Alkalmazások telepítésével és beállításával kapcsolatos témák helye
Sziasztok, szerettem volna beállítani a conky-t a rendszeremen, de a conky futása alatt az asztalt nem tudtam előcsalogatni (hiába küldtem volna az alkalmazásokat egyesével a panelra, és az asztal megjelenítése ikonnal is hiába próbálkoztam). Ekkor kínomban elkezdtem egyesével lehuzigálni a képernyő alsó részére az épp megnyitott ablakokat, de ekkor az ablakok mozgása során a képernyő az ablakok mozgásfázisaival lett telerajzolva. Úgy sejtem, hogy a conky a compizzal akadt össze. Találkozott már más is hasonló hibával? Esetleg megoldást talált rá? (Linux Mint 11 Gnome 32bit)
A conky késleltető scriptet használsz?
Nem használtam. Pár napja váltottam LMDE-re, ami alatt rendben fut a conky.
conky mögül azt a fekete hátteret hogy lehet kivenni, h szépen belesimuljon a hátterembe? own_window_transparent yes van álítva!
Szia! Ezeket írd utána: own_window_argb_visual yes own_window_argb_value 255 ha még így sem,akkor az “own_window_type”-általában “override” értéken van,nálam “own_window_type normal”-a megfelelő érték.
Szia! Köszi a segítséget, most jutottam rá, h kipróbáljam, de sajnos nem ez a hiba nem lehet, h valamit a rendszeremben kell állítani, merthogy mindegyik conky ugyan ezt csinálja? jah és compiz és semmi ilyesmi nincs fent!
Milyen felületet használsz? Ha nincs engedélyezve az ablakok kompozitálása,akkor nem lesz átlátszó sajnos,azt kell bekapcsolnod. KDE,Gnome3,XFCE alatt be tudod kapcsolni,Gnome 2-compíz,Mate alatt sajnos nem működik még(ha jól tudom).
köszi szépen ezzel már sikerült
A csatlakozáshoz kérjük jelentkezz be. Ha még nincs fiókod itt tudsz regisztrálni.
Emlékezz rám
A Linux Mint Magyarok Közösségének írásai a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc alatt vannak.
Kövess minket!