brasero írás hiba (9 posts)

• Profile picture of athos athos said 1 éve, 4 hónapja:

Nem igazán tudom, hogy mi lehet a gond, de ahány dvd-t írok brasero-val, utána sosem ismeri fel a megírt dvd-t. Hibaüzenetet nem ad, azt írja az írás végén, hogy kész, és minden rendben. Csomagok fent vannak. Korábban már írtam sikeresen brasero-val, bár lehet, hogy az ubuntu volt. Próbáltam más programot keresni, de nem igazán találtam. A gnomebakert felraktam ugyan, egy dvd-t sikerült is megírni vele hiba nélkül és működik is, csak éppen még írás előtt a fájlok hozzáadásánál állandóan elszáll.
    Ha valakinek van ötlete, az mondja!
    A legújabb Mint van fent, a 12-es.

• Profile picture of Balázs Balázs said 1 éve, 4 hónapja:

belépsz a szoftverkezelőbe és rákeresel cd író programokra, feltelepíted és kipróbálod őket ez a legtisztább.

• Profile picture of amina amina said 1 éve, 4 hónapja:

Szerintem próbáld ki a k3b-t.
    Nekem is meggyűlt a bajom mostanában a braseroval, még mielőtt hajlandó lenne ténylegesen írni, kiadja a CD-t/DVD-t, majd panaszkodik. Nem találtam rá megoldást, viszont legtöbb helyen a k3b-t javasolták.
    Ez KDE-s program, szóval le fog tölteni egy pár függőséget, de annyira nem vészes, és tényleg működik.

• Profile picture of winkiller Deleted User said 1 éve, 3 hónapja:

Jómagam Linux Mint 9-et használok, és ilyen gondom még egyikkel se volt, se a Brasero-val, se a Gnomebaker-el. Nálam megír rendesen CD-t, DVD-t, és mind-e mellet még képes el is olvasni.
    Ámbár mi van akkor ha ép a DVD lemez lehet a gond, mert egyszer nálam a TDK DVD-t cseszte el alaposan, míg a Verbatim DVD-ket tökéletesre írta, és mindet hibátlanul (vagyis 160 db Verbatim DVD-ről van itt szó).

• Profile picture of athos athos said 1 éve, 3 hónapja:

Már annyira nem aktuális a dolog, mert visszatértem ubuntura, de azért leírom a tapasztalataimat.
    Itthon is és a munkahelyen is Mint-et raktam fel. Itthon, ahogy írtam nem ment az írás, de érdekes módon a munkahelyemen igen. Aztán jöttek a frissítések és utána már a munkahelyemen sem ment. Csak azt nem tudom, hogy melyik frissítés okozta ezt. Aztán felraktam az xfburn-t. Azzal ment mindkét helyen gond nélkül. A ráadás még az, hogy aztán kipróbáltam a Xubuntut is. Ott meg az xfburn nem működött (ami a hivatalos író programja), de a brasero meg igen.
    Persze nem e miatt váltottam. Volt más is, ami a munkahelyemen kell. De az az új gnome hibája. Vagy legalábbis még nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehet esetleg mégis megcsinálni. (Két hálózati kapcsolatot hozzáadni egy hálókártyához. Nekem ez több különböző gépen sem ment gnome alatt. Ez meg kéne a munkámhoz.)
    És persze köszi mindenkinek az ötleteket!

• Profile picture of winkiller Deleted User said 6 hónapja, 3 hete:

Mivel ki kellet cserélnem a merevlemezt, ezért próbaként feltelepítettem a _Mint 13-at és eddig hibátlanul ment. Ámbár a Brasero hogy őszinte legyek olyan lassan ír mint a GnomeBacker a Mint 9-es rendszeren. Igaz felismeri a gépem a megírott DVD-t, és minden adat megfelelően megtalálható rajta, de a beolvasás terén viszont nagyon lassú, legylább is ha a SATA optikai meghajtót veszem alapul. Igaz nem tartozik ide de az Fspot se működik úgy ahogy azt a Mint 9 esetében, márpedig arra azért van szükségem hogy a meglévő képeket grafikai szerkesztő programok után meg tudjam írni DVD-kre.
    A GnomeBacker-t viszont se a synaptic-ban se a szoftverkezelőben nem található meg…. Nincs valami használható DVD író program amit tudnátok javasolni?

• Profile picture of coco01 Deleted User said 6 hónapja, 3 hete:

k3b (szerintem a legjobb),de jó még az Xfburn,Nerolinux (ez nem ingyenes,de állítólag megoldható)

• Profile picture of Balázs Balázs said 6 hónapja, 3 hete:

+1 az xfburnre, KDE-nél meg K3B.

• Profile picture of winkiller Deleted User said 6 hónapja:

A K3B nagyon jó, legalább is nálam bevált, de a Samsung Writemaster DVD íróm közben egymás után barmolta el a DVD lemezeket. Vagyis a DVD lemezek bizonyos részének felülete megégett illetve írás közben megfeketedett.
    Ugyan ez a Brasero és a Gnomebacker DVD író programokkal is megjelent hibajelenség volt. Tehát maga a DVD író ment tönkre 5 év után. De nem csodálom hiszen 168 db DVD, és 80 db CD-t írtam már meg eddig vele minden hiba nélkül.
    A K3B valamiért nagyon hasonlít a Nero 6 író programra amit 990 forintért vettem még a Windowsos korszakomban használtam 2006 előtt.