kami911 blogja

kami911 képe

Széljegyzetnek a csak Linux (Mint) versus offtopic téma mellé

A linuxmint.hu oldal újjászületése 2013-ban, több mint 10 éve indult. Akkoriban a Drupal rendszerre történő átlépés volt a fő feladat, miután a vezetőség úgy döntött, hogy a régebbi oldal állapota már kezelhetetlen volt. Az önkéntesek által üzemeltetett oldal átalakulása Nagy Gusztáv nélkül nem valósulhatott meg volna. Akkoriban tothgab vezetésével, ő maga és ikszman voltak a legaktívabbak.

kami911 képe

Az AbevJava most már tényleg csak Java 8-cal megy

Az AbevJava most már tényleg csak Java 8-cal megy
Az AbevJava most már tényleg csak Java 8-cal megy

Emlékeim szerint a AbevJava viszonylag jól működött a 11-es Java verzióval. Bár a honlap szerint nem garantálják a jó működést magasabb Java verziókkal:

ÁNYK használatához szükséges feltételek

  • A számítógépre legyen telepítve az Oracle által kiadott Java futtatási környezet, (JRE), 1.8 verziója. Ennél magasabb Java verzióval a program nem garantált, hogy megbízhatóan működni fog.

kami911 képe

SkyShowTime: ez nem fog menni Linux-on

Kipróbáltam a Linux-on a SkyShowTime videostreaming szolgáltatást, de nem jártam sikerrel: A SkyShowtime alkalmazás nem működik

Bár azt ígérik, hogy a – „A SkyShowtime-ot bárhol és bármikor nézheted különféle eszközökön és webböngészőkben.” – sajnos Linux nincs „az általuk támogatott termékek listáján”, amelyek a következőek:

kami911 képe

EICAR teszt fájl

Az EICAR tesztfájl egy olyan rövid szöveges sztring, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy tesztelje és ellenőrizze a víruskereső szoftverek működését és hatékonyságát. Az "EICAR" rövidítés a "European Institute for Computer Antivirus Research" (Európai Intézet a Számítógép Antivírus Kutatásáért) rövidítése.

Az EICAR tesztfájl egy 68 karakterből álló karaktersorozat, amely a következőképpen néz ki:

kami911 képe

Újra váltanom kellett

kami911 képe

Az OsmAnd navigációs szoftver RTK kezelés hibájának javítása a helyadatok forrásának beálltásával

Tavalyi év során szembesültem vele, hogy az OsmAnd androidos navigációs szoftverben, amelyet a navigáció mellett a GPS és főleg a RTK nyomvonalak (Real-Time Kinematic) rögzítésére is szoktam használni, a GPS után: Pontosabb mérés nyomvonal készítés lakossági RTK-val cikkben leírt konfigurációban. Tehát ez az összeállítás egy ideje nem megy jól OSMAnd alatt, sőt a GPS pontosság mellett még ide-oda ugrál az elkészített RTK-val segített GPS-nyomvonal.

kami911 képe

Az ÁNYK csomagok újra frissülnek

Sziasztok,

Volt egy kis fennforgás a csomagokkal az ÁNYK-s csomagtárolóban. De a hibák elhárultak, pár Hivatalnak írtam, hogy tegyék elérhető helyre a frissítő fájlt. Remélem megoldják a problémákat, amiket megírtam nekik.

Bízom benne, hogy nálatok is frissülnek a csomagok, működik az ÁNYK!

kami911 képe

Milyen lekérdezések futnak a PostgreSQL adatbázison

Egyszerűen lekérdezhető, hogy éppen mi fut és mióta a PostgreSQL adatbázis szerveren a következő módon:

SELECT datname as db, pid, state, age(clock_timestamp(), query_start) AS age, query
FROM pg_stat_activity
WHERE state <> 'idle'
    AND query NOT LIKE '% FROM pg_stat_activity %'
ORDER BY age;
kami911 képe

Édes élet: Toszkán csokoládétorta

Mottó: Lepjük meg szeretteinket egy egyszerűen elkészíthető csokoládé tortával.

Egyerűen imádom ezt az könnyen elkészíthető, de mégis ízlelőbimbóinkat kényeztető tortát. Az elkészült torta markánsan csokoládés, ugyanakkor mégsem sokkolóan édes. A társaságban mindenkinek ízlett, pedig ha tudnák, hogy csak pár pillanat elkészíteni.

kami911 képe

Segíteni akarás és kölcsönös tisztelet...

Lehet békésen és segítő szándékú fórumot létrehozni egy honlapon, és sok esetben ez valóban megtörténik. Azonban az online fórumok is ugyanolyan hatással lehetnek az emberek viselkedésére, mint az offline interakciók, és a fórumok is sérülékenyek a konfliktusokra és az ellentétekre.

kami911 képe

Hogyan legyen jó a közösség?

Ahhoz, hogy a Linux Mint közösségét sikeresen építsük, néhány fontos dologra kell összpontosítani:

  1. Közösségi érzés és összetartás: Az első és legfontosabb dolog, hogy a közösségi érzés és az összetartás erős legyen. Ennek érdekében fontos, hogy a tagok együttműködjenek, segítsék egymást és megoszthassák egymással az ötleteiket.

  2. Kommunikáció: A kommunikáció kulcsfontosságú a közösség építése során. A tagoknak egymással kell kommunikálniuk, hogy megvitassák az ötleteiket, problémáikat és megoldásaikat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kami911 blogja csatornájára