzemelő szervizekben, a Genius Barokban (magyarul: zsenipult!) vállalnák a javítást.

És ahogy az a népmesékkel lenni szokott, a történet mostanra szimbolikussá vált: Rossmann amellett, hogy tehetséges szerelő, YouTube-csatornát indított, főleg  a javításokról, máskor csak az élet dolgairól is úgy általában, és ebben a pillanatban 767 ezer követője van a YouTube-on, néha több milliós nézettségű videókkal.  És ami még fontosabb: Rossmann a Right to Repair, a javítás jogáért több fronton küzdő mozgalom meghatározó arca lett.

Right to Repair: a szabad szerelés joga

A Right to Repair mozgalom alapvetően azt követeli az állami törvényhozóktól, hogy biztosítsák nekik a lehetőséget ahhoz, hogy maguk javíthassák meg a holmijaikat, ehhez pedig kötelezzék a nagyvállalatokat arra, hogy hozzák nyilvánosságra a szereléshez szükséges információkat.

A felszabadítókészlet

A Right to Repair mozgalom képviselői alapvetően azt állítják, hogy ha megveszel valamit, az a tiéd is lesz, és innentől fogva senki nem szólhat bele, hogy mit kezdesz vele – az Apple és több nagy cég, köztük az amerikai földeken ikonnak számító, zöld-sárga traktorairól ismert John Deere pedig épp ezt csinálják akkor, amikor ellehetetlenítik a kisebb szervizek munkáját azzal, hogy vegzálja őket. Vagy akár azzal, hogy egyszerűen csak nem adja közre azokat az útmutatókat vagy eszközöket, amelyek segíthetnének a javításban.

Folytatás: https://qubit.hu/2019/02/06/az-ember-aki-puszta-kezzel-nekiment-az-apple-nek

keraform képe

A mindenható iberalizmus

A világ nem abba az irányba halad, hogy az egyének joga előbbre való lenne egy vállalat gazdasági érdekeinél. A törvények, és a bírósági döntések, nem az egyes emberek, hanem a nagy hatalmú, nagy befolyású multik érdekei szerint születnek.
Van erre egy mondás: "az erősebb kutya ba..."

Volt egy nagy tudású ügyvéd barátom. Sokat filozofálgattunk. Ő természetesen a jog oldaláról közelítette meg a dolgokat, én viszont mindig a jogosságot próbáltam szembehelyezni az érveivel.

Teljesen egyetértek azzal, az elvvel, hogy "ha megveszel valamit, az a tiéd is lesz". De ez nagyon nincs így. Ha veszek egy sílécet, azt kölcsönadhatom, de ha egy Windows telepítőlemezt veszek, azt nem.
Ha veszek egy könyvet, azt kölcsönadhatom, de mi a helyzet egy CD hanglemezzel? Persze azt is kölcsönadhatom, de ha másolat készül róla, akkor bajban vagyok. Én készíthetek róla biztonsági másolatot, de csak akkor birtokolhatom jogszerűen, ha az eredeti is a birtokomban van.
Ha tehát az eredeti elveszett, akkor a másolatot is meg kell semmisítenem? Ha netalán kettétört az eredeti, meg kell tartanom az idők végezetéig, hogy bizonyítsam a másolat jogszerűségét?

Nem lehet ilyen fekete-fehér álláspontot képviselni. A dolgok inkább a szürke különböző árnyalatai. Nem lenne jó az sem, ha a törvényeket mozgalmakkal lehetne módosítani.

Például ezt a felvetést, csak erős fenntartások mellett tudom elfogadni: "nem adja közre azokat az útmutatókat vagy eszközöket, amelyek segíthetnének a javításban." Vért ne adjanak a gyártók?
Azt értem, hogy ő szeretné a javítási útmutatókat, de mit kezdene azokkal a több százmillió másik MacBook, vagy iPhone tulajdonos?
És azért az is erős csúsztatás, hogy ő tizedannyiért javít. Mennyiért javítana, ha országos szervizhálózatot kellene üzemeltetnie? A szomszéd kőműves tanuló is olcsóbban dolgozik, mint egy építőipari cég.
És ha továbbgondoljuk az elképzelést, hol a határ? Ha veszek egy nadrágot, adják oda mellé a szabásmintát is? A készételek mellé nem kellene a recept is? Én például követelem a kedvencem, az Unicum receptúráját! Azt, aminek a titkát a Zwack család már több mint száz éve pofátlanul őrzi. Ha veszek egy kétdecis üveggel, jogom van a recepthez!
Mert ha megvalósulna a fenti populista elképzelés, akkor lehetne ez a következő állomás az egyén jogainak érvényesítésére.
Ha mozgalmakkal irányítanánk a világot, hamarosan -még nagyobb- káosz lenne az eredmény.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A mindenható iberalizmus

#1 Jól emlékszem azokra az időkre, mikor ha vásároltam egy magyarországon előállított
terméket, (TV, magnó-deck, erősítő, ... stb.) a doboban mellékelve volt az adott készülék
kapcsolási rajza. Lehet, hogy a vásárlók döntő többsége ezzel nem sokra ment, de ezeknek
a kapcsolási rajzoknak az alapján, a saját, illetve rokoni, jó ismerősi kőrben több készüléket javítottam.
A jelen: Találkoztál már olyan csavarral amelyiknek a kulcsnyílása olyan kialakítású hogy behajtani
és megfelelő erővel meghúzni lehet - de kicsavarni már nem !?
Vagy: Adott egy komoly (német gyártmányú) elektromos burgonyasütő - a harmadik használatba vételi
kísérletnél már nem működik. Több kisgépszerelő nem vállalja a javítását (időközben lejárt a garancia)
Megnéztem ! - Szétszedni is elég körülményes volt (különböző, spec. kulcsnyílású csavarok)
Kiderült, a szabályzó egységben lehet a hiba - 6 csavar rögzítette a műanyag előlaphoz.
Gondolod hogy elég volt kicsavarni a csavarokat - hogy hozzáférjek és esetleg szétszedhessem ?
A fenéket ! Valami mocskos erős ragasztóval még hozzá is lehetett ragasztva a műanyag előlaphoz
Hogy roncsolás nélkül még csak véletlenül se lehessen kiszerelni, és esetleg javítani !
A tulajnak van (volt) egy vadi új (2x használt) készüléke amelyet javítani sem lehet !
Ez lenne a jövő ? ... A szép új világ ?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

A mindenható iberalizmus

#2
Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy azoknak is vannak jogaik, akik védeni akarják a szellemi terméküket.
Tudom, hogy régen "járt" a tv-hez, mosógéphez a használati utasítás. De az az Orion, és a Videoton volt. Az LG, és a Samsung akkor még nem gyártott tévét, és amikor gyártani kezdett, baromira nem érdekelte őket, hogy Magyarországon szokás az ipari titoknak számító dokumentumok stencilezése. Ezek szellemi tulajdonok, amiknek közlése jogosulatlannak minősül, ha a jogtulajdonos ehhez nem járul hozzá.

Mondok neked egy meglepő dolgot, még a dalok kottája is szellemi tulajdon, nem csak a dal. A kottát sem szabad elérhetővé tenni engedély nélkül.

Az is egy lehetséges világ, amit te sugallsz, de azt  még ki kell találni, hogy az hogyan fog működni, mi lesz a mozgatórugója. Mert a mostaninak ugye a pénz.

És akkor szerinted hogy legyen? A Sufnituning Szervizek Érdekképviselete előírja, hogy az iPhone milyen csavarokat használjon? Nincs joguk ez nekik eldönteni? Senki nem állítja, hogy a világ így tökéletes, de ne csináljunk már helyette egy szarabbat!
Én nem örülnék annak, ha internetes mozgalmak a lájkok számára hivatkozva alakítanák a világot.
Bármekkora faxságot ki lehet találni, és lehet hozzá lájkokat gyűjteni. Szerintem inkább ezt kellene megszüntetni.

Egy remek példa erre a vasárnapi boltzár esete. Minden értelmes ember egyetért azzal, hogy lehetőleg ne kelljen a hétvégén senkinek dolgoznia. A hétvége a családoké. Ne kelljen anyucinak akkor is a polcokra pakolni a söröket, hanem lehessen együtt a családdal.
Másrészről ne az legyen a családok hétvégi programja, hogy gyerekekkel, vagy azok nélkül a szülők shoppingolni járjanak.
Mégis, egy ilyen hasznos kezdeményezés ellen is lehet lájkokat gyűjteni. Menjenek csak vasárnap is dolgozni a kereskedelmi dolgozók. "Nehogymá a kormány döncse el, hogy mikó megyek söré"
De arra kíváncsi vagyok, ha mindenkinek mennie kellene ezután vasárnap is dolgozni, az mennyire tetszene a lájkolóknak?

De volt egy másik polgári kezdeményezés is: NOlimpia. Ismerős? A világ nagyvárosai kezüket lábukat törik egy világesemény megrendezéséért, mi lájkokat gyűjtöttünk ellene.

Ha egy cég előáll egy "forradalmian új" termékkel, és a termék, valamint a gyártás, javítás, stb. minden részletét mellékelnie kell a termékhez, és másnap az összes konkurens cég gyárthatja, akkor nem lesz szabadalmi oltalom, és így szabadalmak sem lesznek, és nem fognak milliárdokat költeni a fejlesztésekre.

Az lenne csak a szép új világ.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A mindenható iberalizmus

#3 Ha már itt tartunk: Nem lehetett volna azt a kb. 500 milliárd forintot értelmesebben elkölteni
amit a sok újonnan épült futballstadionkokra elpocsékoltak ? Mikorra térül meg ezeknek az ára ?
Addig is, mennyibe kerül a fenntartásuk ? Közben meg rohadnak a kórházak - menekülnek az országból
a képzett orvosok ápolónők. Az oktatásügy meg szembe megy az elismert Európai oktatási szisztémákkal !

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szellemi tulajdon

Olvasom a a magyar Wiki-t:Szellemi tulajdon

"A szellemi tulajdon rendszerének bölcsőjeként a reneszánsz Észak-Itáliát tartják számon, e fogalom nem új tehát. Egy 1474-ben kelt velencei törvény tett először szisztematikus kísérletet arra, hogy a találmányokat oltalomban részesítse szabadalom formájában, ami az egyénnek kizárólagos jogot biztosított.

Magyarországon először 2013-ban fogadtak el átfogó nemzeti szellemitulajdon-stratégiát: a Jedlik-tervet."

A Wiki-nek higgyünk? A 80-as évek elején-közepén mint magánszemély gyártottam egy programot. A Jogvédő Hivatalnál kellett bejelenteni és csak rajtuk keresztül lehetett némi pénzmaghoz jutni. Vagy csak egy tévedés?

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Kórház a város szélén

#4 Szerintem ne politizáljunk. Lehet, hogy törlődni fog, de azért csendesen megjegyzem, soha egyetlen kormány sem költött annyit az egészségügy fejlesztésre, mint a mostani. Kifizette a sok száz milliárdos kórházi tartozásokat.  De ha százszor ennyit költene, akkor is lehetne panaszkodni rá.
Olvastál összehasonlító táblázatot arról hogy mennyit kell várni egy beavatkozásra Magyarországon, és mennyit mondjuk Angliában? Meg fogsz lepődni, ha utánanézel.

Régen amikor a jelenlegi kormány tagjai még rövidnadrágban szaladgáltak, minden faluban volt focipálya, és senki nem kérdőjelezte meg, hogy minek kell egy 1200 fős falunak focipálya.
"Addig is, mennyibe kerül a fenntartásuk?" Mennyibe? Te tudod? Az Operaház fenntartása is pénzbe kerül, mégpedig sokkal többe, mint amennyit a jegyeladásból be lehet szedni. Akkor az se legyen, mert te nem jársz oda?
Ha új színházak épülnének akkor is lehetne ezzel a kórház dumával jönni. De mi is a baj a kórházakkal?
Azt hiszed mielőtt a stadionok épültek, jobb volt a helyzet? Költsünk minden pénz kórházakra? Én legutóbb 58 évvel ezelőtt voltam kórházban. Én arra szavazok, hogy ne költsenek rá egy fillérrel se többet.
Az egészségügyet csak úgy lehetne finanszírozni, ha önálló pénzkibocsátási jogot kaphatnának. Ha elfogyott a pénzük egyszerűen elindítanák a nyomtatókat.

Egyébként ez egyszerű elosztási kérdés.
A költségvetésbe befolyó összegeket a Parlament felhatalmazása alapján a kormány elkölti.
A kórházak finanszírozása viszont a TB-járulékokból történik. Akár azt is lehetne mondani, a kormánynak nincs köze hozzá.
De ha kevés a pénz, hozhat olyan törvényt, hogy megemeli a fizetendő TB-járulék összegét. Az tetszene?

Mert ez olyan, mint amikor egy társasházi közgyűlésen az emberek panaszkodnak, hogy koszosak a falak a lépcsőházban, és a lift is sokszor elromlik, de ha erre az a válasz, hogy jó, akkor megemeljük a közös költség összegét, akkor mindjárt elhallgatnak az okoskodók.
Ha kétszer annyi pénzt akarunk az egészségügybe pumpálni, akkor a duplájára kell emelni a hozzájárulás mértéket. A cégeknek is többet kell majd fizetni, és a dolgozóktól is többet fognak levonni.
Ha egyetlen stadiont sem újítottak volna fel, vagy építettek volna, akkor sem lenne egy fillérrel sem több pénz az egészségügyben!

Amúgy a négyes Metró beruházásból több pénz tűnt el, mint amennyibe az összes stadionberuházás került.

"Menekülnek az országból a képzett orvosok ápolónők" ez már régen volt, és akkor sem volt igaz. Nem menekültek, hanem külföldre mentek dolgozni, háromszor akkora fizetésért, ahogy a hegesztők is. Nálunk egy csomó ukrán dolgozik. Háromszor annyit keresnek, mint otthon.

Lehetne persze háromszor-négyszer annyit fizetni az orvosoknak, de ahhoz több pénz kellene. Jóval-sokkal több, mint amennyibe a stadion építések kerültek. És ugye az egy másik kassza. De akkor jönnének a nővérek, az ápolók, a mentősök, a tűzoltók, a tanárok, ja a tanárok már így is folyton jönnek. Mennyire kell még szerinted emelni a tanárok fizetését, hogy az oktatás színvonala egy kicsit javuljon? Hogy mondjuk megtanuljanak írni, olvasni, és számolni az általános iskolások.

Amúgy egy előző kormányfőnek ez volt a véleménye: "El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

"Az oktatásügy meg szembe megy az elismert Európai oktatási szisztémákkal!" És az biztosan baj? A magyarországi szisztéma mindig is szembement vele, és attól volt olyan jó. Emlékszel még, hogy ki reformálta meg az oktatást digitális táblákkal, meg azzal, hogy ne adjanak házi feladatot, és ne osztályozzák a gyerekeket?

Ez az oktatás-egészségügy egy gumicsont. A világ valamennyi országában ezzel szokták a kormányokat támadni. Csak röhögni szoktam amikor a híradóban hallom, hogy X országban az ellenzék ezzel támadja a kormányt. Ezt mindig benyalják az emberek.

Te sem tudod egyetlen mondatodat sem alátámasztani adatokkal, csak ismételgeted ezeket az unalomig ismert jelszavakat. Már több mint 10 éves valamennyi.

Nem csak az egészségügyből "menekültek el" az emberek, hanem például a hegesztők is. Alig találni olyan embert, aki hegesztést vállal. Egyszer felhívtam az összes környékbelit, és az egyik, aki már nem vállal munkát azt mondta, "aki tud hegeszteni, az külföldön dolgozik". Végül találtam valakit, akinek én mondtam meg, hogy hogyan tudja megcsinálni a munkát. Egy radiátort kellett kivenni a rendszerből.

Olvasd el gyorsan, mielőtt törlődik valahogy.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kórház a város szélén

#6 Elolvastam. Szóval, minden úgy jó ahogy van !

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem ne politizáljunk,

Szerintem ne politizáljunk, de megjegyezném, hogy "A csatlakozás idején Magyarország a 25 uniós tagállam között egyébként a 19. helyen állt gazdasági potenciálja alapján. Azóta Budapest az immár 28 tagország között lecsúszott a 23. helyre." (World Economic Outlook 2017)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Szerintem ne politizáljunk,

#9
Ha erre válaszolnék, akkor biztosan törlődne az egész szál. Javaslom, hogy olvasgass frissebb elemzéseket.
Amire hivatkozol, az egy 2017-es cikk.

Amúgy a többi országnak nem volt első, és második Gyurcsány-, valamint Bajai kormánya. Esetleg gondold végig ezek áldásos tevékenységét, és azok hatásait.

Itt egy frissebb vélemény:
Gazdag László baloldali közgazdász: Maradjon Orbán 2030-ig legalább!
Nem linkelem, a Google majd segít.

Ezeket is olvastad?
Magyarország a tíz legjobb befektetési célország egyike - ProfitLine.hu
Az amerikaiak szerint Magyarország a világon a nyolcadik legvonzóbb befektetési helyszín.
Magyarország ismét a világ legnagyobb munkahelyteremtői között.
Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem linkelted, én többek közt

Nem linkelted, én többek közt ezeket találtam

https://www.libri.hu/szerzok/gazdag_laszlo.html

https://orulunkvincent.blog.hu/2011/08/12/a_rettenthetetlen_hulyeseg_kor...

Miből gondolod, hogy baloldali? Vagy liberális? Vagy jobboldali? Vagy mittudomén? Más. Profitline.hu. Kötelező lájk. Nem kérem, másik  linket szeretnék. Híreket pedig hallok, ha bekapcsolom tv-t, rádiót, vagy kezembe nyomnak egy újságot. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem ne politizáljunk,

#10 Ja és végül a cikk. Ami 2017-es. Tudsz ennél újabb adatot?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Nem linkelted, én többek közt

#11 Ne haragudj, de nem értem amit írsz.
"Nem linkelted, én többek közt ezeket találtam"
Majd linkelsz egy Libri oldalt ahol Gazdag László könyvek találhatók.
(A blog mint információforrás egy vicc, azt kihagyom. Én egy 2011 évit nem citálnék ide)
Ezután ezt írod: "Miből gondolod, hogy baloldali? "

Nálad tényleg nem úgy működik a Google, ahogy nálam?
Mert ha én beírom csak ezt: "Maradjon Orbán 2030-ig legalább!" az első találat nálam ez:

Gazdag László baloldali közgazdász: Maradjon Orbán 2030-ig legalább!

A többit is azért nem linkeltem, mert ezek címek, amik önmagukért beszélnek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Google

Na ez már egy jó kérdés. Természetesen a Google ugyanazt adja ki, ha azonosan keresünk. Vagy mégsem?
Ennek is már külön irodalma van. Nem mennék bele.Az pedig hogy baloldali vagy nem-baloldali, csak a cím tartalmazza. Hagyjuk...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Google

#14
Nem csak a cím tartalmazza, ha elolvastad volna, akkor tudnád.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Google

#15 Csak az derült ki a cikkből, hogy nem ment szavazni... Egyébként 2000 óta 13 éven át Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke és biztosra veszem, hogy 2022-ig az is marad.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

???

#16 " Csak az derült ki a cikkből, hogy nem ment szavazni"

"Én kb. a választások előtt egy évvel elkezdtem verni az ebet a karóhoz, nyomni a mantrát:
MIT KELL TENNIE, HIRDETNIE A BALOLDALNAK AHHOZ, HOGY ORBÁNT LE LEHESSEN VÁLTANI."

"Én sokáig erre koncentráltam.Előzetesen pár megjegyzés. Baloldal, és pedig csak a baloldal."

"Ha hiszitek, ha nem, Kapolyi Lászlóval erről vitatkoztam négyszemközt 1987-ben!!"

"Egy erős, megújuló MSZP kellett volna, amelyik visszaszerzi erejét"

"Mára beláttam: ezzel a katyvasz, selejt ellenzékkel nincs mit kezdeni."

Ezek azért nem egy jobboldali érzületű ember szavai.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

???

#17 Az MSZP ócsárlása nem teszi öt baloldalivá. Egyébként én nem nylvánitottam véleményt sem a baloldalról sem a  Fideszről. Nyugodtan elvezethetnék magukat kéz a kézben....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Azért az Apple support is

Azért az Apple support is megérne egy nusét, gyakorlatilag értékelhetetlen, és nem csak a level one. Más. Sok kis startup Magyarországról indult el, elég csak LogMeint említeni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kicsi elment  a téma de az

Kicsi elment  a téma de az indítóhoz hozzászólnék.

Mondjuk a Saunier Duval vegy az Ariston kiadja a legújabb, legkorszerűbb kondenzációs kombicirkójának a teljes dokumentációját. Neked elkezd betegeskedni a készülék, átszólsz a szomszéd Sanyinak (aki ezelőtt 25 évvel "megjavította" a C24-es, tök primitív egyszerú cirkót, oldalba kellett vágni a szivattyút mert a nyári állásba letapadt a forgórész de a Sanyinak ettől az a lett a híre hogy ÉRT A CIRKÓHOZ!)
Sanyi átjön, cafatokra szedi a cirkódat, közben ezaz, aha, hmmm, ejha..!, aqur...vaanyát szakszavakat mormol. A mostani cirkók egy elektronika vezérelt mechatronikai remekművek, Sanyi ezt nem tolerálja a kiskalapáccsal sajnos.
KÉSZ VAN  felkiáltással,, elfogadva az általad munkadíjnak szánt fél liter páleszt és 10 doboz sört hazaballag, te beindítod a fűtésedet és a cirko lerobbam a falról, és elviszi magával a fél házadat.
Nem életszerű? dehogynem. Ki a hunyó? A gyártó mert kiadta a dokumentációt, akik azt hiszik értenek hozzá azok meg megpróbálták felhasználni nulla hozzáértéssel.

Egy iphone vagy bármilyen noname tabletet, telefont is hasonlóan lehet felfogni, pl. túlmerítetted, nem kapcsol be, nem veszi a töltést, szomszéd vérpistike átjön, szétkapja és "Megbikázzuk az akkuját!" felkiáltással (mert valahol valamikor valakitől hallott ő már ilyet) ráakasztja a faterja autó akkutöltőjére. Mire a litium akkumulátor lángcsóva kíséretében átrepül a szobán mint egy rakéta, felgyújtja a függönyt és a lakásodat. Ez se életszerű, debizony az, már volt ilyen.

Most mondhatod hogy de 30-40 évvel ezelőtt mindenki maga bütykölte a kocsiját stb. és mégse volt baleset. 
De akkor a férfiak nagy hányada, úgy80- 90%-a polihisztor volt, értett a házépítésten, a kertimunkán át a víz, a fűtés, az autószereléshez, a hegesztéshez, az elektromossághoz, mindenhez. Ma meg az önjelölt Leonardo Da Vincik üres fejjel és nagy szájjal próbálnak megoldani olyat amiről lövésük sincs. Tsztelet a kivételeknek de nem túl sokan vannak ilyenek.
Kb. ennyi. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Kicsi elment  a téma de az

#20 Én ezt nem mertem volna leírni, de 110%-ban egyetértek.
(Aki meg tudja, hogy ez a "110%-ban teljesítek" duma melyik filmből való, az vehet magának egy jó drága sört)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ööö, mert miért nem merted

Ööö, mert miért nem merted volna, szerintem semmi bántó nincs benne, csak ahogy én látom, ez az én véleményem. Inkább realista. Szürrealista...? smiley

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

MS hír, slusszpoénnal ... (nem nagy hír, de jókedvre derít :-))

A hír nagyjából ez:

A Microsoft a Windows tavasszal érkező kiadásában több másik mellett egy olyan fejlesztést is be fog vezetni, ami jelentősen megkönnyíti majd a rendszerbe épített linuxos alrendszer használatát. A 2019 áprilisi Frissítés-ben ugyanis már a Windows 10 saját eszközeivel - mint pl. a Fájlkezelő - is el lehet majd érni, illetve szerkeszteni az úgymond linuxos fájlokat is, anélkül, hogy ez katasztrofális következményekkel járna.

Lehet, azonban, hogy nem mindenki figyelte meg vagy vette észre ezt a szövegrészt:
(a cikk címe félrevezető e tekintetben :-))

a rendszerbe épített linuxos alrendszer

Tehát natívan még mindig nem lesz képes -talán szerencsére- a Windows kezelni a mellé telepített Linux fájljait ... . Ugye, ha nem is mindenki, de páran ezt várják.

De még van a slusszpoén - a tavaszi megoldás sem lesz tökéletes:

Ez ugyanakkor egyelőre csak akkor lesz biztonságos, ha a Linux disztribúció közben fut
(- bár a Microsoft azt mondja, hogy a későbbiekben meg fogja oldani azt is, hogy leállított Linux mellett is jól működjön a dolog.)

Forrás: https://pcforum.hu/hirek/21215/linuxos-fajlokat-is-tud-majd-kezelni-a-kovetkezo-windows-10

... a jó szándékú emberekben felmerül a kérdés, hogy milyen jellegű (áttörés) lesz a „több másik” fejlesztés. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

MS hír, slusszpoénnal ... (nem nagy hír, de jókedvre derít :-))

#23 "Ez ugyanakkor egyelőre csak akkor lesz biztonságos, ha a Linux disztribúció közben fut"
Ez már önmagában is jól hangzik, egyszerre fut a Linux, és a Windows?
Bár, hogy ez utóbbira mi szükség van, azt nem értem. laugh

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

MS hír, slusszpoénnal ... (nem nagy hír, de jókedvre derít :-))

#24 Kicsit nehéz megérteni, de a Windows-zon belül „telepített” Linux alrendszerről ír a cikk. Ilyesmi. :-)
Ez olyan dolog amúgy, amit egy mezei Linux felhasználó elképzelni sem tud, mert eszébe sem jutna használni. Mert minek. Gyerekeknek játék vagy még az sem, egyszer megnézi, aztán jól elmegy az egésztől a kedve. Főleg, ha problémás a cucc. De nem is ajánlja senki.
Tehát nem a Windows mellé telepített, önálló Linux rendszerről van szó ..., ezt a történetet nem tudom, mikor oldják meg, és ki, ha az MS fejlesztői sem tudják. Nekik egyelőre a saját rendszeren belüli „probléma” megoldása is gondot okoz. De azért jó lenne megoldani. Ha már foglalkoznak vele. Tavasszal lesz valami eredmény, ha nem is teljes. Egy Linux felhasználó türelmes ... . És egy Windows felhasználó? Nem hiszem, hogy túlzottan, fura dolgok történnek néha. Persze, sok jó is, nem olyan rossz a Windows, ezt senki nem mondja.
Nem hagyhatom ki: árad felénk a szeretet. :-))

Szerintem, nem is kéne erőltetni, a Virtualbox, a Quemu vagy hasonló alkalmazások sok embernek megoldást hoznak. :D

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

MS hír, slusszpoénnal ... (nem nagy hír, de jókedvre derít :-))

#25 Nem hagyhatom ki: árad felénk a szeretet. :-))
A Microsoft mindig is a javunkat akarta.  

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

MS hír, slusszpoénnal ... (nem nagy hír, de jókedvre derít :-))

#27
Mondjuk ez vitathatatlanul kedves gesztus tőle: Microsoft makes its 60,000 patents open source to help Linux
Tőle már egy is az lenne.
https://www.theverge.com/2018/10/10/17959978/microsoft-makes-its-60000-p...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

MS hír, slusszpoénnal ... (nem nagy hír, de jókedvre derít :-))

#28 Hát igen, olvastam. Jó dolog feltétlen.

There are exceptions to what Microsoft is making available ... code, which makes sense for many reasons — but otherwise, Microsoft is going open source. And ultimately, that’s a good thing for the whole developer community.

A piaci szereplők összefogása feltétlen szükséges a gyorsabb előrelépéshez, fejlesztéshez. Arra a kérdésre, hogy miként maradnak talpon, mi marad meg bevételnek, azt mondom, találják ki. Ha megnézzünk egy viszonylag régi történetet (nem egy volt már), az erre példa: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ipari_forradalom

Ettől függetlenül, az általam közölt hír azért meglepő és mulatságos.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

MS hír, slusszpoénnal ... (nem nagy hír, de jókedvre derít :-))

#29
"Ettől függetlenül, az általam közölt hír azért meglepő és mulatságos."
Lehet, hogy néhány év múlva a Windows új verziójának a neve Windows Mint lesz?
Elindul a Windows, és betölti a Linux Mint 20 Cinnamont.smiley

A kékhalál pedig attól fogva zöldhalál lesz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

MS hír, slusszpoénnal ... (nem nagy hír, de jókedvre derít :-))

#30 Nem hiszem. Halál nem nagyon van, se kék, se zöld.
Megoldandó problémák lehetnek, és a játékok területén lehetne előrelépés.
A megoldandó problémák lehetnek „bug”-ok vagy „feature”-k. Szerintem, általában nem vészes dolgok ezek. Most néztem, a Gnome által készített online fiókok alkalmazásba (nem használom) ... alakulnak dolgok, szerintem elég sok minden. Úgy általában. Ígéretek itt is vannak, de ... . :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

MS hír: legyőzzük a .. :-)) - ui.

#31 Szerintem az MS-nél is vannak nagyon lelkes fejlesztők, de náluk a katedrális (a vállalat dönti el, a visszajelzésekből mit vesz komolyan) és nem a bazár (ahol mindenki tesztelhet és valamelyest jobban beleszólhat) fejlesztési modell van.
És amott tán csak ezt a kiemelt mondatot ismerik:

Legyőzzük az időt, legyőzzük a fényt, legyőzzük a teret, legyőzzük a tényt.

;-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

MS hír: legyőzzük a .. :-)) - ui.

#32   "HUP"-on van egy topik - mely a Microsoft stratégiáját boncolgatja.

https://hup.hu/node/162845

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

MS hír: legyőzzük a .. :-)) - ui.

#33 Valami olyasmit olvastam, hogy nagy bajban vannak, mert a Windows 7 alatt még jól működött az Internet Explorer, azaz ennek használatára szoktatták a felhasználókat. Erőteljesen. És főleg a vállalati szférában ezt az IE-t még nagyon sokan használják, akiket nehéz lesz átterelni az új böngésző használatára. Tehát nem az Edge a gond, hanem még korábbi dolgok.

Meg az a baj, hogy (nemrég olvastam egy -másik- véleményt) még mindig a Windows 7 a megbízható kiadás,a későbbi Windows-zok szinte csak arra jók, hogy a nagyi elböngészgessen otthon. Másra, komoly munkára nem. Szorít az idő, a Windows 7 támogatásának megszűnése nincs már messze.

Aham, meg is van a cikk (az első). Ennek egy része: https://sg.hu/cikkek/it-tech/135160/az-internet-explorer-mar-nem-is-neve...

A Microsoft egyébként azért is van bizonyos mértékben csapdahelyzetben, mert miközben az Internet Explorer további használata ellen kampányol, az Edge sem nevezhető sikertörténetnek. Az Edge nem is érhető el például a Windows 7-re, míg az IE igen. S tavaly decemberben kiszivárgott, hogy a jövőben a Microsoft a Windows 10 esetében egy Chromiumon alapuló böngészőt alkalmaz majd, amelynek a kódneve Anaheim és amelynek jelenleg is zajlik a fejlesztése. Az új szoftver külsőre nagyon hasonló lesz, mint az Edge és még az is lehet, hogy a végleges neve is ugyanaz lesz. Mindenesetre az EdgeHTML-t eltemette a tengerentúli konszern.

Bár az Internet Explorert már évekkel ezelőtt nyugdíjazta a Microsoft, ennek ellenére számos vállalat és szervezet számítógépein még mindig ez a böngésző fut.

A menedzser meglehetősen élesen fogalmazott: többek között azt írta, hogy ideje lenne befejezni, hogy az Internet Explorert egyáltalán böngészőnek hívják. A szoftver ugyanis a legjobb esetben is csupán egy kompatibilitás-megoldás, hiszen például a legújabb webes szabványokat egyáltalán nem támogatja. Viszont az tény, hogy lehetővé teszi az emberek, hogy régebbi webes alkalmazásokhoz hozzáférjenek, de böngészőként már nem lenne szabad alkalmazni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Juhhú, megújultunk! Viszlát UHU, hello Comnica!

 ... az operációs rendszert fejlesztő cég logója – a juhhút UHU-ra változtatva – egy helyes kis bagoly lett. Hamarosan újabb megbízások jöttek, és az egyik egyedi projektből  kinőtte magát a vállalat első call center szoftvere is. A Calgo hamarosan igazi zászlóshajóvá vált, a portfólió pedig közben internet alapú hangszolgáltatásokkal bővült. Egy kisebb tulajdonosi átrendeződés után 2008-ban megalakult az UHU Systems, amelyet a hazai piacon ekkor már professzionális telekommunikációs szolgáltatóként tartottak számon.
Forrás: https://comnica.hu/blog/viszlat-uhu-hello-comnica/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

04.01?

#35 Ma van április 1 ?

 

Vagy mégis?, biztos?, vagy mégse???

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Public Money? Public Code! | Free Software Foundation Eu

Immár 20.000 írták alá a Free Software Foundation Europe nyílt levelét, amellyel a szabad szoftverek használatát szeretnék elérni szerte a világban, a közigazgatás területén.

2019. májusáig, az EU választásokig számtalan nyelv lefordítják a kampányvideót, hogy azt az európai politikai döntéshozók az anyanyelvükön is megnézhessék és megértsék.
Jelenlegi kampányvideók: https://vimeo.com/fsfe
Támogatás lehetősége: https://my.fsfe.org/donate

The FSFE helps individuals and organisations to understand how Free Software contributes to freedom, transparency, and self-determination. It enhances users' rights by abolishing barriers to Free Software adoption, encourage people to use and develop Free Software, and provide resources to enable everyone to further promote Free Software in Europe.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nem egér, ember ... majd valamikor

Marspályázat 3D nyomtatással
A Naprendszer bolygóinak kolonizálása immár nem sci-fi: a NASA szakemberei szerint a jelenünkben létező technológiákkal megvalósítható a Hold vagy a Mars felszínén az emberlakta bázis. Pályázatot hirdettek tehát, ami arra fókuszált, hogy az idegen bolygó felszínén található nyersanyagok (pl. a felszíni kőzetek) felhasználásával és 3D nyomtatási technológiával tervezzék meg az emberi lakhely kivitelezését. Csizmazia Tibor a Kütyühíradónk közben elmondta, hogy mindebben mi lehet majd a robotok szerepe. (PosztmodeM, 2019.04.09/6.)

https://youtu.be/o9NdRu37Oms

-----

https://www.youtube.com/watch?v=2X6q7BT2L10

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

Megjelent az Ubuntu 19.04 Beta

Ez persze nem egy nagy hír, lévén, hogy április van.

De "ezek a Diegos fiúk már megint kitaláltak valamit" amivel még több embert fordíthatnak el az Ubuntutól.
Nem volt elég, hogy néhány éve száműzték a panelt, és kitalálták az agyament Unity-t, majd látván a nagy ellenkezést, no meg azért, mert évek alatt sem tudták rendesen megcsinálni, dobták az egészet, és azóta náluk a bal oldalon van a panel, hogy úgy nézzen ki, mint a Unity.

Most megint van egy nagyszerű találmányuk: betiltották az asztali ikonokat!
De lehet, hogy rosszul értettem, ezért idézem az eredeti szöveget: The Nautilus file manager no longer supports desktop icons.
Király!
Na engem különösebben nem zavar, egyrészt mert a Unity óta nem használom az Ubuntut, másrészt nem használok asztali ikonokat, nálam csak egy háttérkép van az asztalra terítve. De mi van azokkal, akik előszeretettel használják az asztalt?
Megmondom!
Azok kedvéért, akik továbbra is használni szeretnék, létezik egy "asztali ikon kiterjesztés", ami ráadásul alapértelmezetten helyett kapott az új verzióban.
Tehát tanultak a Unity bukásából, már eleve kizárják, hogy az értelmetlen "fejlesztésük" miatt még többen elforduljanak az Ubuntutól.
Ügyes! De értelmetlen.
Mi lenne, ha megkérdeznék a felhasználókat egy ilyen fokú változtatás előtt?
Ez így egy pofátlan, és arrogáns megnyilvánulás.
https://www.omgubuntu.co.uk/2019/03/download-ubuntu-19-04-beta-iso
https://www.omgubuntu.co.uk/2018/11/ubuntu-19-04-release-features

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megjelent az Ubuntu 19.04 Beta

#41 The Nautilus file manager no longer supports desktop icons.

Ez egy régebbi Gnome 3 hír, közelebbről a Gnome 3.28 verziótól van.
https://www.omgubuntu.co.uk/2018/01/gnome-desktop-icons-removed-3-28
És ugyanitt megvan már a Kiegészítő is.

Devs are looking at alternative solutions to the task. prototype GNOME Shell extension has been built that fills the gap nicely, showing app shortcuts, folders and files appear on the desktop as normal (albeit with a few organisational limitations).

But, for now, GNOME’s “recommended” alternative for anyone that wants desktop icons in GNOME 3.28 is — rather bizarrely — to install and use Nemo, a Nautilus fork which has maintained and improved the ‘desktop’ feature over the past few years.

Note the word “recommended” alternative here; GNOME has no plans to ship with Nemo (or any of the Cinnamon dependencies it pulls in) by default. It will be up to users and distro makers to settle on a replacement (if any).

There’s also a chance that this change won’t be that big of a deal. The Pantheon desktop shell in Elementary OS doesn’t support desktop icons at all, neither does Chrome OS, and most of their users seem to cope okay with the design decision.

A Canonical a Gnome Shellt használja valamilyen plusz dolgok hozzáadásával. A Gnome kiegészítője: https://gitlab.gnome.org/csoriano/org.gnome.desktop-icons
A Nautilus is Gnome fejlesztés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Come back

#42 Igaz, a funkció a Gnome 3.30 verziójában visszakerült:
https://news.softpedia.com/news/gnome-3-30-brings-back-desktop-icons-wit...

With the soon-to-be-released GNOME 3.30 desktop environment, GNOME developers are bringing back desktop icons and it looks like they are greater than ever thanks to the integration with the Nautilus file manager for all operations, pure Wayland support, and last but not least proper multi-monitor support.

A Gnome asztali környezet fejlesztői csapata elég sokat tett a GNU/Linux és Unix fejlesztésekhez, nézzük meg például a Google Drive támogatást vagy hasonlókat (nem tartom számon). Egyetlen hibája, hogy valami hihetetlen mértékben egyszerűsíti az alkalmazások ablakaiban megjelenő menük megjelenését ..., ami olykor, néhány embernek elég zavaró lehet. Nyilván van, akinek meg éppen ez tetszik, a „tiszta” felület, hogy nem kell gondolkodni, melyik menü mire való. Ugye, a Windows felhasználóknak is valami hasonló tetszik. És ne is beszéljünk az OS X felhasználókról ... puritán Asztal és lenn egy Docker-szerű ikonos „menü”. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Gnome Shell Asztali ikonok

#50 Sajnálatos módon a „vita” szélsőségekbe és további fals állításokba fordult, mindeközben a kezdeti tévedésről én -az utána következő két hozzászólásban-mindent elmondtam, azt megválaszoltam. A válaszaim követő szál törölve lett.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Szédítő időutazás a mobilok negyedszázados múltjába

Idén március végén volt 25 éves a magyarországi GSM mobilszolgáltatás, a negyedszázados évforduló apropóján GSM - Generációk Saját Mobiljai címmel kiállítás nyílt a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. Az időszaki kamarakiállítást a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) szervezte, és a társaság Informatika Történeti Kiállításának második emeletén tekinthető meg szeptember elejéig.

Forrás: https://index.hu/techtud/2019/04/18/mobiltelefon_neumann_janos_szamitogep-tudomanyi_tarsasag_kiallitas_nagykep_nokia_siemens_motorola_bunkofon/

-----

Míg a pohárban el nem olvad a jég, addig egy kicsit olyan leszek, mint rég.
https://www.youtube.com/watch?v=iG9KJ5mbtTw

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Miért jó a monitorszemüveg?

Nem vitaindító, hanem igaz.

Nem a divat kedvéért hordanak egyre többen dioptria nélküli szemüveget a munkahelyükön.

Az utóbbi időben az emberek egyre több időt töltenek képernyő előtt. Nemcsak a számítógépes munka, de az okostelefonok folyamatos használata és az esti tévézés is nagymértékben károsítja a szemet.

A kijelzők által kibocsátott kék fény ugyanis az UV-fény melletti spektrumba esik, és hasonló módon is működik, mint a köztudottan ártalmas napsugárzás. 

Miért jó a monitorszemüveg?

A vakítóan világos képernyő bámulásától a szemet gyorsabban száraznak és fáradtnak érezzük. Az égő, szúró, viszkető érzés nem normális! A fénynek közvetlen retinakárosító hatása van, ha több órán keresztül szüntelenül éri a szemet a sugárzás. A monitorszemüveg rendelkezik fényvisszaverő, tükröződés-, ragyogásgátló és UV-szűrős védőréteggel is. ... https://femina.hu/terasz/monitor-szemuveg/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Hivatalosan is betegség lett a játékfüggőség

2018

Rögtön úgy indult az év, hogy a videójátékok negatív kontextusban járták meg a mainstream sajtót. Történt ugyanis, hogy a WHO betegségosztályozási rendszerének új béta verziójába bekerült a videójáték-függőség viselkedési zavar. Erre az elhivatott gémerben rögtön beindulhatnak a védekezési és tagadási mechanizmusok, miközben jókat röhögünk azon, ha a South Park cikizi ki a videójáték-függőket. Szóval úgy gondoltuk, hogy erről a témáról beszélnünk kell.
... https://iddqd.blog.hu/2018/01/31/checkpont_4x02_videojatek-addikcio

Hangfelvétel: https://soundcloud.com/st-ki/checkpoint-4x02

-----

2019

Genfben tartja közgyűlését az  Egészségügyi Világszervezet, ahol most hivatalosan is elfogadták a betegségek nemzetközi osztályozására szolgáló ICD -jegyzék 11. módosítását, amibe még tavaly júniusban bekerült a játékfüggőség is. Az új besorolás 2022. január 1-től lép hatályba. 

A játékzavart a hivatalos definíció szerint olyan viselkedésmodell, amely során gyengül a kontroll a játék felett, a játékok elsőbbséget élveznek más fontos napi tevékenységekkel szemben, és a negatív hatások ellenére, ami alatt a családi kapcsolatok, szociális élet, iskolai tanulmányok vagy a karrierre gyakorolt negatív hatásokat kell érteni,  a játékkedv, vagy a játékszenvedély továbbra is megmarad.  Azaz ha leegyszerűsítve akarjuk megfogalmazni, amikor valaki egy éven keresztül a munka, a tanulás, a családja, a barátai, de még a fürdés vagy az evés helyett is inkább a játékot választja. A tüneteknek legalább 12 hónapon keresztül kell fennállni, hogy hivatalosan is játékkal kapcsolatos viselkedészavarról beszéljünk. 

Ezt a meghatározást egyébként több videójátékokat védő szervezet (ESA, ISFE, UKIE) is támadta, szerintük több és alaposabb kutatás kell a jelenségről, hogy kiderüljön, hogy ez valóban egy önállóan is létező betegség-e, vagy valamilyen más jól ismert és sokkal súlyosabb pszichés zavar egyik tünete lehet a játékfüggőség. A WHO ezzel szemben azt állítja, hogy a definíció megalkotását komoly kutatások előzték meg, és a szakma legjobbjai vettek részt a tervezet előkészítésében. 

A szervezet közleménye szerint ez a lépés lehetőséget ad arra, hogy azok az emberek, akik ebben a zavarban szenvednek, minden szempontból megfelelő és jól kidolgozott kezelési protokoll mentén kapjanak segítséget a jövőben.
... https://index.hu/techtud/2019/05/27/hivatalosan_is_betegseg_lett_a_jatekfuggoseg/

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

... nem kérnek a drága Microsoftból

A nyílt forráskodú szoftverek és általában a szabad hozzáférés terjedésének szimbolikus mérföldköve, hogy a CERN mostantól nem használja a Microsoft termékeit, inkább ingyenes programokra áll át.

A Genf mellett svájci és francia területen a föld alatt működő részecskegyorsító, az európai kutatási szféra egyik legfontosabb új intézménye azután döntött az átállásról, hogy a Microsoft valamiért megszüntette az akadémiai státuszukat, amellyel idáig kedvezményesebb árszabás járt.

A különbség elég nagy, mostantól ugyanis tízszeres árat kellene fizetniük a Microsoft szolgáltatásaiért. A CERN azonban inkább úgy döntött, hogy más megoldást keres. Egy éve beindították házon belül a Microsoft Alternative Projectet (rövidítve MAlt) azzal a címszóval, hogy visszaveszik az irányítást. Méghozzá nyílt forráskódú szoftverekkel, ami egy ekkora szervezetnek elég nagy változás, főleg, hogy ők már a kezdetek óta, vagyis vagy húsz éve Microsoft-szoftverekkel dolgoztak.

A váltást megnehezíti, hogy ugyanazt a szolgáltatást akarják nyújtani a munkatársaknak, mint amit felhasználói szinten megszoktak, és persze kiemelten kell figyelniük az adatbiztonságra is. Kezdésként már elkezdtek tesztelni egy új emailrendszert, és a fizetős Skype for Business helyett is más megoldást kerestek. Ha végigviszik a dolgot, az áremelés a jóslatok szerint visszaüthet a Microsoftnak, amennyiben más kutatóintézetek is követik a CERN példáját.
... https://index.hu/techtud/2019/06/14/cern_microsoft_draga_nyilt_forraskod...

CERN anticipated this would happen a year ago and setup the Microsoft Alternative project (MAlt). It aims to "put us back in control" by embracing open software as an alternative to Microsoft's proprietary products. It's quite the change for CERN, which has been using Microsoft's products for the last two decades... https://au.pcmag.com/news/62470/cern-is-ditching-microsoft-due-to-10x-hi... || https://home.cern/news/news/computing/malt-project

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
keraform képe

... nem kérnek a drága Microsoftból

#55 "A váltást megnehezíti, hogy ugyanazt a szolgáltatást akarják nyújtani a munkatársaknak, mint amit felhasználói szinten megszoktak"

Ha ezt egyszer sikerülne a Linuxnak megoldania, akkor a Microsoft koldusbotra jutna. Ehhez csak egy kis összefogás kellene.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Oldalak