Linux Mint 18 Cinnamon - Hivatalos felhasználói kézikönyv

Sziasztok!

Elkészült a Linux Mint 18 Cinnamon változatának hivatalos, magyar nyelvű felhasználói kézikönyve.
A kézikönyv PDF formátumban elérhető a Súgó oldalon.

Hozzászólások

Hivatalos kézikönyv

Egy kis magyarkodás. Mindenek előtt szeretném megköszönni tothgab fáradozását és mindazokét akik közreműködtek a könyv létrejöttében. Mindjárt az első borítón szembetűnővé vált a "Cinnamon Edition" (talán Shakespeare már nem értené meg,csak modern kori szótárral) de maradjunk a magyarnál Cinnamon Edition=Fahéj Kiadás gondolom ebben egyet érthetnénk. Sőt a MATE-ra is lenne javaslatom társ,cimbora ,tiszthelyettes hadihajón,matt,pár, haver,segéd,pajtás,házastárs,tiszthelyettes. Az igéket és a mellékév hiányzik a felsorolásból.Ugye nem sértettem meg senkit,csak magyarkodtam.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Magyarkodásra

Szia Tiba!
Nincs gond a magyarkodással. A "Cinnamon Edition"-t talán szerencsésebb lett volna "Cinnamon kiadás"-nak írni. Neveket nem szokás magyarítani. Valószínűleg az egyik korábbi amerikai elnököt sem Bokor Györgyként ismered a médiából (hirtelen Ő jutott eszembe példának).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Magyarkodásra

#2 Louis thebigmoustached Bushy

@ Tiba, szerintem németre vagy oroszra sincs lefordítva. ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

RE:Magyarkodásra

#2 Érdekes, hogy nem akarod teljesen lefordítani, mert a Barack (Obama) már eleve magyarul van... ;)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:Magyarkodásra

Befejezem a témát azzal,amíg Mo.-n nem lessz kötelező az Angol nyelv addig magyarkodom.

A Linuxal több a gondom a kelleténél. Nem Találtam egy olyan verziót ami a letőltés után minden működne rajta. Az ubuntu 16.10 az utolsó még raja van az ssd-n .Summázva a Linuxot eddig, olyan mint egy "zenekar karmester nélkűl" persze még nem adtam fel a reményt.  

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Van még mit javítani ezen a magyarkodáson

#3 Lesz; angol nyelv; Linuxszal; találtam; letöltés; Ubuntu; nélkül. Az írásjelek után szóköz dukál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

RE:RE:RE:Magyarkodásra

#3 Vannak a tulajdonnevek, amelyek a márkához, névhez köthetőek, így nem fordítjuk le őket. Az Ubuntu-t és a Windows-t sem fordítjuk le.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Segítséget itt találsz

#3 Kérdéseidre a választ itt találod: https://linuxmint.hu/sugo Ha nem, akkor itt: https://linuxmint.hu/forum Amúgy arról nem írtál, hogy mi a gond? Így nehéz segíteni :D

Ha további kérdésed lenne, akkor azokat itt tudod feltenni: https://linuxmint.hu/forum

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:Magyarkodásra

#3 Kedves Tiba, szerintem te nem vagy a hangszer mestere, akár felhasználói szinten sem. Mert a hozzászólásod 'hangneme' alapján gondolom, úgy születtél (hasonlat) hogy rögtön vágtad a Windows működését (rászoktatott emberek OS-e), netán az OS X-ét is és pl. még támasztókerék nélkül is tudtál bicajozni tanulás nélkül ... :-)

Ha magadban tartod a 'problémákat', amik nálad nem működnek, nem tudjuk megoldani neked. Ugyanis mi vagyunk a support (termék támogatás). Azonnal vagy rövid belül válaszolunk, szabadidőnkből 'áldozva' és fizetség nélkül (persze a rendszer fejlesztőket lehet támogatnod, akaratod szerint ... vagy minket is). Előfordulhat, hogy bizonyos hardver összetételeknél eleve nem működik valami (de mi?), viszont javítani lehet (általában).

#4 Megértem a kérésed, de tothgab (és én) szerintem elég jól elmagyarázta, ami egyértelmű (a kiadás neve a magyarítás vonatkozásában) ..,. több példát nem 'hoztál', így nem tudok teljes mértékben igazat adni neked. A kézikönyvet én nem olvastam még el, így ezt a mondatot
'Az igéket és a mellékév hiányzik a felsorolásból.'
nem tudom értelmezni. Ismétlem, két példát írtál .. semmi több (a már említett és ez).
Érvelni példákkal lehet, (ha ezt az érvet nem ismered, azt csak sajnálni tudom, megérteni sosem :-) ) úgy nem, hogy neked nem jó és nem indoklod meg mindenki számára egyértelműen.

A régebbi magyar helyesírási szabályok szerint sem helyes, hogy
'A Linuxal több a gondom a kelleténél.'
úgy helyes, hogy Linux-szal.
Az MTA (Magyar Tudományos Akadámia) munkáját nem kívánom itt és most értékelni, de a te szó verziód egyik idősík szerint sem helyes. ;)
___

! Megkérnélek, hogy nyiss topiko(ka)t a telepítés után jelentkező problémáidnak és ott megpróbáljuk megoldani azokat a te megelégedésedre  és mindenkiére. Köszi

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:Magyarkodásra

Köszönöm a kioktatást. Befejeztem a hozzászólást. A Window 10 pro -t csak azért tatom meg mert ki van fizetve A Linuxot pedig azért hasz nálom mert nincs jobb. Ez alatt az egy hónap alatt a linuxon más sem csináltam mint töröltem és telepítettem. Értelmes munkát még nem tudtam végezni.

A diszharmóniát pedig nem én okozom,csak szenvedő alanya vagyok az egésznek! A továbbiakban senkinek nem válaszolok,nem irok és most megyek a nihilbe.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve