LMDE Update Pack 4 után… (46 posts)

• Profile picture of haris Deleted User said 1 éve, 2 hónapja:

Itt megtárgyalhatnánk a frissítés utáni problémákat, a GNOME3-al kapcsolatos észrevételeket.

Nálam sajnos továbbra is fennáll az egérjel akadozása, el-el tűnése, amit már régebbi teszteléseim alatt is tapasztaltam. Azt hiszem valamiféle renderelési probléma okozhatja, de megoldani nem tudom.
    Integrált Nvidia grafikám van, GeForce 7025. Valami ötlet?

• Profile picture of zoli62 zoli62 said 1 éve, 2 hónapja:

Nálam még le sem töltődtek a frissítő csomagok. Amúgy 12-es LXDE-n megnéztem a Mate-t. Néhány kiforratlanságával együtt nem tűnik rossznak.

Nálam némi kínlódással lefrissült a rendszer, és most MATE felülettel használom, de szeretném tesztelgetni az új GNOME-ot. Sajnos ameddig az “egér gond” nem oldódik meg, addig ez nem fog menni.

Érdekes dolog. Megpróbáltam egy másik NVIDIA kártyával, gondolván hogy az integráltat nem szereti, de semmi változás. Az egér ugyanúgy akad, használhatatlan, és csak a GNOME3-ban.

• Profile picture of Deleted User said 1 éve, 2 hónapja:

Mate +1

Na igen. Persze a Cinnanon alatt is fennáll a probléma, hiszen az is GNOME3 alapokon nyugszik.

• Profile picture of Balázs Balázs said 1 éve, 2 hónapja:

Xfce-s változatra telepítettem, végülis csak összejött. Felraktam a cinnamon-t, de nem indul el, a gnome-se, csak a gnome classic, mivel nálam volt compiz, így az ott is működik, lehet a compiz kavar be, utánajárok :)

• Profile picture of macsama macsama said 1 éve, 2 hónapja:

A gnome shell és a cinnamon nem megy compizzal. Ha a compizt kiveszed az automatikusan indulók közül, akkor lehet elindul a cinnamon vagy a gnome shell, feltéve hogy a videókarid bírja.

Nem hiszem el, hogy egyedül nálam van ez a renderelési gond! Nyomát nem találom sehol…

Nem valami ilyesmi van nálad?

Compizt töröltem, megy a gnome3/cinnamon.

• Profile picture of macsama macsama said 1 éve, 2 hónapja:

Gondolom akarod majd alakítgatni testre szabni.
    Cinnamonhoz appleteket kiegészítőket és témákat innen lehet leszedni: http://cinnamon.linuxmint.com/
    Ganome shell-hez pedig ez az oldal jön jól: https://extensions.gnome.org/

GS nem izgat, Cinnamon bejön használom Mint 12-n, most megnézem a KDE-t is, de az úgyis lassabb lesz mint a gnome3. Ami érdekelne hogy a cinnamon témabeállításainál az ablaktémát ha átváltom miért csak a cinnamon újraindításával lesz aktív az új.

Nálam a grafika teljesen rendben, csak az egérjel akadozik, el-el tűnik, meg bevillannak mellette kis zavaros izék. Szinte használhatatlan.

Asztali gép vagy notebook? Milyen a másik videókártya?