A helyi kiskirály újra akcióban

keraform képe

Ez a blog a https://linuxmint.hu/blog/2018/12/zenekedvelok-figyelmebe oldal folytatása
Akkor, ha letiltottál itt folytatom:

Az előzményekről:

Csak azért, mert rákerestél az Ezermester újságban, és ott nem kaptál találatot, a jelenség még létezik.
Javaslom, hogy keress rá erre: "pre-echo on vinyl"
Itt van néhány link, ahol ezzel a problémával foglalkoznak. Úgy látszik, más is tapasztalta (hallotta) a jelenséget:
https://forums.stevehoffman.tv/threads/ghost-image-of-songs-before-playb...
http://www.shure.com/americas/support/find-an-answer/pre-echo-on-a-vinyl...
http://www.pressingvinyl.co.uk/index.php/2015/03/causes-pre-echo-groove-...
Ez utóbbi oldalon láthatsz néhány mikroszkópos képet is a barázdákról. Nagyon tanulságosak.

"A barázdák között biztonsági sáv helyezkedik el, úgy, hogy a legnagyobb amplitúdójú kivezérlésnél is maradjon védőtávolság két barázda között. Értéke általában 5 μm"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hanglemezek_gy%C3%A1rt%C3%A1sa#A_lemezv%C3...

Ha ezt az értéket elgondolod, és megnézed a képeket, talán nem lesz nehéz elhinni, hogy a barázdák hatással vannak egymásra.
Nézd csak meg a felső képen, a tű vízszintes tartójától jobbra eső részt. Az az erős oldalirányú cikk-cakk vonalat, és mondd azt, hogy nem tartod lehetségesnek azt, hogy a felmelegített hordozó ekkora oldalirányú elmozdulást elvisel anélkül, hogy az 5 μm távolságra lévő szomszédos, csendes, tehát egyenes falú barázdára ne lenne hatással!
És ne felejtsd el, hogy a fenti képen egy erős mély hang csillapítás eredményét láthatod. Mekkora lenne ez a kitérés a csillapítás nélkül? Elmondjam? Akkora, hogy átszakítaná a barázdát, és akkor megdőlne az az elv, hogy "a tű ...egyszerre csak egy barázdában fut" :-)

"A RIAA korrektorról linkeltem valamit. Nem én írtam. Szerintem egyértelműen fogalmaz. "
Nem találtam benne azt, hogy az általam leírt jelenség nem létezik.
Azt viszont igen, hogy miért van rá szükség: "egyrészt a mély-frekvenciás komponensek szélesebb barázdát hoznak létre a lemezen"
Vagyis:
(Csak megemlítem, hogy a bakelitlemez készítésekor egy igen erős korrekciót hajtanak végre, amelynek során a mély hangokat fokozatosan elnyomják. Erre azért van szükség, hogy a barázdák között ne legyen áthallás. Ellenkező esetben, amikor két szám között szünetnél jár a tű, akkor hallható lenne az mellette levő barázdákban lévő hang. Persze így is hallható, csak nem zavaró mértékben.
Ezt a korrekciót a lejátszáskor vissza kell állítani. (Ezt hívják pld. RIAA-korrektornak) És ennek az adott lemezt készítő stúdió korrektorának kellene lennie. De ezzel elvileg nem kell foglalkoznunk)

A jelenség tehát létezik, és ha nem lenne a korrekció, még te is hallanád a dalt, egy fordulattal előbb, sőt le sem tudnád játszani, mert a tű rögtön átszakítaná a barázdát, és visszaugrana ez előző barázdába.
Nekem sajnos több ilyen lemezem is van.

Az általam linkelt oldal egyértelműen fogalmaz arról, hogy mi a RIAA korrekció célja. Nem alapvetés ezt elfogadni (hiszen csak Magyarország legnagyobb hobbielektronika portáljáról van szó) ..., és mert máshol is ezt írják le nyilván, azaz biztosan ugyanezt írják le a fogalomról. És azzal nem tudok mit kezdeni, ha a saját mondatait nem érti valaki:
Erre azért van szükség, hogy a barázdák között ne legyen áthallás.
Nyugodj bele szerintem, hogy rajtad kívül másnak is lehet „véleménye” valamiről.
Arról, hogy melyikünknek van igaza, sem egyikünk, se másikunk nem fog dönteni.
Nem győztél meg az igazadról. Viszont én ezen már túlléptem, és a témáról szóló párbeszédet most befejezem, mert, ... szeretnék mással is foglalkozni. A hozzátennivalóim már „kettővel ezelőtt” is ugyanazok voltak.

Igen, ezt szoktad írni, amikor belátod, hogy nincs igazad: "Nem győztél meg az igazadról. Viszont én ezen már túlléptem, és a témáról szóló párbeszédet most befejezem"

És itt következik a letiltott rész. A kiskirály mindig ehhez a módszerhez folyamodik, ha belátta, hogy nincs igaza, de gerinc híján kellemetlen lenne beismernie:

Akkor idő híján biztosan nem olvastad el azokat a cikkeket, amik az én igazamat alátámasztják. Nem nézted meg a képeket.
Így a legkönnyebb, ha belátod, hogy nincs igazad, akkor arra a felvetésre sohasem válaszolsz.

Kérdeztem egy konkrét dolgot, kérdőjel van a mondat végén. Nem méltatsz arra, hogy válaszolsz rá.

Te csak azokat a cikkeket citálod ide, amik nem relevánsak, mert szó sincs bennük a témáról.

Most úgy állítod be, mintha alapvetően a RIAA-korrektorrol lenne szó. Amit én leírtam, az évekkel a RIAA-korrektor megalkotása előtt is fennállt.
Egy egyszerű fizikai hatás.

De én már nem is várok tőled mást. Te ilyen vagy. Elég szomorú.  ;-(

Hozzászólások

kimarite képe

Számomra nagyon érdekes volt Letiltás?

#1

Akkor, ha letiltottál itt folytatom:

Senki nem tiltott le. Én biztosan nem.
Amúgy érdekesnek találom azt, ha valaki egy Linux-szos fórumon ilyen vagy az ehhez hasonló című korábbi témát megnyitja. Az érdekes nem a legjobb szó, azt mondom, hogy: gusztustalan. De lényegében az egész netes „életed” erről szól keraform, miért is csodálkoznék ...

Az a baj keraform (nekem ugyan nem, de több ezren olvassák a hülyeségeket, amit írsz), hogy megint  ez van:
(valamikor megjegyezted egyáltalán? Mert többször leírtam és nem lenne nehéz ... senkinek)

nincs letiltás, a folytatás a Show responses szövegre nyomva jelenik meg

És megint az van ... hogy én vagyok a hibás. Persze.
De ... ezt a hangnemet nem engedheted meg itt. Sem velem, sem mással szemben sem.

-----

#1 Ha érdekes téma, akkor miért nem szólsz hozzá amott tresor? Nincs letiltva semmi amott ..., soha nem is volt, de egy hozzászólásod sem látom. Csak azért, mert, ha engem érdekel valami, hozzászólok.

-----

És már elnézést, egy Show responses URL-t miért nem lehet észrevenni? Nehéz?
Íme a fenti szöveg megnyomása után látható rész:
https://linuxmint.hu/comment/25247#comment-25247
Sajnos, arra nincs szó (vagy legalábbi nem ide illik), hogy „az egészről” én mit gondolok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Letiltás?

#1.1 Mit szóljak egy számomra ismeretlen témához? Olvastam, mert érdekes volt. Aztán már a végére a civakodás lett. Nem is értem igazán, hogy min csúszott el igazán. Őszintén szólva a kitörölt egy pontos posztokat kezdem várni, miután állt a bál. Egyikőtök mellé sem állnék, csak kár, hogy megint civakodtok. Egyébként az eredeti topik elég furcsán viselkedett az elmúlt fél órában. Frissűlt, új hozzászólással. De csak a topik végére dobott az oldal, ezt 3-szor csinálta, de érdemi változást nem láttam. Komolyan sajnálom a történet végét.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Letiltás? Törlés?

#1.1.1 Őszintén szólva a kitörölt egy pontos posztokat kezdem várni, miután állt a bál. Egyikőtök mellé sem állnék, csak kár, hogy megint civakodtok. Egyébként az eredeti topik elég furcsán viselkedett az elmúlt fél órában. Frissűlt, új hozzászólással. De csak a topik végére dobott az oldal, ezt 3-szor csinálta, de érdemi változást nem láttam. Komolyan sajnálom a történet végét.

-- én azt sajnálom tresor, hogy mostanában majomketrec kezd lenni a Linux Mint Magyar Közösségi oldal. És igen, keraform ennek az egyik oka, az ő hozzászólásai. És azt is sajnálom, hogy tevékenyen te is részt veszel ebben, bent vagy a ketrecben. Hiszen, leírtam a magyarázatot, és írod ugyanazt a „hülyeséget” ... el sem olvastad, nem értelmezted, amit írtam. A felhasználók napok múlva szerkesztik a korábbi hozzászólásukat, összekavarodik így minden, erre sincs szükség. Valami rossz irányba haladunk, és sajnálom, hogy te sem veszed komolyan a témát. Itt és most.

Nyilván látszik a Friss-ben is az az új hozzászólás, amelyben a „show responses” által „rejtett” vonalat és némi előzményt új hozzászólásba másoltam át, így az is elolvashatja, aki nem képes felfogni, hogy van ott egy URL-t tartalmazó szöveg (pedig nem most volt erről először szó, és kiböki a szemet a show responses, nevetséges, hogy ilyet kell elmagyaráznom, egy link megnyomását) ... odavisz a Friss. De segítek, az előző hozzászólás végére bemásoltam ezt:

Íme a fenti szöveg megnyomása után látható rész:
https://linuxmint.hu/comment/25247#comment-25247

Azért jó lenne felfogni, hogy mi a show responses, nem csak mi alkalmazzuk. A kezdetek óta megvan, talán nem most kéne rácsodálkozni. Nem nagy elvárás szerintem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Letiltás? Törlés?

#1.1.1.1 Ha tudod, hogy a fórumtárs ilyen. Akkor neked is meg kéne állni hamarabb. S talán nem lenne ketrec sem. A ketrecet sajnálom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Megállás.

#1.1.1.1.1 Az a baj tresor, hogy nem lehet megállni. Finomitani lehet a megállás felé vezető utat és éppen ezt csináltam, de mint látod, a -kissé durva- végkifejletet, a próbálkozásom hatástalan. Azért sem maradhatok „néma”, mert leírtam a kötelességeimet is az imént, és ez az elvárás felém (is). Van!
Nincs megoldás, fogadd el. Véleményem szerint a bannolás sem jó megoldás, de az nálunk nincsen. Önmérséklet (nálam megvalósult), a többiek általi kiközösítés, stb., ilyesmik az életképesek. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Letiltás? Törlés? Letiltás? Törlés?

#1.1.1.1

#1.1.1.1 Pont az ilyen félreértések miatt talán jobb lenne kivezetni a használatát. Nem a poszthoz vitt az oldal, hanem az oldal aljára. Ezt amúgy nem sokan használják. Ha link akkor az legyen jól láthatóan link. Ha én beleszerkesztek egy beküldött posztomba, azt megcsillagozom jól láthatóan, hogy ott a frissülés oka. Persze, ha csak addig lehetne szerkeszteni, amíg nincs rá válasz. Sokkal kevesebb hasonló szitu lenne, mert ilyenkor maximum az utolsó két posztig görgetnek vissza. Hogy egyáltalán meg leljék a változást, de itt még most bárhol lehet frissülés az egész topikban.

 

***

Például most is frissűlt a zenés topik 1 új hozzászólással. De csak bedobott a topik főoldalára. Hol, melyik poszt frissűlt most?

***

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Letiltás? Törlés?

#1.1.1.1.2 Nem feltétlen kell egyetértenem veled. Nem ezért, de a show responses kivezetésében nem értek egyet veled. Egyrészt nem én döntök ebben, és mert magad is mondtad, a Friss helyesen odavitt az oldal aljára, ahol pont ott a show responses, jól látható (hacsak nincsenek szemészeti gondjaid - nem szándékom személyeskedni, ne vedd úgy). Szóval, azt nem észrevenni, a kabaré kategória. Másrészt rengetegszer volt erről (is) szó, olvashattad, megjegyezhetted elégszer ... ugye, ez nem történt meg. Továbbá abban sem értek egyet, hogy sok helyen nem használják. De, használják. Illetőleg az erről szóló topikban az oldal használatára, kezelésére sok dicséret jött. De ugye most olyanról beszélgetünk, amit tök egyszerű megjegyezni, kiböki a szemed és amúgy semmi egyéb gond nincs vele. Ha csak az nem, hogy egy pökhendi fórumtársunk „játszásiból” Led Zeppelin-né fújt egy majálisi léggömböt. És most boldog, hogy „megcsinálta, jól megmondta, királyság, lehetőségek tárháza nyílt meg ...” - gondolja és elmeséli mindenhol (a fenét sem érdekli, de keraform így „működik”, vak, aki nem látja :-)). Belegázolt ismét másokba, most speciel belém. Fenét se érdekli, de azért mégis, lehet ilyet ép ésszel? Megtehet bárki ilyet? Nem. És mi szükség erre, kinek van szüksége erre rajta kívül egy Linux-szos fórumon? Mi a mondanivaló az egész mögött? Semmi. Nulla. Negatív. Törölt valaki valamit, vagy rejtett valaki valamit? Még ez sem történt. És adjunk igazat neki. Hát biztosan nem. Én ezt tartom fontosnak az egészből.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Letiltás? Törlés?

#1.1.1.1.2.1

Értsd már meg nem a poszt aljához dob, hanem túl az új hsz szerkesztőjén, egészen az oldal funkcióihoz. Legutóbb pedig a poszt témaindítója felé a fejlécekig. Hogy mondjam érthetőbben? A normális működés az lenne, ha a frissítés jelző oda vinne, ahol frissült a szál. Az a poszt lenne a fókuszban. Amíg ezek nem lesznek javítva, vagy kiküszöbölve. Addig ilyen szituk bármikor kialakulhatnak.

Ha egy blog témája nem illeszkedik az oldal témájához, akkor azt törölni kellene. Szigorítani a moderálási szabályokon és következetesen alkalmazni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Letiltás? Törlés?

#1.1.1.1.2.1.1 Engem mindig a legfrissebb részhez vitt a Friss.
Tekintve a Firefox összes verzióját, a Chromium vagy a Falkon böngészőt.

Nézd, a törléssel sem értek egyet, de nem is alkalmazom. Blogot szerkeszteni, mármint blogcímet kéne néha, de sem ehhez, sem a blog tartalmához nincs jogom, és a törléshez vagy a rejtéshez sem. Ezt is leírtam valahol. Szerintem a korábbi hasonló blog is azért született meg, mert a szerző olvasta a hozzászólásom. Hogy ne tudjam törölni. Mintha szándékomban lett volna ez bármikor is. Megnézheted a régi blogot, a hozzászólások bántatlanul ott vannak. :-)
Tán a WP-s régi fórum más volt, de erősen sebezhető. Akkor még mi is harcoltunk (segítők) a spammer regisztrálók ellen :), napi akár 2-5 jött. Több jogunk volt ... . Utóbbival nagy gond nincs, de a jog felelősséggel jár, dönteni kell.

Még valami eszembe jutott. Hogy nemrég szó volt arról egy topikban, hogy a blog nyitója közeledik az 50-hez korban. És utánakerestem a levelezésünket (régebben leveleztünk, és iménti megjegyzése elgondolkodtatott kicsit), ott ezt írta:
nemsokára (2^6)-1 éves leszek. Ne számold ki!
Mindez 2017-ben. Akkor most melyik igaz? Utóbbi legalább 10 évvel több, mint 50.
Igazság szerint ez egy marketing trükk volt a részéről, ugyanis van két idősebb tagunk (elég sokat kérdeznek), és elhitett velük, hogy ... hasonló korú, azaz 50 felé jár, az pedig más a szépkorú kategória.  Szóval ...  a blog nyitó viselkedésében, magatartásában megfigyelhető egy simulós, törleszkedős viselkedés, kicsit szépít ezen, azon, nem baj, ha nem teljesen igaz, érintse az igazságot a kijelentés, úgysem jár senki utána, főleg, ha úgy érzik, jobb, ha nem kötnek belém ezzel (általában az emberek nem súrlódnak a mindennapi kommunikációban, ha könnyebb út is elérhető). Nem vagyok Attenborough, de valamit néha észreveszek.
... most szerintem hagyjuk a további részletezését a dolgoknak. Ugye a blog maradni fog ... nem bánt meg, nem bántott meg senki semmit. Csak gondoltam, ideteszem a én megjegyzéseimet is, ha már meg lettem „szólítva” (ismét). És fejezzük be azért is, mert nyilván van jobb dolgunk. ;-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Letiltás? Törlés? Letiltás? Törlés?

#1.1.1.1.2 Például most is frissűlt a zenés topik 1 új hozzászólással. De csak bedobott a topik főoldalára. Hol, melyik poszt frissűlt most?

Senki nem szólt hozzá. Nem az oldal közepére dobott, hanem Hymer hozzászólásához. Ugyanis Hymer (10-15 percen túl, mert ez lenne az egészséges) szerkesztette a korábbi hozzászólását. Miben? Nem tudom, nem néztem és nem is fogom megnézni:
-- nem érek ilyenekre rá egész egyszerűen, nem tudok egy hozzászólás későbbi szerkesztésire, változtatásaira reagálni, azaz ha ugyanabban a hozzászólásban akár egész más és új tartalom jelenik meg,
-- és főleg azért nem érdekel, mert a korábbi hozzászólására más számára kielégítő választ adtam korábban.ű

Te is ugyanezt tetted, de elválasztottad az új tartalmat a régitől, bár nem írtad oda, hogy „Szerk.:”. Megtévesztő ugye? Akkor állj le ezzel te is szerintem.

Beszélgetek most minderről valakivel, és az a helyzet, ez van:

A szerkesztési joggal visszaélő felhasználó szerkesztési joga visszavonható.

Amúgy kezdem magam az óvodában érezni a kérdések kapcsán, ... de jó is volt persze. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Letiltás? Törlés? Letiltás? Törlés?

#1.1.1.1.2.2 Komolyan nem értelek! Leírod nekem, hogy szerinted engem hová dobott a frissülés gomb. Én láttam az én eszközömön!

Én most nézek valami jó kis zenét. Parttalanná kezd válni ez a diszkurzus.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Letiltás? Törlés? Letiltás? Törlés?

#1.1.1.1.2.2.1 Nézd. Számomra kezdetben sem volt partja. Mármint egy rólam szóló blogban magyarázkodnom bármiről is. Én is azt írtam, engedjük el az egészet: a másik hozzászólásomban az imént.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Ez így nagyon nem okés.

5 perce küldtem be egy választ, sehol sincs! Ilyenre más is panaszkodott már máskor.

..szerk....

Ismét volt egy frissülés és a topik kezdőoldal tetejére dobott.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ez így nagyon nem okés.

#2 Nézd, -beszélgeltésönkkel párhuzamosan- szóltam a felvetett javaslatok miatt, lehet, most történik a javítás vagy annak megnézése legalább, hogy mit lehet később (ha a szerkesztő megtenni később ér rá) tenni. Engem is az oldal aljára dobott most a Friss.

A felvetett javaslatok egyike a szerkesztés időkorlátja. Utólag beírtam még (egy perce, és egy bizonyos kapcsolattartó felületen), a show responses megszűntetése iránti igényt.

Amikor változtatás készül vagy éppen folyamatban van, nem kapok arról értesítést, csak olykor. Most sem. Mikor kész, mindig megkapom, hogy: Kész. Legyél türelemmel. Változtatást szeretnél, ez van most (a jelenség). A lényeg a változtatás, és nem az, hogy én tudjam, hogy most van folyamatban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindenesetre a szerkesztési

Mindenesetre a szerkesztési időkorlátot sok helyen alkalmazzák, általában  5 perc, gyakran előfordul, hogy túl rövid. Amennyiben született már válasz, akkor nem is lehetne editálni, ez nem mindenhol van így.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Mindenesetre a szerkesztési

#3 PH, Ubuntu.hu és a HUP biztosan így működik. PH-n 5 percig szerkesztheted, ha prémium tag vagy tovább. Másik két helyen, amíg válasz nem érkezik rá, utána már nem. Mondjuk ezeken a helyeken nem is olvasni ilyen jellegű félreértéseket és az ebből származó vitákat. Ez a funkció eleve kizárja.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mindenesetre a szerkesztési

#3.1 Én is ezekre gondoltam, a hup.hu-n például éppen most tesztelik az új Drupált. Külföldi fórumokon ahol megfordulok, hasonló a helyzet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Mindenesetre a szerkesztési

#3.1 A félreértéseket főleg én jegyzem meg. Szerintem más nem szól érte, inkább hallgat. A félreértés lényege, nem az abból kialakuló eseleges vita (nem szokott ilyen lenni), hanem az, hogy aki megváltoztat valamit, egyértelműnek veszi, hogy például én látom a dolgait, és reagálok az új dolgokra is. Aki meg egy harmadik, vélhetően nem is érti, mi ez a sok reakció, változtatás. És belefárad, hogy kövesse a változtatásokat, jobbik eset, ha nem fárad bele, de akkor sem válaszol, hogy a „változtató” tanuljon a nem válaszból.

A gond akkor van, ha valakinek nem egysoros, kétsoros, hanem 10-20-30 soros az eredeti hozzászólása. Továbbá nem a végére, elejére ír bele, hanem összevissza. És akkor, az ő logikája szerint én gubancoljam ki, mi az új. Ez igen fárasztó. Nem tudom, mindez hogyan alakult ki, a WP fórumon ilyen nem volt, de volt a hozzászólásoknak bizonyos alapvető kultúrális jó „íze”, azaz, senki nem változtatott utólag tartalmat (mellesleg, nem tudom, lehetett-e egyáltalán WP alatt, de mindegy).

Lényeges dolgok: ha megtudok valamit, megírom. Az „új ötletet” is megírtam a kapcsolattartó csatornán az imént, mármint, ha válasz érkezett egy hozzászólásra, akkor ne lehessen megváltoztatni. Logikus. Az 5 perces dolog „mellé” (után). Azért ... a kapcsolattartási csatornát úgy kell elképzelni, hogy mindenki naponta legalább egyszer belép, és délután jött is egy Drupal javaslat a limitre:
https://www.drupal.org/project/edit_limit
Hasonló ez, mint az IRC csatornák. Ha például az IRC-n nem látok senkit, de hozzászólok, azonnal jön válasz, valaki mindig figyeli, ránézegetünk. Nem itt csevegünk az élet egyéb nagy dolgairól, ha így tisztább a kép. Eredmény ma nem biztosan lesz, késő van már, és szabadidő is kell a változtatáshoz. Az elvek megosztva, lefektetve.

Minden fórum kicsit más. A PH is. Én azt nem tartom követedőnek, hogy több időt kapjon egy admin vagy emeletebb jogú segítő. Ő is kapjon ugyanannyit, mint más. A lényeg: a hozzászólás elküldése előtt kell gondolkodni és nem utána, mert a végeredményt sok ember figyeli, és regagál is arra. Az ő figyelmüket, segítőkészségüket veszi semmibe az, aki utólag változtat bármit is. És igen, a helyesírás kérdésében is az elküldés előtt kell gondolkodni: meg kell tanulni helyesen írni vagy helyesírás ellenőrzőt igénybe venni. A blog más téma, ott lehet bővíteni vagy finomítani a tartalmat, legalábbis egész másró szól az blog, mint egy hozzászólás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tresor képe

Mindenesetre a szerkesztési

#3.1.2 A PH-n a prémium tagság fizetős, ezért kapsz olyan funkciókat amit a free tagok nem és ez nem csak a fórumra vonatkozik, hanem az egész lapcsaládra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Mindenesetre a szerkesztési

#3.1 Szia! Köszi a javaslatot, ez be fogjuk vezetni mi is (hamarosan).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Mindenesetre a szerkesztési

#3 Az 5 perc szimpatikus nekem is, bőségesen elég. A lényeg, hogy:
-- ne lehessen egész mást beírni, mint ami ott volt,
-- ne lehessen új információkat ugyanoda beírni (azokat új hozzászólásként lehessen, és logikus, hogy folytatólagosan kell),
-- és a kérdés (vagy válasz) megfogalmazásának hatékonyságát, átgondolását ösztönözné az időkorlátos megoldás, hiszen, amit egyszer elküldött az ember, az ott van, megváltoztathatatlan: egyszer kell megfogalmazni jól.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Szabó Marcell képe

Ez a téma már egyszer

Ez a téma már egyszer kitárgyalt, ha valami gondod van, írd meg valamelyik adminisztrátornak .

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Csak eszembe jutott

Talán érdemes lenne egy olyan topikot létrehozni, ahol az ilyen ügyeket külön kezelnék az érintettek. Nem kellene a főoldalon, a blogok közt ezt... ami esetleg nem jelenne meg a főoldalon.

Bár pont ennél nem igaz, mert keraform egy bejegyzésben összeszedte a hasznos infókat, de nagyon zavaró, hogy több hasznos témában ott van ilyen, vagy bármi más, nem a valóban hozzá tartozó "zaj" is.

Ami pedig szerintem jó ötlet, hogy akinek gondja van, az nyit egy saját blogot. Ha pedig úgy gondolja, a blogjából ide is másolhatja a cikkeket. Így senki nem fog beleszólni, kimoderálni, vagy letiltani semmit a saját blogjában, és ha ide is bemásolja azt, ami érdekes lehet, akkor az itteniek sem szenvednek hátrányt. Egy már megszerkesztett cikk átrakása nem több mint 5 perc. Ennek az az előnye is megvan, hogy ha valamelyik félnél elszakad a cérna  akkor ott tudja folytatni a publikálást.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve