linux mint kezdő… (33 posts)

• Profile picture of peterem peterem said 1 éve, 1 hónapja:

Szia Balázs! Epson sx215 multifunkciós készülék. Az Epson honlapról, kiválasztva a linuxos drivert. A letöltött rpm állományt ki is csomagoltam, de utána nem tudok vele mit kezdeni. Köszi!

• Profile picture of coco01 Deleted User said 1 éve, 1 hónapja:

Szia!
    Deb állomány nincs a honlapjukon? mert így fordítani kell.
    A Linux Mint Deb-csomagot használ.

• Profile picture of zeda zeda said 1 éve:

Sziasztok!
    Engem az érdekelne, hogy melyik változatot ajánljátok egy régebbi laptopra. A laptopban egy Pentium M 1.7 cpu és 768 mb ram van. (Compaq Evo N800) Jelenleg Ubuntu 10.10 van rajta, de annak lejárt a támogatása és szeretnék egy szép, új oprendszert rá. Viszont az Ubuntu azzal a szerencsétlen Unity felülettel szóba sem jöhet. A Linux Mint viszont nagyon szimpatikus rendszer, szeretném ezentúl ezt használni a laptomon. Tehát ki melyik kiadást javasolja egy ilyen régebbi gépre?

• Profile picture of grosz Deleted User said 1 éve:

LMDE=Linux Mint Debian.Tudomásom szerint viszonylag keveset fogyaszt és bombabiztos.De mondjuk a hadrver fogyasztása a felületteől is függ.

• Profile picture of coco01 Deleted User said 1 éve:

Az LMDE fog menni rajta bármelyik felülettel.
    Nekem P4-es pc-n (az is látta még Lenint :) ) ugyan ennyi ram-al,igaz a cpu 2.66 GHz,simán megy
    a Cinnamon,Mate,KDE és kevesebbet “eszik” mint a Xubuntu. : )

Hát igen.Linuxnál nem mindig kell olyan gépigényre gondolni mint windowséknál.Nekem is volt egy régi gépem.1 giga ram volt benne ráhúztam a win7-et az épp hogy döcögött rajta.1,5 ghz-es sempron proci volt benne meg 128mb radeon SE :D
    Le is pucoltam róla mondom ez nem lesz jó.Akkor még suseval szenvedtem.Ráeresztettem azt KDE-vel.Hát nem mondom hogy az is simán ment rajta,de érezhetően jóval gyorsabb volt mint winnel.A jelenlegi gépemmel is így vagyok.Azért ez már valamivel komolyabb vas.(AMD Athlon 64 X2 6000+,Radeon HD 6450,8Gb DDR2 RAM stb…)De ezen is a win 7 amikor bevolt lakva rendesen meg egy évig nem raktam újra,egy fél nap volt mire bebootolt.Meguntam ledaráltam az egészet akkor megint jött az opensuse.Az is tetszett de rábukkantam a mintre ami mégjobban tetszik.Főleg azért mert debian és jól megy vele a KDE.Nem úgy mint Kubuntun…ami nálam hiphopp lehalt.Azóta nekem csak Linux Mint 12 Lisa KDE van a gépemen.Teljesen belaktam vele a 160-as winyót.Meg van külső terrás azon meg vannak a cuccok.Ezt a Mint 12-t meg csak szeretni lehet.Életemben először találkoztam benne egy normálisan működő wine-al.Azaz a kisebb windowsos progik kb 500 megáig gond nélkül mennek vele.De azért GTA4-ezni ne akarjunk vele.Szóval én imádom és nagyon várom belőle az LTS-t.

Érdekes,nekem a Kubuntu ment jobban,az teljesen gyors volt,a Mint 12-KDE csak vánszorgott.
    Le is szedtem. Viszont az LMDE-KDE táltos,nagyon bejön. :)

LMDE KDE-t azt még lehet én is kiprópálom :D csalogató jószág :D

• Profile picture of zeda zeda said 1 éve:

Köszönöm a válaszokat!
    Még egy kérdés: Megvárjam a 201204-es véglegest vagy jó a 201109 is? Mikorra várható a 201204?

• Profile picture of macsama macsama said 1 éve:

Ha az LMDE-re gondolsz, az már kint van… Szerintem 1-2 nap és ide is felteszik a letöltési lehetőségeket.

• Profile picture of amina amina said 1 éve:

Én sehol nem látok hivatalos bejelentést a végleges LMDE-ről (csak állapotjelentést a Latest News cikkben). Nem tudom, ti hogyan találtátok meg előbb :)
    Mi akkor rakjuk fel a bejelentést, ha felkerül a Linux Mint blogra vagy a főoldalra.

Nem kell várnod,ha nem akarsz,felrakod a 201204 rc-t,pár Mb frissítés lesz és ugyanaz mintha a
    véglegest tennéd fel. (Én is így használom,teljesen jó,stabil) :)

E szerint stabil:

http://community.linuxmint.com/iso/view/122

És itt a hivatalos bejelentés :D , letöltési linkkel…

http://blog.linuxmint.com/?p=1979

• Profile picture of amina amina said 1 éve:

:)

Ha valakinek van kedve bejelentést írni, rajta :D (Vezérlőpult –> Új bejegyzés).
    Én sajna csak holnap estére tudom ígérni.