Nvidia probléma (8 posts)

• Profile picture of papplaci62 papplaci62 said 1 éve, 11 hónapja:

Sziasztok!

Egy kis segítségre volna szükségem. Nvidia GeForce 7300 GT VGA kártyám van:- a problémám a következő,
    Zárt illesztőprogramok közül a legújabbat telepítettem mint az előző Linux mint alkalmazásoknál, de most egy kis idő múlva /1-2 hónap/ már nem jelentkezett be a számítógép indulás után. Csökkentet módba újra indítottam és újra konfiguráltam a grafikát, ez egy két bejelentkezésig működik, de utána kiírja VGA kártya nincs konfigurálva vagy indítsa a xservert. A fórumokon erre nincs megoldás vagy én nem értem a leírt orvoslást. Kérlek benneteket, ha van megoldás írjatok meg.

köszönöm
    PL

• Profile picture of kiscsibe33 kiscsibe33 said 1 éve, 11 hónapja:

Milyen rendszered van, mivel telepítetted a zártmeghajtót?

Szia!

Linux mint 11 rendszer és amit felad új meghajtóként a zárt hardware csoportba ajánlásként aktiváltam..
    A régebbi Linux mint 10 és előtte használt ubuntu 10.10; 10.04;9.10 stb.. nem volt ilyen gond.

PL

Szia!

Nos, nekem csak 11.04-es Natty-s tapasztalatom van (illetve korábbi Ubuntus), de a Mint is erre alapszik.

A synapticban keresd meg az nvidiás drivert (nem tudom mennyire vagy benne járatos) és próbáld meg első körben jobb klikk az adott csomagon, és újratelepítés… szerintem neked is az nvidia-glx csomagod van fenn.

Aztán terminálból egy sudo nvidia-xconfig,
    majd sudo nvidia-settings.

Az LMDE-s topicban pont nVidiás kártya telepítéséről beszéltünk, az ott leírtak azt gondolom ubuntu alapon – Linux Minten is követhetőek…. azt hiszem ubuntuban már 270-es csomagokat húz be.

http://linuxmint.hu/groups/rendszerbeallitasok-adminisztracio/forum/topic/nvidia-driver-telepitese-hardveres-gyorsitashoz-lmde-n/

Most néztem az asztali gépen- ott még 11.04 van – laptopról már lekerült…
    szóval az nvidia meghajtó – nvidia-current név alatt van- feltételezem Mintben is ez a helyzet.

Megfogadva a tanácsokat:- lehet, hogy inkább újra telepítem a rendszert. Döntésem azért született, mert a leírt Nvidia csomagokat újra telepítettem. A terminálból sudo nvidia-xconfig lefuttatva ok…
    de sudo nvidia-settings annyi problémát irt ki kb. 40 sorba és az újra indítás után ugyan úgy betöltő képernyő után az eszközök felsorolásával kezd és kiakad. Így nem marad más választásom csökkentett módba indítás és a grafikus kártya újra konfigurálása, de ez csak 1-2 normális bekapcsolást bír ki és kezdődik minden előröl. Valakinek van valamilyen jó tanácsa arra az esetre, hogy az újra telepítés után hogy lehet stabil nvidia drivert varázsolni? Vagy melyiket válasszam Linux mint 11 vagy Ubuntu 11.04 ?

Köszönöm

PL

Linux Mint 11 -es tapasztalatom nincs.
    11.04 -et most szedtem le. Nekem most két partición LMDE, és OpenSUSE 11.4 van, most Suse alól írok (laptop)

Az asztali gépen a Ubuntu 11.04 jól fut – ott a család azt használja. Ezek fényében passz :) Egyébként LMDE -vel gyorsabb rendszert kapsz, de kérdés, hogy ez fontos-e számodra.

• Profile picture of winkiller Deleted User said 1 éve, 2 hónapja:

Jómagam már csak az alaplapi Intel GMA 82G33/31 alaplapi videokártyát tudom csak használni, mert az MSI N210-es videokártyát nem képes kezelni, és mert a zárt driver majdnem kicsinálta a feltelepített rendszert, ami jenlen esetben egy Linux Mint 13-as rendszer.
    A videokártyát kipróbáltam egy másik gépben ami egy Windows XP-t használ, ott nem hogy nem ismerte az adott MSI videó kártyát, de még kép se jött be rajta, ámbár a Windows 7 viszont simán tudta kezelni, minden hiba nélkül és persze a megfelelő driverel.
    Mit tegyek most ezzel a kártyával, dobjam ki, vagy adjam el?