[Megoldva] Az óra widgetként az asztalon.

ikszman képe

Fórum: 

Üdv, mindenkinek.

Nyissuk meg a Vezérlőpultot a menüből (vagy egyszerűen az asztalon jobb gombbal katt és a felbukkanó menüben kiválasztjuk az "Asztali alkalmazások" hozzáadását), válasszuk ki és kattintsunk az Asztali alkalmazásokra a Beállításoknál.

Kép

Kép

Válasszuk ki a " Clock desklet" kisalkalmazást majd érvényesítsük a "Hozzáadás a következőhöz: asztal" gombbal.
Az eredmény azonnal látható lesz az asztalon. A "fogd és vidd" módszerrel egyénileg változtathatjuk a helyét az asztalon.

Kép

Az "Asztalalkalmazások általános beállításai" opciónál beállíthatjuk az óra hátterét is.

Kép

Sok sikert, Karesz.

A képek.

Szia Karesz!

Nem lehetne a régi képeket máshová feltölteni? Mert így nem látszanak. A képmegosztón már nincsenek ott. Így kicsit hiányosnak tűnik a bejegyzés. Nekem nem de képzeld ha valaki új felhasználóként jön és csak annyit lát, hogy ott a szöveg megnézné a képet is hozzá. Talán jobb lenne az idelinkelendő képeket más tárhelyre feltölteni. Mondjuk ide: imgur.com/

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Desklet minden ablak felett

#2 Néztem, de nem találtam benne ilyen lehetőséget. A gnome-clocks kissé testesebb, de az „Always on Top” (magyarul azt hiszem „Mindig felül”) opciót választva tudja ezt.

Apósnak én Mint Xfce-n a panelen jó nagy méretűre állítottam be az órát, azt nem takarja soha semmi, de szerintem nem is zavaró annyira a képernyőn , mint egy ilyen megoldás. Én szívem szerint inkább azt javasolnám.
Annyi az egész, hogy a panelen az amúgy is ott lévő óra beállításán annyit változtatsz, hogy az „Elrendezés”-nél „Csak idő” legyen és a betűméretet megnöveled amennyire csak tudod. A panel méretétől függően változhat az érték, az alapbeállítású panelen tapasztalatom szerint maximum a 26-28 ami még belefér.

Ha a fentihez hasonlóan az alapértelmezett Cinnamon felületen szeretnéd nagyobbra venni az óra betűméretét, akkor a panel beállításoknál a jobb oldali terület betűméretét legfeljebb 16 pontra tudod felvenni.

Bár kétségkívül az itt felsoroltak közül ez a legkisebb, de szerintem ez is viszonylag jól látható órát eredményez és sajnos nő vele együtt az időjárás-jelzés betűmérete is...
(a mellékelt képernyőkép jobb felső sarka, mert nálam a panel felül van).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Desklet minden ablak felett

#2 És ha éppen kitakar valami fontosat? Szerintem simán csak nagyobb monitor kell neked, amin akkorára méretezed az ablakot, ami kényelmes, és mellette a desklet is látszik, ha mindenáron folyamatosan nézni kell.

Másik lehetőség, ha van erőforrás (videokártya) akkor lehet játszani az ablak áttetszőséggel, ami mögött látszik haloványan minden ami az asztalon van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Desklet hetyett terminálablak

#2.2 Adtál egy ötletet.
Ez például egy mindig felül lévő terminálablak

watch -n 1 date

paranccsal, megnövelt betűmérettel, átlátszóvá tett háttérrel.

Bár engem mindenképp zavar, jó helyen van az óra a panelen, vagy volt már olyan, hogy egy valódi fizikai órát tettem a monitor elé, persze úgy, hogy nem volt olyan magas, hogy a képet takarja...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Desklet hetyett terminálablak

#2.2.1 A panel jobb sarkával mi van? Mert nekem ott mutatja az időt, látom hány óra van

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve