verona007 blogja

Segítség QtCurve root alkalmazásokhoz KDE-t használóknak, plusz VLC lassú fájl megnyitás megoldása

A napokban vettem észre, hogy LM 10 KDE alatt, ha pl. a Krusadert rootként indítom el, akkor a beállított QtCurve témámat valahogy nem igazán képes alkalmazni. Mivel úgy tudom, sokan szeretik ezt a témát (beleértve engem is), így elkezdtem keresni a megoldást. Ez nem is olyan bonyolult. Lássuk!

Xorg.conf beállításához segítség (Frissült 2012.05.23)

Itt az útmutató, amit ígértem a WINE telepítéssel foglalkozó cikkben. Még annyit tennék hozzá, hogy ha page tearing jelenséget tapasztalsz játék közben, akkor mind a rendszergazdai, mind a sima nvidia-settings beállításoknál az “OpenGL Settings” résznél a “Sync to VBlank” opciót pipáld be! Ezek után alul a kilépés gombot használva zárd be az nvidia-settings-et!

Wine leírás DirectX támogatással komolyabb játékokhoz (Frissítve WineSetup 3.4-el! 2012. 12. 14.)

Ahhoz, hogy játszhass is a wine-al, először is telepítsd fel a zárt meghajtót a kártyádhoz. Ezt megteheted kézzel, vagy akár a beépített zárt meghajtó telepítési eszközzel (Rendszer menüben található).

Nvidia zárt meghajtó telepítése és Plymouth helyreállítás (Mint 9 és Mint 10)

Ez a leírás FX 5800 vagy afeletti kártyákkal működik jól. Én 6600 GT-n, 8500Gt-n és 8200M G-n próbáltam (MSI CR600). EZT A MÓDSZERT LEGCÉLSZERŰBB FRISS TELEPÍTÉSNÉL HASZNÁLNI! Nem tudom, mi történik, ha előtte a tárolóban levő zárt meghajtót telepítetted (vagyis a szokásos zárt meghajtó telepítő alkalmazással) Én csak friss rendszernél használom, előtte semmilyen nvidiás meghajtót NEM rakok fel!

Feliratkozás RSS - verona007 blogja csatornájára