Cinnamon kérdések (20 posts)

• Profile picture of coco01 Deleted User said 1 éve, 1 hónapja:

Sziasztok!
    Tudja-e valaki,hogy miként lehet LMDE-Cinnamon alá kisalkalmazásokat telepíteni?
    mert ott van,hogy további alkalmazások letöltése,letöltöttem,kicsomagoltam abba a mappába amibe írták,
    hogy kell (~local/cinnamon/applications-vagy hasonló,most nem emlékszem),de nem jelenik meg,hogy
    ki választhassam.
    Esetleg azt meglehet-e oldani,hogy a menü a “windows”,(esetleg más) gombra jelenjen meg?

• Profile picture of macsama macsama said 1 éve, 1 hónapja:

Ha jól tudom a user/share/cinnamon/applets mappába kell tenni…

Igen oda is raktam,csak amikor írtam nem emlékeztem…..

Melyik alkalmazás volt az?

A “Messaging menu” és a “Places”.

Én most leszedtem és kipróbálta. A Messaging menu-t ha oda másolod ahova én írtam, majd újraindítod a cinnamont, akkor megjelenik a kisalkalmazások között.
    Viszont az oldalon valóban azt írják, hogy oda kell kicsomagolni amit te írtál le…
    A Places viszont az általad leírt helyre pakolva is megjelenik a cinnamon újraindítása után (Alt+F2 –> r —> enter)

Kipróbáltam,ahogy írtad,de nekem így sem jelenik meg. :(
    Most már mind a kettőt raktam min a két helyre,és még akkor sem…..
    sőt kiderült közben,hogy az Alt+F2-re nem is reagál semmit,csak a “hibaelhárítás-cinnamon újraindítása”
    opcióval tudtam újraindítani a Cinnamont.

Ezt elvileg be tudod álltani.
    menü–> beállítások–>billentyűzet
    itt megkeresed a rendszer menüpontot és a “parancs futtatása ablak megjelenítése” ponthoz beállítod az Alt+F2 kombinációt.

Jut eszembe…. root jogokkal másoltad be a user/share/cinnamon/applets mappába a kisalkalmazásokat?

Igen,máshogy nem is engedte.
    Szerk.: Megnéztem a billentyűzet beállítást,eleve úgy van beállítva,mégsem jó…

• Profile picture of Wallaky Wallaky said 1 éve, 1 hónapja:

Sziasztok!

LMDE (201204) van fent most, Cinnamon felülettel.
    Az lenne a kérdésem, hogy ti tudjátok-e szerkeszteni valahogy a menüt? Nekem nem sikerült…
    Se a Menü-t, se a Kedvencek-et nem tudom szerkeszteni, pedig nagyon jó lenne!

Előre is köszi, ha van infótok a lehetőségről!

• Profile picture of haris Deleted User said 1 éve, 1 hónapja:

Szia!
    A Cinnamon menü egész jól szerkeszthető. Jobb klikkel bármelyik alkalmazást a kedvencekhez tudod adni, ha el akarod távolítani onnan, egyszerűen megragadod az egérrel, és kivonszolod a kedvencek közül.

• Profile picture of Wallaky Wallaky said 1 éve, 1 hónapja:

Szió!

Ez műxik, köszi!
    És magát a menüt hogy tudom szerkeszteni? (törölni, hozzáadni)

• Profile picture of Szijártó Richárd Deleted User said 1 éve:

Sziasztok !

Lenne pár kérdésem. Először is, mért van az, hogy kb 1 hete telepítettem a mintet (aktuális verzió), és az akkor magyar menü azóta már teljesen angol, illetve a tálca is (energia beáll., hangbeáll., hálózati beáll., stb. ).
    A második, hogy a bejelentkező ablakon mért nincsen kép, amikor úgy van beállítva, hogy témázott arcböngészővel ?

• Profile picture of Benis Olivér Benis Olivér said 1 éve:

Sziasztok!

Olvastam, hogy az /usr/share/cinnamon/theme/cinnamon.css fájlban a panel height értékének változtatásával lehet változtatni a panel magasságát, de ez csak úgy működik, ha felül van a panel. Hogyan oldhatom meg a magasság változtatását alsó panel esetében?