Kernel frissítés: merjem vagy sem?

Fórum: 

 ötös szintű frissítést talált a frissítéskezelőm, de egy kicsit elbátortalanodtam ettől a piros színtől. telepítsem, vagy sem?

http://i.imgur.com/XfpcsiW.png

(ja, és linux mint 18 cinnamon 64 bit, ezt elfelejtettem. és köszönet előre is :) )

szhf62 képe

Frissítés.

Ez a géped teljesítményétől (is) függ.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Kernel frissítés: merjem vagy sem?

@#0

  • Ez főleg a hardvereidtől függ, azaz lehet jó vagy valamilyen szinten rossz(abb, mint volt) is az eredmény. A régebbi hardverek (néha) nem nagyon tudnak mit kezdeni az újabb kernelek egyes összetevőivel ..., a telepítés után derül ki, hogy esetleg pl. egy USB portra csatlakoztatott eszköz hibákat dob-e vagy nem. Vagy a processzor ... . És az is, hogy állítgatással megoldható-e vagy sem. Van amikor nem oldható meg. Más téma, de az SSE2-re még nem képes processzor bizonyos alkalmazásokat nem tud futtatni.
  • Ha egynél több kernel van telepítve, akkor a gép bekapcsolása után megjelenik a GRUB menü, ahol a kurzor nyilakkal lépkedve ki tudod választani a korábbi kernelt is, azzal jelentkezel be, és használod a rendszert. Azt is be tudod állítani, hogy ismét a korábbi kernel legyen a használt kernel (mindig a legújabb kernel lesz a 'használt' kernel), ne kelljen mindig kiválasztani. Utóbbira grafikus és szövegszerkesztős megoldások egyaránt léteznek.
  • A Linux Mint frissítései az 1-5 biztonsági szintek szerint vannak felépítve, és ennek van háttere, hogy miért van így, de figyelmen kívül is hagyhatod a beállítást.
  • (magyar képmegosztót ne használj, inkább nagyobbakat, beváltakat)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Szintén kernel.

 LM 18-on a beérkezett frissítésekkel a 4.4.53-as kernelt engedtem feltelepülni, ami után a laptop működése eléggé lelassult. Az "eredeti" 4.4.21-es kernelre nem lehet visszaállítani mint az előző LM 17.xxx-nél, csak a régi telepített kernelt lehet törölni a listából. Erre érdemes odafigyelni és a kernelfrissítés előtt elvégezni egy rendszermentést, ha ez után balul sülne el a dolog.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve